Cătălin Denciu, medicul erou din incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț, a fost detubat

Cătălin Denciu, medicul erou din incendiul de la Piatra Neamț, nu mai este intubat.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Cătălin Denciu, medicul erou din incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț, a fost detubat. În prezent, medicul este internat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Belgia, având arsuri pe 75% din suprafața corpului.

Cătălin Denciu a fost detubat, dar cu toate acestea, starea de sănătate a medicului este precară, fiind necesare mai multe intervenții chirurgicale din pricina arsurilor  pe care le are pe corp.

O veste bună este că medicii belgieni au reușit să îi reconstruiască piciorul drept.

Citeste si: Informații de ultimă oră despre starea de sănătate a medicului erou Cătălin Delciu. Anunțul făcut de ministrul Sănătății: Are nevoie de operație

Potrivit lui Nelu Tătaru, medicul Cătălin Denciu a trecut printr-o intervenție chirurgicală de excizie și cu alogrefe pentru o primă parte.

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

„A scăpat, să spun aşa, de dializă. Noi sperăm să aibă o evoluţie bună. Această săptămână este o săptămână de a trata leziunile chirurgical”, a declarat ministrul Sănătății, care anunțase la vremea respectivă că soția medicului a mers în Belgia.

Citeste si: Singurul pacient care a supraviețuit incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț a ieșit de la Terapie Intensivă

Incendiu Spital Piatra Neamt
Incendiu Spital Piatra Neamt[Sursa foto: Facebook]

Mărturia unui pacient al medicului erou

O fostă pacientă a doctorului, Cătălin Denciu, a povestit cum l-a cunoscut pe medic și cât de impresionată a rămas de medicul care avea să o opereze.

„Eram timorată, dar el m-a pregătit. Mi-a dat putere, curaj, m-au impresionat calmul, căldura, profesionalismul, atenția cu care mi-a spus acele cuvinte.

La trezire mi-a fost alături, la fel de grijuliu, cald. Nu pot spune că l-am cunoscut bine, l-am văzut doar atunci, dar m-au impresionat căldura din voce, finețea, omenia din comunicare, dorința lui de stabili o legătură prietenească. Auzind de tragedia care s-a întâmplat m-am tulburat foarte mult. Nu m-a surprins atitudinea sa umană, curajoasă, pur creștinească până la urmă de a-și pune viața în pericol pentru aproapele său.”, a spus Daniela Iacob, fostă pacientă a medicului Cătălin Denciu.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Strigătul disperat al unei femei internate într-un cort COVID: ”Îmi este teamă că nu o mai iau de acolo vie!”

Femeie cu COVID-19 moartă în salon și pusă direct în sac în fața celorlalți pacienți internați: ”Medici care noi am crezut ca sunt eroi, de fapt sunt criminali”

Actorul Victor Rebengiuc, testat pozitiv pentru COVID-19: „Nu știu cum s-a întâmplat”

Irinel Columbeanu, cu gândul la Monica Gabor, după despărțirea de Mr. Pink „Mă frământă situația în sine”

Oana Sîrbu aruncă bomba despre COVID-19. Toată România trebuie să știe

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Gina Pistol l-a scos din minți pe Gigi Becali. Abia acum s-a aflat adevărul care a ruinat viața unui om

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies