Câți bani câștigă românii care au plecat în plină pandemie la cules sparanghel în Germania?

Mai multi români s-au grăbit să plece să muncească în străinătate în plină pandemie.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Este stare de urgență în România, în contextul pandemiei de COVID-19. Deși restricțiile sunt severe și la nivelul celorlalte țări europene, mulți români fără venituri au decis să nu țină riscurile la care se supun și să plece la muncă în străinătate.
Cei mai mulți au plecat deja de pe aeroportul din Cluj Napoca direct în Germania, la cules de sparanghel.
Suma primită de la patronii nemți e considerată destul de "frumușică", motiv pentru care mulți cetățeni cred că merită orice risc.

Citeste si: Un barbat de 54 de ani din Suceava a murit intr-o ferma din Germania! Sotia e disperata: "Eu cred ca e vorba de..."

 

Muncitorii români plecați la muncă în străinătate sunt plătiți la lădița de sparanghel cules, pentru care câștigă aproximativ 60 de cenți, potrivit declarațiilor unui român de 43 de ani din Timiș.

„Sunt zile în care culeg 50 de lădiţe de sparanghel sau zile în care culeg 100 de lădiţe de sparanghel, în funcţie de vreme, de orele suplimentare pe care vreau să le lucrez sau de cât de mult chef am„, a declarat bărbatul.

Citeste si: Muncitorii români au ajuns în Germania. Reacții halucinante din partea politicienilor: „Vin la noi pentru că trăiesc în sărăcie”

 

fara descriere

Cât câștigă, de fapt, românii plecați la cules de sparanghel

Muncitorii mai au și varianta în care să fie plătiți pe oră. Astfel, pentru o oră de cules sparanghel poți fi plătit cu 9,19 euro, dar, la finalul lunii, când se fac socotelile, compania angajatoare îi scade românului din această sumă cazarea şi mâncarea.
Așadar, muncitorul rămâne cu 6 euro/oră, iar dacă lucrează 8 ore/zi şi 22 de ore pe lună, rămâne în mână cu aproximativ 1.000 de euro.

Drumul până în Germania a pus bețe-n roate multor români

Mii de români au ajuns în ultimele 5 zile în Germania la cules de sparanghel. Într-un reportaj pe larg, publicația Bild spune povestea unui fermier care ales să angajeze 60 de români pentru că, spre deosebire de conaționalii săi, semenii noștri nu se plâng de dureri de spate.

Citeste si: O femeie din Filiași a murit în timp ce era izolată la domiciliu. A intrat în contact cu mai multe rude din Germania

 

În lipsa unor măsuri care să-i integreze în sectorul agricol românesc, ai noștri pleacă după câștig. Și mâine sunt pogramate zboruri către Germania și Olanda, iar avioanele urmează să decoleze din Cluj și Iași.

În ultimele 24 de ore, mii de români care n-au putut să ia avionul spre Germania au încercat să iasă din țară prin vămi numai că restricțiile impuse de vecini îi întârzie enorm.

Cu hârtii în mâini, care atestă că muncesc peste hotare, acești oameni așteaptă de două zile să părăsească România. Granița cu vecinii maghiarii au trecut-o cu documente doveditoare că nu sunt bolnavi însă, la scurt timp, au fost întorși din drum.

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate