Ce presupune pregătirea pentru a avea o grădină

De ce ai nevoie pentru a-ți pregăti singur grădina?

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Grădinile au fost o componentă de bază a gospodăriei încă din vremuri străvechi, datorită oferirii posibilității de producție a propriei hrane. Acestea se pot amplasa în continuarea casei de locuit sau pe o suprafață de teren separată, iar dimensiunile acesteia pot fi alese în funcție de cantitatea de fructe și legume care se dorește a fi cultivată.

Grădinăritul este o acțiune ce se împarte pe parcursul unui întreg an, luând diferite forme, în funcție de anotimp. Acesta aduce numeroase beneficii pentru dezvoltarea personală a unui om, atât fizic, prin activitățile de săpare, plantare sau cultivare, cât și mintal, prin interacțiunea directă cu mediul natural.

Ce trebuie să ai atunci când dorești să începi propria grădină? 

1. Spațiu adecvat

Mediul înconjurător este un factor principal de luat în considerare pentru a putea avea o grădină. De aceea, alegerea spațiului pentru începerea propriei grădini este un pas deosebit de important, deoarece trebuie luate în considerare mai multe aspecte. 

Pentru început, se recomandă studierea parametrilor solului, astfel încât plantele ce urmează a fi plantate să fie compatibile cu tipul de sol, pentru o dezvoltare armonioasă, care să nu necesite suplimente chimice.

Apoi, trebuie asigurată în apropiere o sursă constantă de apă, pentru a putea garanta hrana plantelor. Se poate opta pentru puțuri sau fântâni, iar scoaterea apei din acestea se poate realiza cu ajutorul unei pompe special concepute.         

Citeste si: „Mă bârfești și mă vorbești.” Ce mesaj a transmis Marius Elisei pe rețelele de socializare- kfetele.ro

2. Ustensile

Pentru a nu ajunge în situația de a fi copleșit de cheltuieli și de necesitatea multitudinii de ustensile, este indicată crearea unei liste de unelte speciale pentru grădinărit. 

De nelipsit într-o grădină sunt coasa, sapa, lopata, foarfeca și grebla, acestea fiind ustensile de bază. Însă există pe piață ustensile performante cu funcții multiple de curățare a ierbii dintre straturile de plante, unele din acestea fiind motouneltele Husqvarna, potrivite pentru un aspect plăcut al grădinii. Cei de la belgarden.ro oferă o gamă variată din care se poate crea necesarul de ustensile pentru propria grădină.

Pentru a simplifica procesul de achiziție, alegerea uneltelor poate fi realizată în funcție de fiecare sezon. 

Care sunt etapele de pregătire ale unei grădini? 

  • Pregătirea terenului 

Pregatirea presupune mai multe acțiuni de curățare a terenului de buruieni și alte reziduuri. Apoi se realizează nivelarea suprafeței și se recomandă adăugarea de compozit pentru a îmbogăți solul cu nutrienți.

  •  Alegerea plantelor și plantarea acestora

În funcție de proprietățile solului, se aleg plantele dorite și se realizează plantarea acestora la distanțe suficiente între răsaduri, astfel încât să se asigure spațiu suficient de dezvoltare. 

  •  Udarea plantelor

Udarea constantă este necesară pentru dezvoltarea acestora și pentru eliminarea posibilității de uscare a plantelor. Mai mult, cu cât temperatura exterioară crește, cu atât crește și frecvența udărilor. Pentru a spori confortul și a ușura acest proces de udare, se poate investi într-un sistem de irigație, care poate fi amplasat între straturile de plante. 

  •  Prevenirea și îndepărtarea dăunătorilor

Fiecare anotimp aduce diferite schimbări și provocări pentru natură, de aceea este acordată o atenție specială plantelor pentru prevenirea sau tratarea acestora împotriva insectelor sau bolilor dăunătoare. 

Cu toate că poate părea copleșitor și dificil, începerea unei grădini nu este atât de complicată, dacă se respectă anumiți pași și se investește în unelte special concepute pentru diferitele acțiuni de grădinărit. 

Distribuie pe:
Cookies