WowNews logo WOWnews
Stories
Ce beneficii are sucul de sfeclă roșie, măr și morcov
Suc de sfeclă roșie, măr și morcov

Diverse

Ce beneficii are sucul de sfeclă roșie, măr și morcov

Cum se prepară sucul de sfeclă roșie, măr și morcov, și ce beneficii aduce această băutură organismului.

Sucul de sfeclă roşie, măr şi morcov este una dintre favoritele chinezilor. Numită băutura miraculoasă, are multe propietăți detoxifiante şi antioxidante, și contribuie la prevenirea dezvoltării celulelor canceroase. 

Cum să pregătești sucul de sfeclă roșie, măr și morcov

Sucul de sfeclă roşie, măr şi morcov este o băutură naturală extrem de sănătoasă, dar şi foarte simplu de preparat. Ai nevoie de un măr mare, doi morcovi, o sfeclă crudă și un storcător de fructe. Se curăță mărul și morcovul, iar impreună cu mărul tăiat se bagă în storcător. Așadar, în doar 5 minute obți o băutură miraculoasă cu beneficii extraordinare pentru organism.

Citeste si: FOTO Videoclipul viral în care Igor Cuciuc se distrează. Cum a fost surprins și ce spun internauții: „Dimineața bocește pentru vizualizări și defăimare, seara, la club cu femei.” - kfetele.ro

Ce beneficii are sucul de sfeclă roșie, măr și morcov
Ce beneficii are sucul de sfeclă roșie, măr și morcov[Sursa foto: shutterstock]

Citeste si: Ce să faci dacă îți este frig. 7 metode eficiente prin care poți să te încălzești

Ce valoare nutrițională are acest suc benefic pentru organism

Sfecla roșie este săracă în calorii și este o sursă excelentă de vitamine și minerale, esențiale pentru bună funcționare a organismului. Așadar, 100g conține: 43 de calorii, 88% apă, 1.7g de proteine, 9.6g de carbohidrați, 6,8g de fructoză, 2,8g de fibre și 0.2g de grăsimi.

Merele, pe lângă faptul că sunt delicioase, fac miracole pentru organismului uman, iar 100 de grame are doar 50 de calorii, 13,81 g carbohidrați, 0,26 g proteine, 0,17 g grăsimi, 2,40 g fibre, 3 mcg folati si 0.091 mg niacina. În ceea ce privește morcovul, o porție de 100 de grame conține 41 de calorii, 9,58 g de carbohidrați, 0,93 g proteine, 0,24 g grăsimi și 2,8 g fibre alimentare.

Beneficiile sucului de sfeclă roșie, măr și morcov

Sucul proaspăt de sfeclă, morcov și măr este recunoscut de către chinezi este rețeta tratamentului împotriva cancerului de plamani. De asemenea, această băutură este o doză potrivită pentru sănătate și energie. 

Ce beneficii are sucul de sfeclă roșie, măr și morcov
Ce beneficii are sucul de sfeclă roșie, măr și morcov[Sursa foto: shutterstock]

Sucul de sfeclă roșie, morcov și măr conţine vitaminele A, B1, B2, B6, C, E, K, zinc, cupru, magneziu, fosfor, potasiu, fier, calciu, sodiu şi mangan, iar consumat zilnic te poate feri de afecţiunile precum anemie, boli cardiovasculare și diabet zaharat. Pe lângă aceaste beneficii, această băutură este bună și pentru:

Detoxifiere: sucul de sfeclă roșie, morcov și măr este eficient în păstrarea sănătății organelor, în special a celor expuse zilnic la diverse tipuri de toxine , precum ficatul și rinichii.

Sănătatea inimii și a sistemului circulator: carotenilor din sfeclă și morcovi reduce nivelul colesterolului, echilibrează tensiunea și protejează organismul de bolile coronariene.

Ajută împotriva acneii și întârzie apariția ridurilor: această combinație are efecte detoxifiante și ajuta la curatarea acneii si a cosurilor, dar și la aparitia ridurilor.

Ce să faci înainte de culcare ca să ai un somn odihnitor

Citeste si: Carmen Harra, despre finalul de an pentru Nicușor Dan. Ce spune data de naștere a președintelui: “Intră într-un an care nu îl ajută deloc, foarte dificil pentru el.” - kfetele.ro

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii - catena.ro

Citeste si: Mariana Moculescu dezvăluie ADEVĂRUL din spatele refuzului de a-l vizita pe Horia Moculescu la spital: "Nu aș merge la el pentru că...". A scos la iveală acum un DETALIU NEAȘTEPTAT despre fostul soț

Menține sănătatea sistemului digestiv: fibrele din mere și sfecla rosșe protejează stomacul de ulcer și reducere riscul constipației.

Ajuta la scăderea în greutate: fibrele din aceast suc dau senzația de sațietate și oferă energie organismului.