Ludovic Orban, adevărul despre închiderea Bucureștiului: "Nu s-a discutat despre asta"

Ludovic Orban a explicat ]n cadrul unei conferințe de presă de astăzi că Bucureștiul nu se va închide, chiar dacă a fost decretată stare de urgență.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Premierul Ludovic Orban a explicat că informațiile care au circulat în mediul online, cu privire la închiderea Capitalei, în contextul decretării stării de urgență sunt false.

"Nu s-a discutat niciodată problema închiderii Bucureștiului. A fost un fake-news grosolan. Am solicitat să se găsească sursa acestei dezinformări. Discuțiile pe care le-am avut sunt în sensul în care magazinele, farmaciile, au posibilitatea de a se aproviziona cu mărfurile, produsele necesare. Încercăm să găsim toate soluțiile, dar prioritatea noastră e să asigurăm livrarea produselor către zona sanitară, către spitale, către medicii de familie.", a informat Ludovic Orban, în cadrul conferinței de presă din această seară. 

Citeste si: Coronavirusul închide Europa! Anunțul făcut în urmă cu puțin timp de autorități

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Mesajul emoționant al unei românce stabilite în Italia! Coronavirusul a pus stăpânire pe oameni! ”Totul este deja scris! Suntem ingenunchiati”!

Premierul Ludovic Orban explică ce însemnă starea de urgență decretată în România 

Și despre sistarea circulației cu metroul și cu celelalte mijloace de transport în comun s-au făcut numeroase speculații, însă premierul a ținut să precizeze că nici acest lucru nu este adevărat.

"În ceea ce privește metroul, niciodată nu am avut pe masă analiza unei decizii de închidere a metroului. Am discutat despre decalarea programului pentru a se evita aglomerarea. Ministerul Transporturilor a dispus reprezentanților Metrorex să asigure dezinfectarea în toate spațiile de la metrou unde există posibilitatea de a atinge anumite suprafețe de către cetățeni. Măsura închiderii metroului e o măsură extremă. În privința transportului public, STB e în subordinea Primăriei Capitalei și deciziile trebuie luate în funcție de necesitățile reale de transport.", a explicat Ludovic Orban.

Citeste si: Orban: Avem nevoie de măsuri care să întărească toate instituţiile care sunt în prima linie a bătăliei

Despre vaccinul salvator întreabă întreaga lume, însă în România, după cum spune premierul Ludovic Orban, nu au ajuns informații suficient de credibile pentru a ne putea face speranțe.

"În ceea ce privește posibilitatea apariției unui vaccin, nu avem nicio informație credibilă în momentul de față. Și noi încercăm să concentrăm toate eforturile celor care sunt implicați. Avem o preocupare foarte mare în privința capacității de diagosticare rapidă. Procedura de diagnosticare actuală e una care durează destul de mult și care limitează numărul de analize care pot fi făcute de un specialist și de un aparat. E o preocupare la nivel internațional.", a declarat premierul României.

Urmatorul articol
Citește și:

BREAKING NEWS! România intră în stare de urgenţă începând de luni! Primele declaraţii ale lui Klaus Iohannis 

Prima reacție a lui Vergil Chițac după ce a fost confirmat cu Coronavirus

Mesajul secret transmis în cadrul PNL după ce Vergil Chițac a fost depistat ca fiind infectat cu coronavirus

Guvernul Orban a picat. Cine ar putea fi noul premier al României

Polițiști, amenințați cu bătaia și jigniți de un grup de scandalagii beți. Imagini șocante din seara alegerilor locale 2020

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies