Ce s-a scandat aseară la marșul „4 ani de la Colectiv”: „Capul lui Arafat vrem!”

Ziua de 30 octombrie este un dureroasă pentru istoria recntă a României. În mai multe orașe din țară au fost organizate marșuri pentru a comemrora victimele din incendiul de la Colectiv.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Marșul organizat în memoria victimelor de la Colectiv a strâns mai bine de 1.500 de participanți în București. 

Citeste si: Mihai Popescu, supraviețuitorul din Colectiv, se pregătește să dea BAC-ul, chiar dacă a rămas fără mâini. Povestea de viața impresionantă a tânărului pasionat de desen grafic

Citeste si: Marș în memoria victimelor de la Colectiv, la patru ani de la tragedie

Citeste si: Omagiu pentru Răzvan Ciobanu! O colecție i-a fost dedicată regretatului designer

Citeste si: Bomba mortală din supermarket. Toți românii cumpără acest produs ieftin - evz.ro

Citeste si: Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat - bzi.ro

Ce s-a scandat aseară la marșul „4 ani de la Colectiv”: „Capul lui Arafat vrem!”

Marșul a fost unul tăcut, dar oameni nu s-au putut abține pe tot parcursul lui și au cerut demisia lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. 

Oamenii au mărșăluit in Piața Unirii pană în Piața Bucur, locul în care 64 de oameni au ars de vii în incendiu. Partcipanții la marș au aprina lumânări și au adus flori, dar nu au încetat să își facă vocea auzită. Ajutați de pancarte de mari dimensiuni, participanții la marș au cerut să se facă dreptate: „#COLECTIV”, „Capul lui Arafat vrem!” și „Arafat - demisia”, sunt cuvinte scrise pe pancartele purtate de oameni în ciuda ploii și a frigului. 

Un alt text de pe aceeaşi pancartă reproducea o declaraţie a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, din 2018: „Putem demonstra orice secundă că intervenţia de la Colectiv era în parametri. Chiar peste parametrii care ar fi putut să facă alte ţări din jurul nostru”, conform Digi 24.

Numele victimelor au fost scrise pe o pânză albă.

„Suntem aici pentru că se fac patru ani. Patru ani de nepăsare, de indolență, de când noi știm, ca popor că suntem pe propriile picioare și că statul pe care noi îl plătim e degeaba. Mi-aș fi dorit, în timpul acesta, să văd mai multă responsabilitate, ca cei care sunt puși în funcții să îi respecte pe cei care îi pun acolo și să își îndeplinească atribuțiile pentru care sunt plătiți, nu doar să stea la poze, să dea bine, ca să mai prindă un mandat. (...) Înainte de Colectiv oamenii erau mult mai nepăsători. După Colectiv s-a produs ceva, s-a trezit societatea civilă și a început să conștientizeze că dacă noi nu facem nimic nu o să facă nimeni pentru noi”, a spus Adrian Albu, supravieţuitor al tragediei de la Colectiv, citat de Mediafax.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Flick, poezie emoționantă în memoria victimelor de la Colectiv: „Au rămas fără copii!”

Supraviețuitoarea de la Colectiv mărturisește prin ce a trecut, la 4 ani de la tragedie: ”Rola perforează dantelăria bolnavă de pe trupul meu pentru ca, în rănile provocate, să...

Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen Brumă

Cutremur în România, în dimineața aceasta

4 ani de Colectiv= 65 de morti, ZERO vinovați! Nu v-am uitat!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies