Ce semnifică Paștele pentru Irina Loghin! Ce amintiri frumoase are încă din copilărie

Irina Loghin e tare fericită că vine Paștele! Artista a mărturisit ce fel de semnificație îi atribuie acestei sărbători.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere

Irina Loghin a mărturisit ce semnifică pentru ea și întreaga familie Paștele, dar și cum va arăta masa de Sărbătorile Pascale! În urmă cu 40 de ani, Irina Loghin a dorit să devină vegetariană, tocmai pentru că iubește foarte mult animalele.

”Pentru mine și pentru fiica mea, Irinuca, voi pregăti altfel de bucate, noi fiind vegetariene. Poate o să mâncăm puțin pește. Voi găti drob din bureți hribi, aduși din zona Vatra Dornei, care sunt senzaționali. Pe masa de Paște vor fi și multe fructe: struguri, pere, mere”, povestește Irina Loghin pentru Evz.

„Iubim foarte mult animalele, atât eu cât și Irinuca, și nu avem cum să le sacrificăm – îmi este foarte greu în această perioadă când se sacrifică mielușeii și iezișorii. Niciodată nu am mâncat carne de miel. Nici în copilărie”, a continuat cântăreața.

Mai mult decât atât, Irina Loghin a mărturisit că de câțiva ani înroșește mereu, de Paște, ouă de prepeliță: ”De câțiva ani, de Paște înroșesc ouă de prepeliță. Irinuca este nelipsită și mă ajută cu toate treburile prin gospodărie.

Citeste si: Lui Fuego i s-a îndeplinit cel mai mare vis! S-a pozat alături de mama sa și a făcut anunțul mult așteptat

Citeste si: Ce sexy este soprana Alexandra Coman, fosta logodnică a ministrului Adrian Cioroianu! Cei doi au avut o relaţie de 10 ani! FOTO

Citeste si: Inna acum e celebră în întreaga lume, dar nimeni nu a știut în ce condiții a trăit în Mangalia! Cum era ea în copilărie

Încă de când era mică, Irina Loghin a respectat întotdeauna o tradiție, fiind una dintre cele mai importante pentru artistă: Este o lege pe care o păstrez cu sfințenie. Această sărbătoare trebuie făcută în familie, căci Paștele este familie și se sărbătorește în familie. Așa m-au învățat mama și bunica. De Înviere mergem cu toții să luăm Sfânta Lumină. De obicei mergem la Mănăstirea Cernica, dar anul trecut a fost foarte aglomerat și nu am mai ajuns. Și am regretat enorm. Să vedem unde mergem anul acesta. Poate la bisericuța din satul unde am copilărit. Dacă nu mergem la Înviere, parcă nu simțim că este Paștele”.

„Mergeam la Denii, era o frumusețe. Cu părere de rău am constat că în ziua de azi Paștele și-a pierdut mult din semnificații și tradiții, față de acum 20 de ani. Ce nu îmi place aici în București, este faptul că mulți merg la biserică, iau lumina, iar apoi pleacă imediat acasă. Trebuie să rămâi până la 3-4 dimineața, când se termină slujba. Asta era plăcerea noastră la țară. Toată comuna era parfumată de mirosul zambilelor – tot țăranul avea grădinile pline de flori. De atunci mi-a rămas zambila o amintire extraordinară. Și acum când o miros, parcă mă simt copil. Îmi amintesc cum rupea mama zambile din grădină, îmi făcea buchețel și mergeam în Vinerea Mare cu flori, la Iisus Hristos. Rugăciunea era și este ceva extraordinar. Paștele din copilărie era cu totul altfel... Îmi aduc aminte cum venea mama la București să ne cumpere pantofi, rochițe, să ne înnoim, iar după amiaza mergeam la hora satului. Era o plăcere deosebită să te înnoiești de Paște”, a mai spus Irina Loghin.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate