Ce boli poți lua dacă mergi la piscină! Ce trebuie să faci ca să nu te îmbolnăvești

Fiind perioada verii, din ce în ce mai mulți oameni preferă să găsească diferite metode pentru a se răcori, iar unul dintre ele este chiar mersul la piscină.

Distribuie pe:

Autor: A.V.


In articol:

Odată cu venirea temperaturilor ridicate și a perioadei concediilor, din ce în ce mai multe persoane preferă să meargă să se răcorească în diferite centre balneare, dar și la ștrand. Însă, v-ați gândit vreodată că vă puteți infecta atunci când mergeți la piscină? Iată răspunsurile mult așteptate.

Există multe tipuri de afecțiuni sau boli pe care le poți ”prinde” la piscină, în apă, de pe șezlonguri sau chiar din vestiare. Mai mult decât atât, și tratamentele trebuie să fie puternice, pentru a te face bine într-un timp scurt.

Citeste si: Loredana Chivu, imagini de infarct! Fosta lui None de la Puterea Dragostei a ”spart” tiparele la piscină

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

În primul rând, cel mai ușor este să faci conjunctivită și otită. De cele mai multe ori le faci când te scalzi în locuri supraaglomerate sau, mai rău, neamenajate. Conjunctivita se manifestă prin mâncărimi oculare și senzații de arsursă. Este contagioasă și se poate extinde și la celălalt ochi, dacă nu este tratată. Otita, pe de cealaltă parte, se manifestă prin frisoane, dureri de urechi, febră, secreţie nazală, apetit diminuat, greaţă, vărsături, plâns nocturn, în cazul copiilor.

Alte boli sunt meningita și encefalita. Au un grad ridicat de risc și sunt determinate de infestarea cu virusuri în piscine neigienizate corect. Pe de altă parte, nici bolile digestive nu trebuie șterse de pe listă, deoarece se pot forma prin înghițirea apei.

Bolile transmise pe cale cutanată reprezintă o altă categorie. De obicei există următoarele simptome: ureri musculare, febra, frisoane, dureri de cap, icter, hemoragii renale şi pericolul insuficienţei renale.

Citeste si: Miliardar din SUA, apropiat al lui Donald Trump, acuzat că a violat fete de 14 ani! Îți dau lacrimile când afli ce putea să le facă

Citeste si: Bomba asta sexy susține că e concurentă Puterea Dragostei Sezon 2! Raluca are un mesaj pentru susținători

Ce să faci ca să nu te îmbolnăvești

Pentru a te proteja atunci când mergi la băi termale sau la piscină, trebuie să respecți regulile de igienă, să alegi mereu un loc curat, un bazin curățat în permanență. Înainte de a intra în bazin, este recomandată să faci un duș, cu apă și săpun, apoi să te bucuri de înot în sine. De asemenea, atunci când ieși din bazin, este bine să te ștergi cu prosopul pe corp, pentru a nu mai avea ciupercile un mediu propice pentru dezvoltare. Să aveți mereu o pereche de papuci sau șlapi, dar și propriul prosop. De asemenea, se poate folosi o cască de înot pentru a proteja părul și pentru a nu face otită.

Urmatorul articol
Citește și:

Brigitte ar fi deja însărcinată cu Florin Pastramă! "Nu vrea să cobească şi să anunţe devreme"

Copil de 9 ani, găsit mort în casă în Cluj! Mama lui l-a ucis în bătaie! Femeia a fost arestată

De ce a fost obligată Brigitte să îmbrace straie țigănești la miezul nopții, la nuntă

Mesajul Roxanei de la Puterea dragostei cu cinci zile înainte de marea finală! "Cu cât mă jigniți mai mult, cu atât mă întăriți și mă faceți mai puternică"

Medicul legist Cristian Stan a demontat toate miturile legate de COVID-19: „Scade dramatic capacitatea imună a plămânilor şi atunci...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies