kanald.ro
Chef Richard Abou Zaki
Chef Richard Abou Zaki
Vedete
Cât costă preparatele în restaurantul lui chef Richard Abou Zaki, singurul român care a obținut o stea Michelin? Suma pe care va trebui să o plătești pentru o experiență culinară.
Chef Richard Abou Zaki are o poveste de viață de-a dreptul impresionantă. Și-a descoperit pasiunea pentru arta gastronomiei încă de la o vârstă fragedă, iar de atunci și până în prezent a muncit zilnic pentru a-și îndeplini visul, acela de a-și construi un renume în această industrie.
Chiar dacă nu toți au avut încredere în el, odată cu trecerea anilor, Richard Abou Zaki le-a demonstrat că a făcut alegerea potrivită. A avut parte de un drum cu suișuri și coborâșuri, însă acum culege roadele.
Chef Richard Abou Zaki a fost pasionat de arta culinară încă de la o vârstă fragedă, iar de atunci și până în prezent a făcut toate demersurile necesare pentru a deveni cunoscut. De-a lungul anilor a lucrat cot la cot cu cei mai buni chefi din lume și a avut ocazia să gătească pentru mari personalități din întreaga lume.
Chiar dacă a muncit în fiecare zi pentru a-și îndeplini visul, parcursul său nu a fost deloc unul ușor. Ca în oricare alt domeniu, s-a confruntat și cu momente dificile și frustări, însă a reușit să meargă mai departe. Ba mai mult decât atât, acum a ajuns să fie și jurat în cadrul show-ului culinar „Chefi la cuțite”, chiar dacă în ultimul sezon a fost doar un simplu concurent.
Rezultatele nu au încetat să apară, întrucât cheful a reușit o performanță de-a dreptul impresionantă, aceea de a obține o stea Michelin.
Chef Richard Abou Zaki
Dacă vrei să ai parte de o experiență culinară inedită, chef Richard Abou Zaki a creat preparate pentru toate gusturile.
Pentru 8 feluri de mâncare vei plăti 120 de euro, iar pentru 5 pahare de vin, recomandate de somelierul restaurantului, vei mai da încă 55 de euro.
În cele din urmă, cei care își doresc o călătorie în lumea gastronomiei, pot opta pentru meniul cu 10 preparate speciale la prețul de 150 de euro, bineînțeles, alături de 6 pahare de vin care să completeze perfect tot tacămul, pentru încă 85 de
euro.Preparat din restaurantul lui chef Richard Abou Zaki
De menționat este faptul că nu sunt singurele opțiuni pe care le poți avea în restaurantul cu o stea Michelin. Clienții pot alege dintr-o varietate de preparate. Caviar, foie gras, pește, fructe de mare, bibilică sau căprioară, sunt doar câteva dintre alimentele regăsite în meniu. Pentru ele vei plăti între 30 și 50 de euro, în funcție de alegerea făcută.
Nu în ultimul rând, desertul. Chef Richard Abou Zaki propune două două preparate, ambele în valoare de câte 20 de euro. „Coccobello al Mare”, adică înghețată de castane coapte cu trufe, spumă de lapte și fulgi de ciocolată, dar și „Zuppa Inglese Rice”, care conține înghețată și cacao.