kanald.ro
Cătălin Scărlătescu
Cătălin Scărlătescu
Vedete
Momentul pe care Cătălin Scărlătescu nu îl va uita toată viața! Ce i s-a întâmplat pe vremea când lucra la un restaurant din Germania? A încercat să-și impresioneze șefii, dar a sfârșit prin a fi dat afară.
Cătălin Scărlătescu este în prezent unul dintre cei mai renumiți chefi din România, dar puțini știu care a fost parcursul lui în gastronomie, până să atingă succesul. Într-un interviu recent, juratul a povestit că a avut parte și de momente mai puțin plăcute, care l-au ajutat să se formeze și să se perfecționeze în domeniu. Unul dintre ele a fost chiar la începutul carierei, când a fost dat afară dintr-un restaurant.
Cătălin Scărlătescu și-a creat, de-a lungul anilor, un renume în domeniul culinar din România și nu numai, dar până să ajungă aici a trecut prin multe obstacole. Chef-ul a dezvăluit că nu i-a fost deloc ușor. A plecat de jos, de la spălatul vaselor, și doar munca și ambiția l-au ajutat să devină unul dintre cei mai buni bucătari. Iubitul Doinei Teodoru își aduce și acum aminte de primele peripeții în bucătărie, pe vremea când lucra la un restaurant din Germania.
Încercând să se facă remarcat, Cătălin Scărlătescu a dat și mai rău cu "bâta-n baltă", căci a sfârșit prin a fi dat afară de șefi, după ce a greșit rețeta unui sos bechamel: "Îmi aduc aminte, eram în Germania şi spălam vase şi făceam salate, că, na, la început asta
Mi-am luat o scatoalcă şi două picioare-n fund… m-a dat afară din restaurant. N-am să uit niciodată. Eram undeva în sudul Germaniei şi am mers pe jos vreo 2 km prin ploaie, am ajuns într-o altă localitate şi m-am oprit în faţa unei vitrine imense. Era o carte mare, scria pe ea cook book – carte de gătit şi am intrat înăuntru şi am luat-o pe aia mare şi am răsfoit. M-am dus la cuprins şi am văzut Bechamel. Şi când am deschis-o, am avut un noroc fantastic, pentru că totul era explicat şi cu poze. Am văzut că tot ce ştiam eu n-avea nicio treabă, dar absolut nimic în comun", a declarat Cătălin Scărlătescu, pentru paginademedia.ro.
Pe lângă succesul culinar, Cătălin Scărlătescu se bucură și de succesul pe micile ecrane. De ani buni a acceptat să stea la masa juriului alături de Florin Dumitrescu și Sorin Bontea, însă puțini știu care este relația lor în spatele camerelor de filmat. Cu toate că de multe ori au discuții în contradictoriu pe seama gătitului, cei trei reușesc întotdeauna să facă diferența între muncă și viață privată:
Citește și: Rețeta de mici a lui Cătălin Scărlătescu. Ce adaugă celebrul chef pentru un gust aparte
"Sorin Bontea: Să știți că noi ne mai și certăm(n.r. cu Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu).
Reporter: Dar, probabil, vă certați constructiv?
Citeste si: Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice- revistagalenus.ro
Sorin Bontea. Și da, și nu. Nu știu. Ideea este că facem foarte bine distincția dintre muncă și viața privată. E ca vorba aceea: ceea ce se întâmplă în Vegas, rămâne în Vegas. Așa e și la noi. Ce se întâmplă pe platoul de filmări, rămâne între noi, pe platoul de filmare, nu le luăm cu noi acasă.
Reporter: Deci, nu vă purtați ranchiună. Nu aveți resentimente?
Sorin Bontea: Nu. În niciun caz. Nu avem pentru ce să facem asta", a declarat Sorin Bontea, pentru viva.ro.