Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie. Lista neagră din UK

Românii trebuie să știe că, în acest moment, sunt obligați să stea în carantină dacă ajung în Marea Britanie.

Autor: D.A.

In articol:

A apărut lista neagră din UK, care spune ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie în plină pandemie.

Guvernul britanic s-a întrunit de urgență pentru a dezbate situația la zi a pandemiei generată de virusul COVID-19. Astfel, după ce s-au consultat, politicienii au transmis să fie făcută lista publică cu 59 de țări ai căror cetățeni nu mai stau în carantină în Marea Britanie.

Persoanele revenite în Regatul Unit din 59 de ţări şi 14 teritorii britanice de peste mări nu vor mai fi obligate să se autoizoleze timp de 14 zile începând cu data de 10 iulie, a anunţat vineri guvernul de la Londra, transmit agenţiile internaţionale de presă, informează Agerpres.

Lista cu aceste state a fost stabilită de autorităţile britanice ţinând cont de evoluţia pandemiei COVID-19 din fiecare ţară şi de criteriul reciprocităţii, cu cele 59 de state fiind convenite aşa-numite ''culoare aeriene'' de exceptare reciprocă de la obligativitatea carantinei.

Românii sunt obligați să stea în carantină

Călătorii veniţi din 18 state membre ale UE (plus Irlanda, deja scutită) nu vor mai fi astfel obligaţi să rămână 14 zile în autoizolare după sosirea în Regatul Unit.

Se menţine însă măsura autoizolării pentru persoanele venite din state ce înregistrează în continuare o transmitere ridicată a noului coronavirus, precum Suedia sau Portugalia. SUA, Rusia şi China nu se află pe lista britanică cu ţările exceptate de la obligativitatea autoizolării. Nici România şi Bulgaria nu se regăsesc pe lista care poate fi consultată la adresa https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors#travel-corridors-countries-and-territories-exemption-list.

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

MAE român a precizat într-un comunicat transmis vineri că partea britanică a informat, pe canale diplomatice, anterior anunţului public, faptul că, momentan, pentru cetăţenii români se menţin restricţiile existente la frontierele Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Astfel, începând cu data de 10 iulie 2020, cetăţenii români care sosesc în Marea Britanie dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricţiile de călătorie, sunt obligaţi să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile.

Indicațiile primite de MAE de la guvernul britanic

MAE menţionează că, potrivit informaţiilor comunicate de către autorităţile britanice, decizia Guvernului britanic a fost luată în baza recomandărilor experţilor de sănătate şi a specialiştilor epidemiologi care urmăresc indicatorii aferenţi Covid-19 din toate ţările, o nouă evaluare a măsurilor urmând a se face la sfârşitul acestei luni. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătoresc în străinătate consultarea paginilor de internet http://londra.mae.ro, https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors#exemption-rules şi www.mae.ro.

MAE menţionează că, potrivit informaţiilor comunicate de către autorităţile britanice, decizia Guvernului britanic a fost luată în baza recomandărilor experţilor de sănătate şi a specialiştilor epidemiologi care urmăresc indicatorii aferenţi Covid-19 din toate ţările, o nouă evaluare a măsurilor urmând a se face la sfârşitul acestei luni.

Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie. Lista neagră din UK
Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie. Lista neagră din UK

Experții epidemiologici ne-au trecut pe lista neagră

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Marea Britanie a informat, pe canale diplomatice, anterior anunţului public, că, momentan, se menţin pentru cetăţenii români restricţiile existente la frontierele Marii Britanii şi Irlandei de Nord, iar decizia Guvernului britanic a fost luată în baza recomandărilor experţilor de sănătate şi a specialiştilor epidemiologi.

"Urmare anunţului autorităţilor britanice din data de 3 iulie 2020 privind lista statelor pentru care se ridică restricţiile de călătorie în contextul relaxării măsurilor de urgenţă aplicate pentru combaterea pandemiei de COVID-19MAE precizează că partea britanică a informat, pe canale diplomatice, anterior anunţului public, faptul că, momentan, pentru cetăţenii români se menţin restricţiile existente la frontierele Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Astfel, începând cu data de 10 iulie 2020, cetăţenii români care sosesc în Marea Britanie dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricţiile de călătorie, sunt obligaţi să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile", precizează MAE într-un comunicat transmis vineri.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Se închid granițele UK pentru români? Planul bombă al lui Jonhson

Bianca Pop, la un pas să bage în război două clanuri interlope! Povestea din spatele înregistrării în care ispita se plânge că a fost agresată

Cristi Borcea, în război cu ANAF-ul! Fiscul a vrut să-l lase fără bani pe afacerist în plină pandemie

Horoscop Zilnic Marţi 2 Martie 2021: Nativul din zodia PEȘTI va avea parte de o zi minunată

Iohannis a semnat decretele! Decizie de ultimă oră la Cotroceni. E oficial

Ceaiul care poate declanșa cancer la colon. Mulți români continuă să-l bea fără să știe la ce se expun. Medicul Laura Ene avertizează

Exclusiv. Dublul asasinat de la Onești. Cum i-a legat criminalul pe muncitorii luați ostat

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies