Ce slujbă avea Sfântul Nicolae pe vremea Constantinopolului

Sfântul Nicolae este unul dintre cei mai iubiți sfinți. Iubirea pentru Dumnezeu i-a călăuzit pașii către o viață dedicată Creatorului.

Unde se află moaștele Sf. Nicolae
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Părintele Emil Nedelea Cărămizaru, parohul Bisericii Sfântul Gheorghe-Nou din Bucureşti, a declarat pentru Agerpress că Sf. Ierarh Nicolae este cel mai iubit dintre sfinţii din întreaga lume.

Mai mult, preotul susține că mâna dreaptă a Sf. Nicolae se află în România, la biserica pe care o reprezintă.

„Aşa credem, că Sfântul Ierarh Nicolae este cel mai iubit sfânt. Nu numai în România, în întreaga lume. Pentru că el este chipul blândeţilor, este ierarhul desăvârşit, este cel care întruchipează binele sub toate formele şi bucuria de a trăi în biserica lui Dumnezeu şi în Hristos”,
a declarat pr. Cărămizaru pentru AGERPRES.

Ce slujbă avea Sfântul Nicolae pe vremea Constantinopolului

Sfântul Nicolae s-a născut în cetatea Patara din Asia Mică, Turcia din prezent, în anul 270. După ce și-a pierdut ambii părinții, Sf Nicolae a primit moștenire întreaga avere lăsată de mama și tatăl său. El a împărțit totul săracilor, ar apoi a plecat la Ierusalim ca slujitor al Domnului.

Citeste si: Sfantul Nicolae minuni. Când este prăznuit ocrotitorul copiilor sărmani

El a făcut mai multe pelerinaje în Palestina și Egipt, ca ulterior să fie ales de credincioșii din orașul Mira să le fie episcop. Conform tradiției, la scurt timp după aceea, Sf. Nicolae a fost închis în timpul persecuțiilor lui Dioclețian. El va fi eliberat după urcarea pe tron a Sfântului Constantin. În anul 325, el a fost unul dintre episcopii care au luat parte la Primul Conciliu de la Niceea, la chemarea împăratului Constantin.

Citeste si: Noua lege a asociațiilor de proprietari. Mii de români sunt afectați! Urmează controale în blocuri?- bzi.ro

Unde se află moaștele Sf. Nicolae

Prăznuirea Sfântului Nicolae se făcea din vremea împăratului Iustinian, la două secole după moartea sa. El a devenit cunoscut în întreaga Europă și mai ales în Italia prin scrierile lui Metodie.

Citeste si: Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Imagini cu cele mai frumoase urări de Sf. Nicolae

Moaștele Sfântului au fost duse la Bari, Italia, și așezate într-o biserică închinată acestuia. Povestirea conform căreia sfântul salvase niște marinari din Marea Egee de la înec l-a consacrat ca sfânt ocrotitor al marinarilor. Popularitatea sa a crescut și în Rusia, unde aproape toate bisericile au colț de rugăciune închinat sfântului Nicolae, și multe îl au pe Sfântul Nicolae ca al doilea ocrotitor (hram).

Unde se află moaștele Sf. Nicolae
Sf. Nicolae, ocrotitorul marinarilor

Sfântul Nicolae este ocrotitorul copiilor sărmani, al fetelor nemăritate, al marinarilor și al celor judecați pe nedrept și este sărbătorit în fiecare an pe data de 6 decembrie.

Rugăciune către Sfântul Ierarh Nicolae

"O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta. Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică. Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin.", este rugăciunea către Sfântul Nicolae.

SURSE: AGERPRES

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Maria Ghiorghiu, ce face după moartea soțului său! A filmat mormântul acestuia și i-a apărut...Cutremurător!

Ion Cristoiu către Denise Rifai ”Nu sunteți genul meu de femeie” Ce a spus însă jurnalistul despre soția lui VIDEO

Povestea impresionată a părintelui Iustinian, starețul care slujește într-o biserică fără acoperiș: ”Am rămas singur pe pământ şi asta e starea de singurătate”

Horoscop Zilnic Miercuri 16 Iunie 2021: Berbecii vor avea nevoie în această zi să scape de toate problemele și să își pună gândurile în ordine

Lovitură cruntă pentru ProTV! S-a aflat adevărul. O mare vedetă nu s-a mai abţinut

BOMBĂ în SHOWBIZ! Cine este tatăl copilului Andreei Mantea? S-a aflat adevărul! Nu este Cristi Mitrea!

Poveste de dragoste la Chefi la Cuțite. Doi concurenți au anunțat că se căsătoresc. FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies