Câți litri de apă trebuie să bei pe zi în funcție de greutatea pe care o ai

Câtă apă trebuie să bei pe zi în funcție de greutate?

Câți litri de apă trebuie să bei pe zi în funcție de greutatea pe care o ai
Apă[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Corpul uman este compus din 70% apă, iar pentru a ajuta la funcționarea celulelor vii din organismul este necesar să consumăm cât mai multă apă. Deși se spune ca este important să bem minim 2 litri pe zi, consumul corect se face în funcție de greutatea fiecăruia.

Beneficile consumului de apă

Apa este vitală pentru organism și este cea care ne ajută să ne menţinem sănătoşi, să slăbim şi să ne menţinem supli. Ne ajută să evităm oboseala, migrenele şi să ne concentrăm mai bine. Creierul uman este 75% apă, ceea ce înseamnă că apa este crucială în menţinerea funcţiilor sale la capacitate maximă.

Citeste si: Ce fructe hidratează cel mai bine. Sunt numai bune de consumat vara

Această băutură ne menţine sănătoși şi ne ajută să ne detoxifierea organismului, iar lipsa apei duce la sistează anumite funcţii ale corpului. Apa ne ajută la păstrarea sănătos ai rinichiilor, și asftel nu apare riscul de a avea pietre la rinichi.

Ne ajută la asimilarea eficientă a nutrienţiilor din hrană, şi totodată este indicată pentru scăderea în greutate. Apa este principalul lubrifiant al articulaţiilor și creşte eficienţa efortului fizic şi intellectual, fără de care creierul nu funţionează la parametri optimi.

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Lipsa apei îți va obliga organismul să o absoarbă pe cea disponibilă, şi asfel lasă colonul uscat, lucru care produce constipaţie. Sistemul imunitar al celor ce beau multă apă este puternic să lupte împotriva răcelilor, alergiilor şi bolilor mai grave, precum cancerul şi bolile de inimă.

Câți litri de apă trebuie să bei pe zi în funcție de greutatea pe care o ai

Acest lichid vital reduce stresul, anxietatea, depresia și va ajută să aveți mereu o dispoziţie bună şi un somn bun. Beneficiile apei nu se simt doar în interior, ci se văd și la exterior, cu o piele mai luminoasă, mai elastic şi întârzie apariţia ridurilor.

Câtă apă trebuie să bei pe zi în funcție de greutate

Greutatea corporală a fiecărei persoane are legătură cu cantitatea de apă pe care ar trebui să o bea zilnic. Este adevărat că apă ajută în procesul de slăbit şi este necesară pentru a fi mereu hidrataţi şi vii, dar mulți fac greşeala de a bea mai multă apă sau mai puțină apă decât corpul are nevoie pentru a-şi îndeplini funcţiile. Acest lucru nu este benefic pentru organism, și astfel, este important sa ştim câtă apă ar trebui să bem în funcţie de greutatea pe care o avem.

Citeste si: Ce ingrediente trebuie sa contina produsele cosmetice de calitate?

Cantitatea ideală de apă consumată pe zi o puteți afla daca calculați 40 ml inmulțit cu greutatea dumneavostra, iar rezultatul este cantitatea de ml de apă recomndat pe zi.

De exemplu: 50 kg x 40 ml= 200 ml de apă sau ceaiuri neîndulcite.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies