Ce se întâmplă cu nunțile planificate în mai și iunie. Marcel Vela a răspuns întrebărilor românilor

Marcel Vela a răspuns la zeci de în trebări venite din partea românilor care au avut nevoie de noi lămuiri în privința msurilor luate în plină pandemie de coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Ce se întâmplă cu nunțile planificate în mai și iunie. Marcel Vela a răspuns întrebărilor românilor


In articol:

Ministrul de Interne Marcel Vela a răspuns zecilor de întrebări venite din partea românilor. Mulți dintre cetățeni au încă nelămuriri legate de drepturile care le-au fost interzise și nu vor să riște să primească amenzi, așa că l-au contactat pe ministru, care a încercat să ofere tuturor răspunsuri cât mai exacte.

Ce se întâmplă cu nunțile planificate în mai și iunie

Una dintre întrebările adresate lui Marcel Vela a fost legată de nunțile planificate în luni ce urmează.

„Cu părere de rău, nu vă pot da un răspuns pozitiv pentru că nunțile românilor în perioada următoare, chiar dacă se relaxează condițiile de reținere, de comprimare a unor posibilități de a ne mișca liber, de a fi aprope de cei dragi, aceste condiții nu vor fi relaxate 100%.

Individual probabil vom avea dreptul la acestă mișcare de a ne duce, de a ne plimba, de a ne relaxa, de a rezolva probleme individuale, presupun, nu vă dau un răspuns oficial, Nu cred că în 15 mai am scăpat cu totul de acest coronavirus.

Citeste si: O tânără vasluiancă de 17 ani bolnavă de coronavirus a adus pe lume un bebeluș prematur. Care este starea celor doi

Data de 15 mai e o dată luată în considerare pentru că atunci expiră starea de urgență, o stare de urgență pe care o gestionăm în baza decretului prezidențial. Nu însemnă că în 15 mai virusul ia o pauză.

Activitățiile care se vor relua, se vor relua în anumite condiții, de exemplu verificarea la intratrea în comunitate probabil cu termometre digitale, la fel cum anumite firme își evaluează angajații.

Nu cred că va fi momentul unei relaxări generale, pentru a permite evenimentele cu sute de persoane, astfel încât să riscăm o contaminare în masă. Cred că în primele luni după 15 mai nu vom avea o permisivitate în acest domeniu. Îmi pare rău că trebuie să dau acestă veste. Cea mai bună metodă cred că ar fi amânarea evenimentului, pentru a ne bucura muți ani de acum înainte de cei dragi”, a răspuns Marcel Vela mesajului de pe Facebook.

 

 

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate