Ce condiții au pus rușii la negocierile cu Zelenski? Una din cerințe: "Să se vorbească rusa în Ucraina"

Rusia și Ucraina au avut patru tunde de negocieri de la izbucnirea războiului.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Pacea din Europa a fost compromisă pe 24 februarie 2022, atunci când Vladimir Putin a dat ordinul invaziei. Au trecut 21 de zile de atunci, timp în care civili, militari de ambele tabere, dar și copii și-au pierdut viața. Primele trei runde de negocieri s-au terminat fără o concluzie clară, dar se pare că a patra aduce speranța.

Ministrul rus de Externe a anunțat că există speranța unui compromis a negocieri dintre delegația Rusiei și cea ai Ucrainei în vederea încetării focului. 

Mâna dreaptă a lui Putin a făcut publice o parte dintre subiectele discutate în timpul negocierilor și reiterează faptul că își doresc ca Ucraina să devină stat neutru. Totodată, printre cerințele Rusiei pentru încetarea atacului se află și utilizarea limbii ruse în Ucraina, cât și libertatea de exprimare.

„Mă ghidez după evaluările făcute de negociatorii noștri. Aceștia spun că discuțiile nu sunt ușoare din motive evidente. Dar, cu toate acestea, există o speranță de a ajunge la un compromis”, a declarat Serghei Lavrov în timpul unui interviu acordat postului de televiziune RBC.

Citeste si: O familie din Marea Britanie a primit o refugiată din Ucraina. După 10 zile tânara a fugit cu tatăl- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Discuțiile pentru pace vor continua. Volodimir Zelenski: „P oziţiile din negocieri sună acum mai realist”

A patra rundă de negocieri a fost una care a durat. Ea a început luni, însă aa fost cerută o zi de „pauză tehnică”, iar discuțiile au fost reluate marți și au continuat și astăzi, miercuri, 16 martie. 

Citeste si: Asta îl va înfuria pe Putin! Un politician din Moscova condamnă războiul din Ucraina: „Cel mai rău lucru”

Cea de-a patra rundă de negocieri a început, luni, însă, discuțiile fiind reluate marți, prin intermediul unei videoconferințe. Din păcate, negocierile nu au dus la concluzii clare, motiv pentru care, a fost stabilită continuarea acestora, astăzi. În ultimul mesaj, Zelenski a spus că cerințele Rusiei sunt mult mai realiste, dar este nevoie de timp pentru a se ajunge la un acord. 

Citeste si: Zelenski i-a transmis un mesaj tranșant lui Joe Biden: "A fi liderul lumii înseamnă a fi liderul păcii!"

”După cum mi s-a spus, poziţiile din negocieri sună acum mai realist. Cu toate acestea, este nevoie de timp pentru ca deciziile să fie în interesul Ucrainei. Armata noastră ne oferă timp, apărând Ucraina oriunde Rusia vrea să pătrundă”, a spus Volodimir Zelenski 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

O tânără din Ucraina a filmat condițiile dintr-un adăpost pentru refugiați, iar clipurile au devenit imediat virale! „Ce primesc ucrainenii într-un adăpost românesc”

Asta îl va înfuria pe Putin! Un politician din Moscova condamnă războiul din Ucraina: „Cel mai rău lucru”

Vladimir Putin a fost condamnat în Congresul American! SUA a decis: "E criminal de război, nu poate scăpa"

Horoscop 24 Mai 2022: Previziunile astrale din această zi își pun amprenta asupra unor nativi precum nativii Capricorn

Vladimir Putin, în stare de şoc! S-a întâmplat după 30 ani. N-ar fi crezut niciodată

Dani Oțil, certat de Gabriela Prisăcariu în public. Ce s-a întâmplat

Motiv de divorț! Prințul Harry, rușinat de gestul făcut de Meghan

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies