Ce se întâmplă în corpul tău după infectarea cu coronavirus, zi după zi! | VIDEO

Ce se întâmplă în corp după infectarea cu coronavirus s-a arătat într-un material video.

Autor: Matei Vaihan

Ce se întâmplă în corp după infectarea cu coronavirus a demonstrat revista americană Business Insider, care a realizat o reprezentare grafică a evoluției bolii. „La început, ați putea crede că este o simplă răceală. Și ar putea fi. Dar COVID 19 ar putea erupe. Iată ceea ce ar trebui să știi: potrivit World Health Organization – China, 80% dintre cazurile confirmate în laborator au fost ușoare spre moderat.

14% au fost cazuri grave, iar 6% sunt cazuri critice. Pentru a fi foarte clar: un caz cu simptome ușoare nu este comparabil cu un caz de gripă ușoară. Simptomele sunt destul de grave. Cazurile severe se confruntă cu nevoia de oxigen suplimentar, iar cazurile critice se confruntă cu probleme respiratorii și cu cedarea unor organe vitale. Simptomele, tratamentul și evoluția bolii variază de la pacient la pacient. Cum arată, așadar, infectarea cu coronavirus în funcție de gradul de evoluție al bolii? Ar putea dura între două și 14 zile de la expunerea la virus până la manifestarea primelor simptome. La început ar putea părea o răceală sau gripă obișnuită. Numeroși pacienți fac febră. The World Health Organization – China a ajuns la concluzia că 88% dintre cazurile de infecție cu coronavirus au făcut febră.”, se spune în materialul citat de g4media.ro.( vezi mesajul tulburător al unui tânăr infectat cu coronavirus)

Citeste si: Coronavirus. România a intrat în zona galbenă. Ce înseamnă acest lucru?

Citeste si: În China au început primele testări ale unui vaccin împotriva coronavirus

Citeste si: „Am pierdut două sarcini”. Mirela Vaida, dezvăluiri cutremurătoare din viața personală- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Ce face Bianca Drăgușanu pe timp de pandemie?! Este de necrezut! „Inconștiență totală...”

“Un alt studiu arată că doar 44% dintre pacienți au prezentat simptome de febră la internarea în spital, iar 89% au făcut în cele din urmă febră. Au existat însă cazuri care au prezentat simptome gastrointestinale: diaree, vomă, disconfort abdominal, simptome prezentate cu câteva zile înainte de problemele respiratorii. Covid 19 este totuși o boală care generează probleme respiratorii. Asta înseamnă că, în majoritatea cazurilor, problemele încep și se sfârșesc la plămâni.

În primele zile ale infecției, virusul invadează celulele pulmonare. În mod special, acest lucru poate duce la distrugerea cililor, care protejează fluxul de aer de mucus și secreții. Celulele mor, astfel că scade capacitatea corpului de a se proteja de secreții pe trahee și plămâni. Inflamarea căilor respiratorii generează un cerc vicios, care nu se oprește până când niciun țesut nu rămâne neafectat. Această inflamare explică de ce o tuse seacă este cel mai răspândit simptom de coronavirus. Așa se explică și problemele de respirație și producția de secreții. Alte simptome ce pot apărea în această perioadă sunt oboseala, dureri în gât, dureri de cap, dureri musculare sau nas înfundat.”, mai spun specialiștii.

Citește CONTINUAREA pe kfetele.ro

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cum își petrec timpul Andreea Mantea și fiul ei în plină pandemie de coronavirus. Fanii au fost uluiți de energia lor

Românii își pot face în continuare cumpărăturile din piață. Ministrul Agriculturii: „Trebuie să rămână deschise”

Coronavirus. Un nou simptom asociat infectarii cu COVID-19. Tinerii, mai expusi

Se schimbă tot pentru 3 zodii începând de MÂINE. Previziuni pentru fiecare zodie

Cutremur în cazul Caracal! Ce s-a întâmplat cu Luiza și Alexandra: SUNT ÎN VIAȚĂ

Lora și Ionuț Ghenu au anulat nunta, după șapte ani de relație! Ce s-a întâmplat între cei doi

Află cât mai ai de trăit. Totul durează 10 secunde

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies