Cauza Ucrainei, susținută de 45 de țări la Curtea Internațională de Justiție. Cum va muta Kremlinul: „Rusia încearcă să dezmembreze ordinea mondială” | EXCLUSIV

Politologul Cristian Pîrvulescu a reacționat, într-un interviu exclusiv pentru WOWbiz.ro, la anunțul că Statele Unite și alte 44 de țări își vor coordona investigațiile pentru a cerceta posibilele crime de război ale Rusiei în Ucraina.

Autor: Ciprian Bolan

In articol:

Anunțul a fost făcut la scurt timp după ce Kievul a comunicat faptul că Rusia a atacat cu artilerie ținte civile, dincolo de liniile frontului.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis comunității internaționale faptul că artileria rusă a lovit două clădiri publice în vestul Ucrainei, omorând 20 de oameni, dintre care 3 copii.

Cristian Pîrvulescu: „Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru faptele sale.”

Cauza Ucrainei, susținută de 40 de țări la Curtea Internațională de Justiție. Cum va muta Kremlinul

Vladimir Putin, Președintele Federației Ruse

[Sursa foto: Captură YouTube]

Rusia a negat în repetate rânduri implicarea în crime de război și faptul că ar fi luat la țintă obiective civile, de când a invadat Ucraina la finalul lunii februarie. Această cotinuă să afirme că a lansat o „operațiune militară specială” pentru a proteja populația rusofonă din țara vecină și pentru a lupta împotriva așa-zișilor naționaliști periculoși din zonă. De cealaltă parte, Ucraina acuză începerea unui război de cucerire neprovocat.

„Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru faptele sale. În acest sens, noi considerăm că încălcările dreptului internaţional comise de către Rusia angajează responsabilitatea sa internaţională.

Pierderile şi pagubele suferite de către Ucraina(...) necesită o reparaţie completă şi urgentă din partea Rusiei”, se specifică în declarația comună semnată de cele 45 de state care sprijină cauza Ucrainei la Curtea Internațională de Justiție de la Haga.

Citeste si: Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Închide Rusia conducta de gaz? Europa tremură în privința Nord Stream 1: „Gradul de susținere a populației pentru conflictul ăsta scade”| EXCLUSIV

Cristian Pîrvulescu, politolog: „În viziunea lui Vladimir Putin, ordinea mondială trebuie să fie schimbată printr-un cutremur, printr-un război.”

Cauza Ucrainei, susținută de 40 de țări la Curtea Internațională de Justiție. Cum va muta Kremlinul

Cristian Pîrvulescu, decan al Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA

[Sursa foto: Captură YouTube]

Printre țările care vor să-și unească eforturile de investigare a crimelor de război se numără statele membre ale Uniunii Europene, precum și Marea Britanie, SUA, Canada, Mexic și Australia.

Grupul de țări are deja 23.000 de dosare pentru crime de război deschise și a promis 20 de milioane de euro pentru a ajuta eforturile Curții Internaționale de Justiție, pe cele ale procurorului general al Ucrainei, cât și pe cele ale Organizației Națiunilor Unite (ONU).

„Faptul că Rusia nu recunoaște anumite autorități și s-a retras dintr-o serie de acte adiționale ale Convenției de la Geneva privind războiul nu înseamnă că trebuie să stăm cu mâinile încrucișate și să nu facem nimic. Rusia, fosta Uniunea Sovietică, face parte din ONU și, din punctul acesta de vedere, trebuie folosite toate instrumentele. Dacă ar fi ținut cont de ele, n-ar fi atacat niciodată. Ele au o importanță simbolică. Nu trebuie să uităm că Rusia încearcă, pur și simplu, să dezmembreze ordinea mondială prin aceste acțiuni, pentru că, în viziunea lui Vladimir Putin și a apropiaților săi, este o ordine mondială care a fost defavorabilă Uniunii Sovietice și este defavorabilă Rusiei, deci nu se poate continua așa. Ea trebuie să fie schimbată printr-un cutremur, printr-un război”, a declarat Cristian Pîrvulescu, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Închide Rusia conducta de gaz? Europa tremură în privința Nord Stream 1: „Gradul de susținere a populației pentru conflictul ăsta scade” | EXCLUSIV

Un pilot dezleagă misterul dronei prăbușite în Câmpia Turzii. Ce a dus la o pagubă de 14 milioane de euro în bugetul americanilor? | EXCLUSIV

Euro pierde, dolarul câștigă! De ce sunt cele două monede umăr la umăr pentru prima dată în ultimii 20 de ani? | EXCLUSIV

Atenționări pentru 5 zodii din partea astrelor. Gemenii să fie mai atenți la sănătatea lor

Veste ŞOC despre Dragnea! E CUMPLIT ce I-AU FĂCUT în închisoare

„Păcat că la TV arăți altfel” Gabriela Cristea, criticată dur în mediul online

Putin va fi înlăturat. Este știrea momentului în toată lumea

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies