
kanald.ro
Sarmale în frunză de varză
Diverse
Timpul în care se fierb sarmalele la cuptor în oală de lut.
Cât timp se fierb sarmalele la cuptor în oala de lut? Iată câteva sfaturi pentru un rezultat deosebit și gustos!
La români, atunci când vorbim despre sărbători sau momente fericite, ne gândim imediat la sarmale. Acest preparat tradițional și gustos este nelipsit de pe mesele festive, indiferent de regiunea țării.
Cei care au pregătit sarmale sau măcar au asistat la preparare alături de mame sau bunici știu deja că nu este un proces simplu. Este necesar timp, răbdare, puțină îndemânare și pricepere pentru a obține cele mai bune combinații de ingrediente pentru umplutură.
Un aspect foarte important care face diferența între succes și eșec este timpul de fierbere. Sarmalele preparate în oală de lut, la cuptor, trebuie să fiarbă timp de aproximativ o oră și jumătate pentru a obține rezultatul perfect!
Aluat de sarmale
Vasul de lut cu sarmale se pune în cuptorul rece, altfel riscă să se spargă, și se setează la o temperatură moderată, de aproximativ 130-140 de grade Celsius.
Este important să eviți schimbările bruște de temperatură pentru a proteja vasul de lut care este fragil.După ce sarmalele sunt gătite și cuptorul este oprit, oala de lut trebuie lăsată să se răcească treptat în cuptor timp de câteva ore. Acest proces de răcire lentă ajută la evitarea fisurilor sau spargerii vasului.
Odată ce oala de lut s-a răcit suficient, se poate scoate din cuptor și se lasă să se odihnească la temperatura camerei pentru câteva ore sau chiar până a doua zi.
Citește și: Cât rezistă ouăle fierte în frigider? Cum se depozitează corect ouăle roșii de Paște
Împăturitul sarmalelor
Citeste si: A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii: Ce recomandă medicii- kanald.ro
Primul aspect de luat în considerare atunci când alegi oalele de lut este beneficiul pentru sănătate. Gătitul în oale de lut este considerat mai sănătos în comparație cu cele din metal sau antiaderente.
Oalele din lut sunt lipsite de substanțe chimice nocive, astfel încât nu există riscul ca aceste substanțe să intre în alimente în timpul gătitului. Nutrienții și beneficiile naturale ale ingredientelor sunt păstrate în mod eficient în timpul procesului de gătire în oale de lut, contribuind la obținerea unor mese mai sănătoase.
Un alt avantaj al oalelor de lut este distribuția uniformă a căldurii. Gătitul lent în oalele de lut permite aromelor să se dezvolte treptat, iar gusturile să fie mai echilibrate și mai bogate în comparație cu alte tipuri de vase.
Surse: playtech.ro, kitchensity.com