Tuica fiarta este o bautura foarte apreciata si consumata in sezonul rece. Din batrani se spune ca are propietati vindecatoare.
Alcoolul consumat in cantitati moderate are efecte benefice asupra organismului, iar tuica fiarta are proprietati de vindecare si de prevenire a anumitor afectiuni, cum ar fi gripa (chiar si cea porcina) si raceala de sezon.
Prin fierbere, vaporii calzi de alcool ajuta la dilatarea vaselor capilare si, deci, la oxigenarea sangelui, iar tuica fiarta scade riscul de a face pneumonie.
Este nerecomandat consumul de tuica celor care sufera de ulcer, hepatita, persoanelor sedentare, anemice, care muncesc in frig si femeilor gravide. Tuica fiarta se bea in cantitati mici. Condimentele recomandate pentru tuica fiarta sunt: piper, zahar, miere, cuisoare, scortisoara, scrie gorj-domino.
Raed Arafat, mesaj important pentru români! Șeful DSU le cere oamenilor să fie pregătiți cu apă și alimente: „În cazul în care o să fie izolați o perioadă de timp”
Raed Arafat, mesaj important pentru români! Șeful DSU le cere oamenilor să fie pregătiți cu apă și alimente: „În cazul în care o să fie izolați o perioadă de timp”