
In articol:
- Ce este, de fapt, rostopasca și la ce se folosește
- În uz extern, tratează eczemele şi negii
- În cantități mari, rostopasca poate deveni toxică
Ce este, de fapt, rostopasca și la ce se folosește. Rostopasca se mai numește și negelariţă în limbaj popular pentru că este cel mai bun remediu împotriva negilor.
Planta mai este recunoscută și pentru proprietăţile sale în tratamentul bolilor hepato-biliare. În conținutul plantei se regăsesc alcaloizi, sparteină, vitamina C, ulei volatil, flavonoizi, saponoide și săruri minerale.Ce este, de fapt, rostopasca și la ce se folosește
Rostopasca se poate folosi în tratamentul colicilor biliare, a dischineziei biliare, a acneei, a eczemelor, a enterocolitelor, dar și a hepatitei acute sau cronice. Extractul din planta cu puteri miraculoase poate împiedica procesul de dezvoltare a tumorilor în cazul cancerului hepatic.
Citeste si: Cum să faci curățenie și să ai mai mult timp liber
Rostopasca - planta medicinala[Sursa foto: Captură YouTube]
În uz extern, tratează eczemele şi negii
Tumorile maligne de piele, dar și bătăturile se pot trata cu suc de rostopască sau comprese cu infuzie. Pentru tratarea cataractei sau a petelor de pe cornee, puteți utiliza sucul de rostopască. Pentru a obține sucul de rostopască, luați o frunză de plantă pe care o spălați, apoi presați tulpina cu degetele până iese un lichid de culoare portocalie.
Cu sucul obținut se unge pleoapa înspre coada ochiului.Citeste si: Cele mai frumoase citate despre primăvară. Gânduri curate despre cel mai frumos anotimp
Ca să tratați eczemele folosiți alifie de rostopască. Puteți obține alifia din 30 g pulbere de rostopască şi 15 g vaselină, la care se adaugă 10 ml ulei de măsline. Cu amestecul obținut se ung rănile și se pansează.
Tineți pansamentul 2-3 zile, după care îl schimbați până la vindecare. De asemenea, negii pot dispărea de pe piele tot cu sucul de rostopască. Aplicați lichidul pe neg și lăsați să acționeze în profunzime. Repetați procedeul de două ori pe zi, timp de o lună.
Rostopasca - planta medicinala[Sursa foto: Captură YouTube]
În cantități mari, rostopasca poate deveni toxică
Din pricina alcaloizilor pe care îi conține în număr ridicat, rostopasca devine toxică dacă este depăşită doza recomandată. În cazurile de supradozaj pot apărea simptome precum: probleme respiratorii, tuse, tulburări cardiace, halucinații sau spasme digestive. Această plantă nu se recomandă femeilor însărcinate și copiilor sub 12 ani.