Câte persoane au murit, de fapt, din cauza COVID-19? Ministrul Sănătății: „S-ar putea să nu știm câte persoane au decedat de COVID”

S-ar putea ca numărul de persoane decedate în această pandemie să nu fie aflat niciodată, potrivit celor spuse de Ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vorbit, astăzi, în cadrul unui interviu, despre numărul de decese provocate în urma infecției cu virusul COVID-19. Se pare că este posibil să nu știm niciodată cu exactitate câte persoane s-au stins din viață din cauza acestui virus. 

Ministrul Sănătății: "S-ar putea ca niciodată să nu știm câte persoane au decedat de COVID"

Ioana Mihilă va prezenta, joi, 13 mai, un raport privind diferențele de raportare a deceselor provocate de COVID-19. 

„Raportul preliminar arată că raportarea în diverse baze de date nu a dat rezultate similare. Cam asta a fost concluzia raportului preliminar. Dar nu aș ajunge la cifre încă”, a spus Mihăilă, potrivit Mediafax.

Citeste si: A fost actualizat bilanțul persoanelor vaccinate anti-COVID. Câți români s-au imunizat în ultimele 24 de ore

Citeste si: Noua lege a asociațiilor de proprietari. Mii de români sunt afectați! Urmează controale în blocuri?- bzi.ro

De asemenea, Ministrul Sănătății a mai adăugat faptul că s-ar putea să nu știm niciodată câte persoane s-au stins din viață în urma infecției cu virusul COVID-19. 

„M-aș feri să spun că se adaugă morți sau că se scad morți sau că se ascund morți. Concluziile pe care le avem ca urmare a raportului preliminar sunt că, în diferite baze de date, prin diferite metode de raportare, s-au obținut rezultate diferite. S-ar putea ca niciuna dintre ele să nu ne dea un rezultat exact, așa cum s-ar putea ca niciodată să nu știm câte persoane au decedat de COVID în această pandemie, fie pentru că nu au fost raportate corect, fie că nu au fost înregistrate corect, fie că nici măcar nu au fost diagnosticate”, a spus

ministrul.

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă

În continuare, ministrul a mai dezvăluit cum se face raportarea deceselor provocate noul coronavirus. 

Citeste si: De ce nu se ridică starea de alertă?! Raed Arafat vine cu explicația: „Pentru ca noi să aplicăm măsurile și incidențele”

„Nu este o eroare umană. De raportat raportează 300 de spitale, centre rezidențiale, medici de familie, medici care constată decesul la domiciliu.

De preluat raportările, preiau 42 de direcții de sănătate publică, care au angajați mulți. De transmis la INSP, de exemplu, transmit alte 42 de direcții județene de statistică. De integrat date, le integrează INSP, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, plus Ministerul Sănătății. Cel mai probabil sunt o sumă de erori cauzate de proceduri imperfecte”, a spus Mihăilă.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat îi atenționează pe cei care sunt împotriva vaccinului anti-COVID: „Riscăm să ne întoarcem unde am fost, la galben şi la roşu”

Peste 100.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Bilanț coronavirus, 11 mai 2021. Toate județele sunt în scenariul verde. Câte cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Prima brioșă pe care ai ales-o va dezvălui defectele pe care le ai

Informația momentului din Parlamentul României! A fost DEMIS de URGENȚĂ

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Bomba anului! Viorica și Ioniță de la Clejani, despărțiți. Viorica a găsit mesaje de la amantă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies