Caz halucinant: Familia unui decedat cu COVID-19 a aflat că trupul persoanei a fost incinerat de o altă familie!

O familie nu a aflat doar că a inmormântat trupul greșit, ci a descoperit și că persoana iubită, care a murit de COVId-19, a fost incinerată de o altă familie!

Distribuie pe:

Autor: I.N.

Caz halucinant: Familia unui decedat cu COVID-19 a aflat că trupul persoanei a fost incinerat de o altă familie!


In articol:

Duminică, 5 iulie, un pacient pe nume Kusum Lata, în vărstă de 52 de ani, a decedat din cauza  COVID-19. Bărbatul s-a aflat în îngrijirea celor de la  All India Institute of Medical Sciences (AIIMS), care este cel mai bine clasat institut medical din India . Trupul neînsuflețit a fost dat familie, care a decis să îl incinereze, datorită practicilor lor religioase

Două zile mai târziu, un pacient COVID-19 identificat cu numele de Anjum, în vârstă de 35 de ani, fusese adus la AIIMS, dintr-un stat vecin.

Familia lui Anjum, care era de religie musulmană, a călătorit la Delhi pentru a-și îndeplini ultimele tradiții și pentru a începe organizarea ceremoniei de înmormântare. Cu toate acestea, chiar înainte ca cei patru frați și cei doi copii ai săi să-i poată îngropa trupul lui Anjum, familia și-a dat seama de ceva: cadavrul care le-a fost dat nu era Anjum.

Familia lui Anjum a descoperit greșeala în urma unui accident:: unul dintre frați a insistat să vadă fața surorii sale înainte de a fi îngropată conform tradițiilor islamice.

Conform protocolului de predare a cadavrelor COVID-19, spitalul sigilase cadavrul într-o cutie de plastic de protecție. Fratele lui Anjum a strecurat apoi personalului mia mulți bani cu scopul de a-i convinge să-i lase să vadă trupul neînsuflețit. Au deschis cutia, iar ce i-aașteptat a fost mai rău decât și-au putut închipui.

Citeste si: Iulia Albu a făcut marele anunț! Va fi mireasă pentru a doua oară: „Da, mă mărit!”

Citeste si: 4 tineri în vărstă de 16 ani s-au răsturnat cu mașina, pe drumul de întoarcere din vacanță, într-un accident în Sinaia

Citeste si: China vrea să distrugă SUA. Arma letală pregătită este una străveche

Le-a fost predat un alt cadavrut decât cel al surorii lor!

Familia îndurerată a încercat frenetic să contacteze spitalul AIIMS, care i-a asigurat că vor primi corpul potrivit în câteva ore.

Cu toate acestea, aproximativ 12 ore mai târziu, familia a fost informată că trupul lui Anjum a fost deja incinerat de o altă familie, conform obiceiurilor hinduse. Nu deschiseseră capacul de protecție din plastic înainte de ceremonie.

Conform tradiției religioase, familiile hinduse își incinerează morții în 24 de ore de la decesul lor. Ei cred că sufletul nu se limitează la trup și este reîncarnat pe baza karmei. În obiceiurile funerare islamice, trupul este îngropat după ce este învăluit într-o foaie albă. Membrii familiei oferă de obicei o rugăciune în timp ce îngropă trupul.

AIIMS a concediat de atunci un lucrător mortuar și a suspendat un tehnician de laborator medical. Un comitet format din medici AIIMS a fost creat pentru a investiga acest incident. Cei de la VICE News s-au adresat șeful comisiei Dr. TS Roy, dar acesta a refuzat să comenteze situația.

De asemenea, familiile îndurerate au amenințat cu acțiune în justiție. "Am primit o plângere cu privire la schimbarea de cadavre de către AIIMS de la rudele uneia dintre femeile moarte și ne ocupăm de acest aspect", a declarat pentru VICE News Anil Mittal, ofițerul suplimentar de relații publice al Poliției din Delhi.

 

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate