Ce boală i-a provocat moartea îndrăgitei actriţe Draga Olteanu Matei. Medic: "Evoluţia a fost, din păcate, una nefavorabilă"

Draga Olteanu Matei s-a stins din viaţă la 87 de ani.

Distribuie pe:

Autor: Elena Popescu

Draga Olteanu Matei a murit noaptea trecută. Marea actriţa a teatrului şi filmului românesc s-a stins din viaţă la vârsta de 87 de ani. Medicii au făcut tot ce le-a stat în putinţă ca să o salveze. Actriţa era internată în spital de mai multe zile.


In articol:

Noaptea trecută, Draga Olteanu Matei a părăsit această lume. Actriţa era internată la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Starea ei de sănătate s-a agravat de la o zi la alta, medicii au făcut tot posibilul ca să o salveze, dar organismul actriţei a cedat.

Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei. Rugăciunea care e rostită de 2000 de ani - evz.ro

Citeste si: Cine este amantul Ralucăi Pastramă. Cei doi ar fi petrecut de curând o vacanță la munte - bzi.ro

Citeste si: Legătura neștiută dintre Draga Olteanu Matei și Stela Popescu! Cele două mari actrițe au împărtășit un destin comun DEZVĂLUIRI

Artista a fost internată după ce a suferit o hemoragie digestivă superioară, a fost ţinută sedată în Clinica de Gastroenterologie şi Hematologie a unităţii medicale. Vezi AICI unde urmeaza să fie înmormântată regretata actriță

"Draga Olteanu Matei era în terapie intensivă cu suport respirator şi hemodinamic, fiind o pacientă ”extrem de fragilă, care necesita în continuare menţinerea funcţiilor vitale.", a declarat medicul Diana Cimpoeșu, șef al UPU-SMURD.

Cum a murit actriţa

Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași, a explicat printr-o intervenţie telefonică cum a murit îndrăgita actriţă. Draga Olteanu Matei era sedată şi intubată în secţia de terapie intensivă. Inima artistei a cedat, iar viaţa nu i-a mai putut fi salvată.

"În cursul acestei gărzi, la ora 2.11 minute, pacienta era la Terapie Intensivă susţinută hemodinamic şi respirator unde a avut o evoluţie nefavorabilă. Inima actriţei a încetat să mai bată. Pe tot parcursul internării starea ei de sănătate s-a menţinut critica, au fost depuse eforturi considerabile a fost intubata, ventilata mecanic, sedată, susţinută din punct de vedere al funcţiilor vedare. Fiind vorba de 87 de ani de boli cardiovasculare şi endocrine, evoluţia a fost, din păcate, una nefavorabilă. Evident, echipa medicală suferă când pierde fiecare pacient. Cu atât mai mult când este vorba despre o mare personalitate a României. A fost transferată de la UPU Piatra Neamţ. A fost de la început o pacientă într-o stare gravă care avea nevoie de o intervenţie gastro. La doamna nu a existat suspiciunea unei infectări cu COVID-19. A fost negativ la momentul internării.", a declarat şefa SMURD Iaşi.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Iulia Albu, revoltată pe anumite mame din showbiz: „Vedetele își folosesc copiii pe post de jucării din pluș”

Se aplică pe 6 decembrie: Noi reguli pentru toți românii! E obligatoriu să le respecte

Cea mai bună ciorbă de pui cu fasole verde. Rețeta pe care trebuie să o încerci. Care e ingredientul secret

Medicii care au stat alături de Draga Olteanu Matei până în ultimul minut, îngenunchiați de durere. Ce a declarat Diana Cimpoeșu

Draga Olteanu Matei, ultimele imagini în viață! Care era cea mai mare dorință a ei: „Sunt în stare să fac orice să...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies