Câte zile rezistă omul fără să mănânce?

Mâncarea este, de cele mai multe ori, o adevărată plăcere pentru fiecare dintre noi. Dar, pe lângă plăcere, este o necesitate pentru ca supraviețuirea să fie asigurată.

Distribuie pe:

Autor: Calin Perian

Mancare
Organismul uman nu rezista fara mancare


In articol:

Fără mâncare, lucru știut de toată lumea, omul are parte de o moarte cât se poate de anevoioasă și cumplită.

Citeste si: Circ total în casa lui Leo de la Strehaia! ”Prințul Țiganilor”, în colaps de la cât a mâncat Video

Citeste si: O tânără însărcinată a publicat imagini cu mâncarea pe care o primește la maternitatea din Sibiu: condițiile de neimaginat în care sunt ținute viitoarele mămici

Citeste si: Livian de la Puterea dragostei, mesaj tăios pentru Bianca: „ Nu ai cum să o faci femeie ușoară pe Nicoleta” - evz.ro

Citeste si: Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat - bzi.ro

Citeste si: Oana Radu a slăbit spectaculos! Ce măsură a ajuns să poarte vedeta de la „Bravo, ai stil! Celebrities”

Cu toate acestea, durata supraviețuirii unui om, privat complet de hrană, diferă de la unul la altul, perioada scursă până la moarte variind în funcție de mai mulți factori, printre care greutatea, genele și starea generală de sănătate ale individului. În principiu, în cazul în care starea de sănătate este una bună și hidratarea este asigurată, un om poate supraviețui fără hrană în jurul a 40 de zile, deși există cazuri în care unii au reușit să trăiască, complet privați de hrană, chiar și 73 de zile.

Mancare
Mancarea e esentiala pentru supravietuire

În cazul în care, totuși, există un aport foarte mic de hrană, omul poate supraviețui mai mult timp, lucru care, de altfel, s-a și întâmplat, cu efecte care au îngrozit lumea, în diverse lagăre de concentrare sau în cazul unor războaie civile.

Cu toate acestea, sunt oameni care se înfometează voit, cei anorexici sau cei care țin diete extreme, chiar dacă ei se supun unor riscuri uriașe, consumul a sub 400 de kcal zilnic putând aduce după sine probrele grave cardiovasculare sau chiar infarctul.

 

Ce se întâmplă dacă nu mănânci

Primele schimbări apar după doar 8 ore, moment în care corpul își schimbă modalitatea de funcționare, iar după 12 ore deja organismul începe să transforme glocogenul in ficat și din mușchi în glucoza, elementul principal al transformării substanțelor nutritive în energie. După câteva zile de înfometare, efectele devin din ce în ce mai vizibile. Prima oară se instaurează o stare generală de slăbiciune, omul devine confuz, scaunele devin lichide și dese, iar starea psihică este vizibil alterată, capacitatea de a lua decizii este inexistentă, libidoul dispare. Apoi, efectele devin din ce în ce mai grave, sistemul imunitar devine deficitar, pentru ca după mai bine de 10 zile să apară chiar și halucinațiile, convulsiile, spasmele musculare și, normal, artmiile cardiace. Într-un final, după mai bine de patru săptămâni apar leșinurile din ce în ce mai dese, pentru ca, în jurul celor 40 de zile să se instaureze decesul.

Galerie foto 
Citește și:

Elena Băsescu și-a schimbat jobul! Fiica fostului președinte este consilier la Camera Deputaților și lucrează de acasă! Dezvăluiri exclusive

Se întâmplă la Suceava: mai mulți pacienți au murit pentru că au refuzat masca cu oxigen! Au crezut până în ultima clipă că nu există COVID-19!

Cea mai bună friptură de pui: pui mănăstiresc. Este pur și simplu delicios. Rețeta lui Radu Anton Roman

Un bărbat și-a ucis cu sânge rece iubita gravidă și i-a abandonat cadavrul pe marginea drumului. Tot el a sunat la Poliție și a dat-o dispărută

Alexandru Rafila, avertisment fără precedent în ziua cu peste 6.000 de cazuri noi înregistrate în România: „Dublarea vine în maxim o lună!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies