WowNews logo WOWnews
Stories
Sarmale

Sarmale în frunză de varză

Diverse

Cât timp se fierb sarmalele la cuptor în oală de lut? Sfaturi de la gospodine pentru un preparat reușit

Timpul în care se fierb sarmalele la cuptor în oală de lut.

Cât timp se fierb sarmalele la cuptor în oala de lut? Iată câteva sfaturi pentru un rezultat deosebit și gustos!

Cât timp se fierb sarmalele în oala de lut

La români, atunci când vorbim despre sărbători sau momente fericite, ne gândim imediat la sarmale. Acest preparat tradițional și gustos este nelipsit de pe mesele festive, indiferent de regiunea țării.

Citeste si: Igor Cuciuc, declarații despre moartea fiicei sale, în vârstă de 17 ani. Artistul este de părere că o mână criminală i-a luat viața: “S-a ascuns adevărul.”- kfetele.ro

Cei care au pregătit sarmale sau măcar au asistat la preparare alături de mame sau bunici știu deja că nu este un proces simplu. Este necesar timp, răbdare, puțină îndemânare și pricepere pentru a obține cele mai bune combinații de ingrediente pentru umplutură.

Un aspect foarte important care face diferența între succes și eșec este timpul de fierbere. Sarmalele preparate în oală de lut, la cuptor, trebuie să fiarbă timp de aproximativ o oră și jumătate pentru a obține rezultatul perfect!

Citește și: Pericolul ascuns din vopseaua de ouă?! Medicii trag un semnal de alarmă și spun la ce trebuie să fim atenți înainte de Paște| EXCLUSIV

Aluat de sarmale

Aluat de sarmale

[Sursa foto: Shutterstock ]

La câte grade se bagă oala de lut la cuptor

Vasul de lut cu sarmale se pune în cuptorul rece, altfel riscă să se spargă, și se setează la o temperatură moderată, de aproximativ 130-140 de grade Celsius.

Este important să eviți schimbările bruște de temperatură pentru a proteja vasul de lut care este fragil.

După ce sarmalele sunt gătite și cuptorul este oprit, oala de lut trebuie lăsată să se răcească treptat în cuptor timp de câteva ore. Acest proces de răcire lentă ajută la evitarea fisurilor sau spargerii vasului.

Odată ce oala de lut s-a răcit suficient, se poate scoate din cuptor și se lasă să se odihnească la temperatura camerei pentru câteva ore sau chiar până a doua zi.

Următoarea zi, sarmalele se transferă cu grijă din oala de lut într-un alt vas sau farfurie normală pentru servire.

Citește și: Cât rezistă ouăle fierte în frigider? Cum se depozitează corect ouăle roșii de Paște

Sarmale

Împăturitul sarmalelor

[Sursa foto: Shutterstock ]

Citeste si: A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii: Ce recomandă medicii- kanald.ro

Citeste si: Anunțul Niculinei Stoican a luat prin surprindere o țară întreagă. E CONFIRMAT! Ce se zvonea de luni bune, a devenit realitate. Iată ce a dezvăluit interpreta de muzică populară în văzul tuturor. Fanii sunt fără cuvinte- radioimpuls.ro

De ce să gătești sarmalele în oala de lut

Primul aspect de luat în considerare atunci când alegi oalele de lut este beneficiul pentru sănătate. Gătitul în oale de lut este considerat mai sănătos în comparație cu cele din metal sau antiaderente.

Oalele din lut sunt lipsite de substanțe chimice nocive, astfel încât nu există riscul ca aceste substanțe să intre în alimente în timpul gătitului. Nutrienții și beneficiile naturale ale ingredientelor sunt păstrate în mod eficient în timpul procesului de gătire în oale de lut, contribuind la obținerea unor mese mai sănătoase.

Un alt avantaj al oalelor de lut este distribuția uniformă a căldurii. Gătitul lent în oalele de lut permite aromelor să se dezvolte treptat, iar gusturile să fie mai echilibrate și mai bogate în comparație cu alte tipuri de vase.

Surse: playtech.ro, kitchensity.com