WowNews logo WOWnews
Stories
Chef Richard Abou Zaki

Chef Richard Abou Zaki

Vedete

Cât costă mâncarea la restaurantul lui chef Richard Abou Zaki, singurul român care deține o stea Michelin

Cât costă preparatele în restaurantul lui chef Richard Abou Zaki, singurul român care a obținut o stea Michelin? Suma pe care va trebui să o plătești pentru o experiență culinară.

Chef Richard Abou Zaki are o poveste de viață de-a dreptul impresionantă. Și-a descoperit pasiunea pentru arta gastronomiei încă de la o vârstă fragedă, iar de atunci și până în prezent a muncit zilnic pentru a-și îndeplini visul, acela de a-și construi un renume în această industrie. 

Chiar dacă nu toți au avut încredere în el, odată cu trecerea anilor, Richard Abou Zaki le-a demonstrat că a făcut alegerea potrivită. A avut parte de un drum cu suișuri și coborâșuri, însă acum culege roadele.

Mai exact, deși are doar 27 de ani, cheful de origine română a realizat o performanță remarcabilă, aceea de a obține o stea Michelin. 

Citeste si: Rezumat episodul 16 „Fata de la fereastră”, difuzat în 28 octombrie la Kanal D: Feride îi ajută pe Cana și pe Alp să se împace- kanald.ro

Cât trebuie să scoți din buzunar pentru a mânca în restaurantul lui chef Richard Abou Zaki?

Chef Richard Abou Zaki a fost pasionat de arta culinară încă de la o vârstă fragedă, iar de atunci și până în prezent a făcut toate demersurile necesare pentru a deveni cunoscut. De-a lungul anilor a lucrat cot la cot cu cei mai buni chefi din lume și a avut ocazia să gătească pentru mari personalități din întreaga lume.

Citește și: Cătălin Scărlătescu, mesaj public pentru chefii care i-au înlocuit pe el și pe colegii lui la masa juriului! A ținut să-și spună părerea fără rețineri despre ei, după ce i-a văzut la TV: "Asta i-a și făcut să ajungă acolo"

Chiar dacă a muncit în fiecare zi pentru a-și îndeplini visul, parcursul său nu a fost deloc unul ușor. Ca în oricare alt domeniu, s-a confruntat și cu momente dificile și frustări, însă a reușit să meargă mai departe. Ba mai mult decât atât, acum a ajuns să fie și jurat în cadrul show-ului culinar „Chefi la cuțite”, chiar dacă în ultimul sezon a fost doar un simplu concurent.

Rezultatele nu au încetat să apară, întrucât cheful a reușit o performanță de-a dreptul impresionantă, aceea de a obține o stea Michelin.

Este de altfel și singurul român care deține această titulatură. Chiar dacă în spate se află o muncă titanică, este cu siguranță un vis devenit realitate, după mulți în care doar a sperat la un astfel de restaurant.

Chef Richard Abou Zaki

Chef Richard Abou Zaki

[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Cum arată casa lui Florin Dumitrescu. Bucătăria este piesa de rezistență. Celebrul chef și familia lui trăiesc în lux

Dacă vrei să ai parte de o experiență culinară inedită, chef Richard Abou Zaki a creat preparate pentru toate gusturile.

Prețurile variază în funcție de tipul meniului ales. Mai exact, pentru 5 preparate vei scoate din buzunar 90 de euro, la care se adaugă încă 35 de euro pentru 3 pahare de vin care să completeze perfect meniul ales.

Pentru 8 feluri de mâncare vei plăti 120 de euro, iar pentru 5 pahare de vin, recomandate de somelierul restaurantului, vei mai da încă 55 de euro.

În cele din urmă, cei care își doresc o călătorie în lumea gastronomiei, pot opta pentru meniul cu 10 preparate speciale la prețul de 150 de euro, bineînțeles, alături de 6 pahare de vin care să completeze perfect tot tacămul, pentru încă 85 de

euro.

Citeste si: De ce poartă Patriarhul Daniel, o cruce și două icoane la gât? S-a aflat motivul din spatele acestei tradiții!- kfetele.ro

Citeste si: A vrut să evite camera, dar a fost prea târziu. Ce i-a șoptit Ahmed lui Daniel despre Veronica: "Consideră că nu pot să...". Iată ce a discutat cu ea separat și nu voia SĂ SE AFLE! Concurentul din Casa Iubirii o dă în vileag: "Vreau să arăt asta"- radioimpuls.ro

Chef Richard Abou Zaki preparat

Preparat din restaurantul lui chef Richard Abou Zaki 

[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Irina Fodor, remarcă subtilă la adresa lui Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu! Ce a transmis public la începutul noului sezon al emisiunii, după ce chefii au fost înlocuiți la masa juriului: „Nu ne lăsăm intimidați. Nu am scăzut 3, ci am adunat unu!”

De menționat este faptul că nu sunt singurele opțiuni pe care le poți avea în restaurantul cu o stea Michelin. Clienții pot alege dintr-o varietate de preparate. Caviar, foie gras, pește, fructe de mare, bibilică sau căprioară, sunt doar câteva dintre alimentele regăsite în meniu. Pentru ele vei plăti între 30 și 50 de euro, în funcție de alegerea făcută.

Nu în ultimul rând, desertul. Chef Richard Abou Zaki propune două două preparate, ambele în valoare de câte 20 de euro. „Coccobello al Mare”, adică înghețată de castane coapte cu trufe, spumă de lapte și fulgi de ciocolată, dar și „Zuppa Inglese Rice”, care conține înghețată și cacao.