Cazul Sorina. Micuța de 8 ani a acceptat să plece în America! Asistenții maternali: ”Nu se întreabă cu cuţitul”

Cazul Sorina. Micuța de 8 ani a acceptat să plece în America. Ce spun asistenții ei maternali despre acest lucru.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere

Cazul Sorina. Chiar dacă nu și-a dorit deloc să plece din România, din sânul familiei de asistenți maternali, Sorina a acceptat să meargă în America, pentru a fi alături de familia care a adoptat-o.

"Nu e Ramona cea care o întreabă pe Sorina ce vrea să se facă când o să fie mare, e avocata Clara Istrate. Nu se întreabă cu cuţitul sau vreți să ne arătaţi că o puteți convinge să zică ce vreți🤔. Uitați-vă cum răspunde cu teroare unde o să plece, a fost întrebată unde o sa plece, nu unde ar vrea", a scris Adelina Șărămat pe Facebook.

Citeste si: Cazul Sorina! Asistenții maternali care au îngrijit-o pe micuță timp de 7 ani rup tăcerea! Spun totul despre scandalul care a divizat România EXCLUSIV

Citeste si: Când va pleca Sorina în America! Primele declarații ale avocatei familiei Săcărin

Citeste si: Cum se apără procuroarea care a târât-o pe Sorina afară din casa asistenților maternali: „Nu am ce să-mi reproșez”

Cazul Sorina, scandal mediatic fără precedent

Ceea ce se știe până acum este că Sorina a fost dată în plasament la asistenta maternală din Baia de Aramă și în 2012 se deschide procedura de adopție. Însă, potrivit informațiilor date pe canale oficiale, deși sunt consultate 120 de familii, fetița nu-și găsește niște părinți. Așa că rămâne la asistenta maternală vreme de aproape 7 ani. În toată această perioadă, din partea familiei care au luat-o în asistență maternală pe Sorina apar două declarații pe proprie răspundere că nu se dorește acest lucru. Prima în 2013 și următoarea în 2017, după ce este înștiințată că s-a deschis procedura de adopție internațională din cauză că nu se găsise o familie adoptatoare în România. Potrivit legii, după deschiderea procedurii de adopție trebuie să treacă un an în care se caută o familie din România pentru a se ajunge la adopția internațională. Așadar, Sorina era introdusă deja în categoria copiilor ”greu adoptabili”, nu-și găsise o familie în România vreme de 7 ani, singura posibilitate rămasă fiind adopția internațională, la care sunt însă eligibile, după niște proceduri complicate și de durată, doar familiile în care cel puțin unul dintre soți are cetățenie română.

În primăvara lui 2018, asistenta depune o cerere de adopție a fetiței și încă una prin care solicită atestarea ca familie ”adoptatoare”, la care face revenire peste încă două luni. Potrivit documentelor, asistentei i se aduce la cunoștiință că Sorina se află in ”procedură de potrivire” cu familia de români din America, așa că declară că dorește adopția numai dacă procesul eșuează. Două zile mai târziu își retrage cererea pentru obținerea atestatului de adoptator, dar se răzgândește și revine cerând anularea cererii de retragere. Solicită apoi, printr-o cerere de intervenție în proces, Tribunalului Mehedinți anularea adopției internaționale, și are câștig de cauză. Doar că familia din America face recurs, procesul se judecă la Curtea de Apel Craiova, iar acolo pierde. Instanța decide definitiv ca Sorina să fie încredințată românilor din SUA. Se întâmpla în aprilie 2019, după doi ani în care familia adoptatoare trecuse prin toate procedurile. Asistentei maternale i se retrage atestatul de asistentă, deci nu mai are niciun drept legal asupra micuței Sorina.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate