Ce se va întâmpla cu plata ratelor în plină pandemie de CORONAVIRUS. Băncile au făcut anunțul mult așteptat

În plină pandemie de coronavirus, băncile au luat decizia de a amâna pentru o perioadă plata ratelor.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Ce se va întâmpla cu plata ratelor în plină pandemie de CORONAVIRUS! Băncile comerciale din România au luat decizia de a amâna pentru o perioadă plata ratelor pentru anumite credite pentru o perioadă de timp, a spus, pentru Mediafax, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.


In articol:

Citeste si: Ludovic Orban, adevărul despre închiderea Bucureștiului: "Nu s-a discutat despre asta"

Citeste si: România, în stare de urgenţă: TOTUL despre măsurile care se aplică de azi. Ce avem și ce nu mai avem voie să facem?

Citeste si: Coronavirusul închide Europa! Anunțul făcut în urmă cu puțin timp de autorități

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Ce se va întâmpla cu plata ratelor în plină pandemie de CORONAVIRUS. Băncile au făcut anunțul mult așteptat

Adrian Vasilescu nu a precizat ce tipuri de credite vor beneficia de amânarea plății ratelor. În schimb, consilierul guvernatorului BNR a declarat că fiecare bancă îşi va înştiinţa clienţii şi debitorii în nume propriu.

Banca Transilvania a anunţat deja că extinde perioada de graţie la cardurile de credit, în timp ce CEC Bank este aşteptată să informeze la începutul săptămânii amânarea plăţilor ratelor pentru creditele luate de persoanele fizice pentru o perioadă de 30 de zile, potrivit unor surse citate de Ziarul Financiar.

„Băncile au luat iniţiativa. Deci fiecare bancă îşi face propriul program urmând să anunţe clienţii şi debitorii. Deja e o înţelegere la nivelul întregului sistem bancar", a spus Vasilescu,

De altfel, Adrian Vasilescu nu a oferit detalii cu privire la durata amânărilor la plată.

„Nicio bancă nu ştie la ora asta şi nimeni nu ştie cum vor merge evenimentele. Toţi sperăm să se încheie povestea într-o lună-două”, a mai precizat Adrian Vasilescu.

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a declarat duminică pentru Mediafax că amânarea cu 90 de zile a plăţii ratelor la bănci este o măsură bună pentru a proteja consumatorii într-o perioadă în care vor fi foarte multe concedieri şi probleme cu plata salariilor.

Urmatorul articol
Citește și:

News Alert. Mai multe puncte de la graniță sunt închise. Ne izolăm de vecini

Epidemia de coronavirus nu e nouă, a îngrozit lumea şi în 2003! Virusul s-a răspândit tot din China şi a dispărut după 8 luni!

Coronavirus dă peste cap divorțul Andreei Bălan de George Burcea! Cei doi, obligați să rămână împreună până trece pandemia

Din cauza coronavirusului, Richard Clayderman amână concertul din România după ce a stat o lună în China!

Un român dispărut din data de 3 septembrie a fost găsit la un km de mașina lui! Corpul bărbatului, în descompunere

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies