WowNews logo WOWnews
Stories
Ce alternative au românii care nu își permit să cumpere miel de Paște 2025?! Motivul pentru care nutriționiștii nu recomandă carnea de porc pentru mesele de sărbătoare: „Ar fi culmea să mai consume și de Paște” | EXCLUSIV

Exclusiv

Ce alternative au românii care nu își permit să cumpere miel de Paște 2025?! Motivul pentru care nutriționiștii nu recomandă carnea de porc pentru mesele de sărbătoare: „Ar fi culmea să mai consume și de Paște” | EXCLUSIV

Nutriționistul Ana – Maria Demetrescu a discutat cu jurnaliștii WOWbiz.ro și ne-a dezvăluit ce alternative au românii pentru masa de Paște, dacă nu își permit să cumpere carnea de miel în 2025!

În 2025, masa pascală ar putea să fie o adevărată provocare pentru mulți dintre români, după cum avertizează specialiștii. Prețurile au crescut în acest an, iar comercianții profită de perioada sărbătorilor tocmai pentru a specula pe motivul cererii mari, iar astfel cumpărătorii ajung să plătească și mai mult pentru unele dintre produse.

Carnea de miel se numără printre produsele tradiționale ale căror prețuri au crescut față de anul trecut. În 2025, un miel întreg poate ajunge să coste și 500 de lei, după ce prețul pentru un kilogram a ajuns la 35 – 40 de lei.

Economiștii au discutat recent cu jurnaliștii WOWbiz.ro și au explicat ce variante au românii care nu își permit toate cumpărăturile pentru masa pascală.

Citeste si: Maestrul Nicolae Botgros a oferit noi declarații cu privire la starea de sănătate a nepotului său, Cristian! Cum se simte în prezent fiul foștilor soți Adriana Ochișanu și Corneliu Botgros?- kfetele.ro

Vânzarea la suta de grame pentru pască și cozonac sau la kilogram pentru carne este o soluție, însă am vrut să aflăm ce recomandă și nutriționiștii pentru masa de Paște așa că Ana – Maria Demetrescu ne-a spus cu ce am putea înlocui carnea

de miel, în cazul în care nu ne permitem să dăm banii pentru produsul tradițional.

ana maria demetrescu

Nutriționistul Ana - Maria Demetrescu

[Sursa foto: WOWbiz.ro]

Cu ce pot înlocui românii carnea de miel dacă nu își permit să o mai cumpere în 2025

Nutriționistul Ana – Maria Demetrescu ne-a dezvăluit care sunt cele câteva variante pe care le au românii la îndemâna pentru a înlocui carnea de miel. Aceasta recomandă mai ales curcanul, nefiind consumat zilnic în timpul anului, românii preferând adesea puiul când vine vorba de carnea de pasăre.

„Dacă n u există posibilitatea financiară pentru a cumpăra miel, deși mielul nu este consumat de toate persoanele, nu oricine preferă gustul și plus de asta dacă sunt anumite probleme de sănătate, nu se recomandă tocmai pentru că duce la creșterea acidului uric.

Citește și: Pe ce dată încep elevii școala, după Paște 2025. Vacanța de primăvară durează zece zile!

Dacă nu ne permitem să luăm carne de miel, atunci este bine să fie înlocuită carnea de miel cu cea de curcan pentru că se digeră mult mai repede, iar ca preț probabil că diferă, nu cu mult,

dar nu trebuie să cumperi tot curcanul. Poți să iei niște pulpe, niște „tacâmuri” să faci o ciorbă și respectiv o friptură. Deci ca alternativă eu aș recomanda curcanul.

Puiul și porcul sunt oricum consumate în fiecare zi și atunci, dacă vrem altceva să fie carne de pasăre ca să trecem cu bine de sărbători, din punct de vedere digestiv. Putem opta și pentru carne de rață dacă este posibilitatea de așa ceva”, a precizat nutriționistul Ana – Maria Demetrescu, pentru WOWbiz.ro.

carne de miel

Carne de miel crudă

[Sursa foto: PixaBay]

Motivul pentru care nutriționistul nu recomandă carnea de porc de Paște

În multe dintre zonele României, în perioada Sărbătorilor Pascale se consumă și carne de porc. Nu sunt puțini românii care preferă să cumpere și să prepare porc la masa de Paște, din diferite motive ce țin de fiecare familie în parte.

Citeste si: Horoscop noiembrie 2025: Zodia aceasta va avea parte de cea mai mare surpriză din viața sa. Urmează să fie cerută în căsătorie- kanald.ro

Citeste si: Anunț cu țintă clară! Ce a spus Alexandrina i-a lăsat pe toți în tăcere: "Vreau să știe asta". MESAJUL NEAȘTEPTAT către cei cu care a împărțit competiția stârnește reacții. Ce s-a întâmplat în ZIUA DESCALIFICĂRII cu fosta concurentă din Casa Iubirii- radioimpuls.ro

Nutriționistul Ana Maria Demetrescut nu ar recomanda însă acest tip de carne la Sărbătorile Pascale, tocmai pentru că este cel mai popular aliment în rândul românilor, iar odată cu această ocazie ar sugera mai mult un meniu mai special și diversificat.

Citește și: Mariana Moculescu, pe marginea prăpastiei, după ce riscă să ajungă pe străzi! Horia Moculescu i-a întins o mână de ajutor fostei soții: „Aștept niște răspunsuri”

„Dacă sunt persoane în familie care cresc iezi, ei tot cam în aceeași categorie intră deci atunci pot consuma în perioada Sărbătorilor Pascale carnea acestora și pot profita și de ocazie ca să nu mai dea banii pe el, dar eu nu aș recomanda porcul.

Motivul pentru care nu aș recomanda porcul este faptul că majoritatea românilor oricum mănâncă carne de porc în tot timpul anului, ar fi culmea să mai consume și de Paște. Mai bine mergem pe un meniu din carne de curcan, pentru că nu toată lumea mănâncă carne de curcan în timpul anului, așa cum se întâmplă cu puiul și astfel pot opta pentru preparate diferite și să aleagă carnea de curcan”, a mai precizat nutriționistul Ana – Maria Demetrescu, pentru WOWbiz.ro.

Ai informații care pot deveni o știre? Intră în contact cu reporterii noștri pe adresa de mail [email protected]!