Cât de simplu și accesibil este pentru oricine să își dezvolte un blog

Blogurile au devenit foarte populare în România, pe web existând o mulțime de astfel de website-uri personale, bloguri individuale sau colective. Cine dorește să dezvolte un blog se poate adresa utilizatorilor români de internet (cu un blog în limba română) sau poate "ataca" cititorii globali cu un blog într-o limbă de circulație internațională, de preferat limba engleză.

 

Cât de simplu este să lansezi un blog?

 

Foarte simplu! O poți face teoretic într-o singură zi. Practic, mai degrabă trebuie să te ocupi de conținut și de preferințe estetice și de organizare decât de datele tehnice. Mai exact, trebuie să gândești atent tematica website-ului, să alegi o denumire (care se va regăsi și în domeniul web ales), să scrii câteva articole înainte de a lansa blogul.

 

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

Din punct de vedere tehnic, lucrurile nu sunt deloc complicate. Primul pas este să rezervi domeniul web, printr-o firmă specializată. Acest lucru durează câteva minute, cât completezi datele tale personale și datele de plată.

Costul este în jur de 10- 15 euro. Poți alege un domeniu .ro sau un domeniu internațional de tip .com, .net sau chiar .eu, dacă dorești să subliniezi legătura cu Uniunea Europeană.

 

Pasul următor poate fi sau nu integrat de fapt în primul pas: alegerea serviciul de hosting. Cei mai mulți provideri de domenii web încearcă să-ți propună achiziționarea la pachet a serviciul de hosting, chiar cu oferte foarte tentante.

Alege însă cu atenție găzduirea web, pentru ca acest serviciu este de maximă importanță pentru viitorul tău blog. Așadar, în timp ce domeniul web este la fel indiferent de provider (doar să fie unul autorizat pentru vânzare), calitatea găzduirii web variază de la o companie de hosting la alta. Este bine să analizezi lucrurile și să colaborezi cu o firmă cu datacenter în România și servicii lăudate online.

 

Din nou, un pas care poate fi legat de cel anterior: construirea website-ului propriu-zis. Dacă alegi hosting cu Wordpress preinstalat, ai deja această platformă instalată și poți să faci lucrurile pe cont propriu. Alege o temă gratuită, aranjează partea estetică, introdu cât mai multe imagini și texte și website-ul tău poate arăta impresionant, chiar dacă nu ești programator/ designer!

 

Ai un blog, dar nu uita să îl promovezi

 

Gata, în acest moment ai propriul tău blog, poți adăuga articole ce pot fi accesate online. Nu uita să promovezi articolele pe Facebook și pe alte rețele de socializare, acest lucru îți va atrage audiență. Dacă folosești Wordpress, foarte rapid motoarele de căutare vor indexa articolele publicate de tine pe blog. Pentru a avea o poziție și mai bună la căutări pe Google și nu numai, poți acționa și cu o strategie SEO- pe cont propriu sau alături de specialiști (dacă poți aloca un buget mai marișor). Ajută să fii cât mai activ online ca blogger, să cauți oportunități, să fii vizibil. Cu timpul, ai putea atrage clienți dornici să-ți plătească pentru promovare, deși drumul până la a fi influencer este destul de lung și complicat...

 

 

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Ceartă între Elena Marin și Raluca Dumitru de la Survivor Romania! Ce și-au reproșat cele două faimoase

A murit bărbatul cu cea mai numeroasă familie. A lăsat în urmă 39 de soții, 94 de copii, 33 de nepoți și un strănepot

Un șofer de taxi se uita la filme pentru adulți în timpul cursei. Cum au reacționat pasagerii?

Horoscop Zilnic Marți 15 Iunie 2021: Berbecii trebuie să elimine anumite persoane din viața lor

Lovitură totală pentru cei cu mașini mai vechi de 15 ani. Guvernul pregătește bomba: Vor fi taxați

BOMBĂ în SHOWBIZ! Cine este tatăl copilului Andreei Mantea? S-a aflat adevărul! Nu este Cristi Mitrea!

Tragedie în televiziune! O celebră prezentatoare are cancer. Chiar ea a făcut anunțul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies