Se închid granițele UK pentru români? Planul bombă al lui Jonhson

Chiar înaintea pandemiei, The Guardian a dezvăluit planul secret al guvernului britanic. Granițele UK vor fi închise pentru o mare parte din români

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Se închid granițele UK pentru români? Planul bombă al lui Jonhson
Se închid granițele UK pentru români? Planul bombă al lui Jonhson

Se închid granițele UK pentru români? Planul bombă al lui Jonhson


In articol:

Românii se tot întreabă dacă și când se închid granițele pentru noi în Marea Britanie, UK fiind zona care a atras cei mai mulți români în ultima vreme. La începutul lunii februarie, The Guardian dezvăluia că guvernul condus de Boris Johnson are de gând să închidă graniţele ţării pentru muncitorii necalificaţi şi pentru cei care nu vorbesc limba engleză.

Demersul face parte din eforturile Marii Britanii de a reduce masiv număr imigranților după operațiunea Brexit.

Plănuit în tăcere, guvernul de la Londra și-a dezvăluit noul său plan pe puncte chiar înainte de pandemia provocată de Coronavirus. Mulți români se întreabă, acum, ce urmează să se întâmple. Pentru că, scopul planului a fost ca guvernul britanic să preia controlul asupra graniţelor ţării „pentru prima oară în ultimele decenii” şi că va elimina „distorsiunile” provocate de libertatea de mişcare din Uniunea Europeană.

Companiile și laburiștii critică închiderea granițelor pentru românii necalificați

Pe lângă problemele generate de pandemie, Boris Jonhson s-a confruntat și cu o problemă din partea companiilor, care au acuzat guvernul că a început un asalt împotriva economiei. „Consecințele vor fi dezastruoase”, au punctat specialiștii economici, care au făcut referire la pierderea și distrugerea multor locuri de muncă, dar și închiderea fabricilor. Partidele de opoziţie, Laburist şi Liberal-Democrat, au condamnat, de asemenea, planul Guvernului Johnson.

Miniştrii sunt de părere, însă, că Brexitul cerut de electorat la referendumul din 2016 trebuie livrat şi că a venit vremea ca firmele să renunţe la forţa de muncă ieftină din străinătate. Sistemul se bazează o grilă de punctaj pe care potenţialul imigrant trebuie să o atingă pentru a ajunge în Regat. El ar trebui să obţină 70 de puncte pe această grilă pentru a fi primit în ţară.

Se închid granițele UK pentru români? Planul bombă al lui Jonhson
Se închid granițele UK pentru români? Planul bombă al lui Jonhson

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Deși încă nu a fost aplicat, pentru a preveni o situație neplăcută, românii trebuie să știe ce criterii trebuie să îndeplinească dacă vor să plece în UK

A primit o ofertă de loc de muncă din partea unui sponsor aprobat (esenţial) – 20 de puncte

Salariu între 20.480-23.039 lire sterline (pe an) – 0 puncte

Salariu între 23.040-25.599 lire sterline (pe an) – 10 puncte

Locul de muncă este la nivelul adecvat de competenţă (esenţial) – 20 de puncte

Vorbeşte limba engleză la nivelul cerut (esenţial) – 10 puncte

Salariu de 25.600 lire sterline sau mai mult – 20 puncte

Loc de muncă într-o ocupaţie cu deficit de forţă de muncă – 20 puncte

Studii: Doctorat în domeniu relevant locului de muncă – 10 puncte

Studii: Doctorat în domeniu (ştiinţific) relevant locului de muncă – 20 puncte

Pentru ce categorii de români se vor închide granițele în UK

Se închid granițele UK pentru români? Planul bombă al lui Jonhson vine să îi lovească tocmai pe românii care, necalificați fiind, pleacă peste granițe la un trai mai bun. Graniţele în UK se vor închide pentru muncitorii necalificaţi şi pentru toţi cei care nu vorbesc limba engleză. Dacă vrei să lucrezi în Marea Britanie, trebuie să ai o ofertă de muncă cu un prag salarial de 25.600 de lire sterline, însă el va fi coborât la 20.480 acolo unde există deficit de forţă de muncă.

Accesul va fi blocat celor care lucrează pe cont propriu, precum instalatorii polonezi sau muncitorii în construcţii români. La controlul de la vamă nu vor mai fi acceptate cărţi de identitate din ţări precum Italia sau Franţa.

Dreptul artiștilor, al muzicienilor, sportivilor sau altor categorii din lumea divertismentului de a veni să participe la audiții sau spectacole se va menţine.

Galerie foto 
Citește și:

Un tânăr de 16 ani a fost împușcat într-un parc din Sălăjan! Se afla la plimbare cu sora lui, în vârstă de 7 ani!

Cine este interlopul care l-a călcat în picioare pe Anaser Duduianu? Gruparea craioveană, mai puternică și mai bogată decât a Duduienilor! FBI și CIA nu s-au putut atinge de ei....

Majorat cu scene incredibile: un stripper a fost cel care a primit cadoul cel mare. Până și Livian a vorbit despre eveniment!

Ce a apărut pe contul ”interlopului Câine”, după ce Nicușor Dan a ieșit Primar al Capitalei?

Sfatul zilei, marți, 29 septembrie 2020. Vești bune pentru nativii din zodia Leu! Noi surprize la locul de muncă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies