kanald.ro
Exclusiv
Ce spun nutriționiștii despre modul în care a slăbit Dana Roba? Este sau nu sănătoasă cafeaua cu o linguriță de unt? Ana Maria Demetrescu: „Aduce un aport de nutrienți și calorii” | EXCLUSIV
Nutriționistul Ana – Maria Demetrescu a vorbit despre cafeaua cu o linguriță de unt, pe care Dana Roba o bea în fiecare dimineață și spune dacă este sau nu benefică pentru organism.
Dana Roba a vorbit recent, într-un interviu acordat în exclusivitate la WOWnews, despre schimbările pe care le-a făcut în stilul său de viață. Vedeta a reușit să slăbească 10 kilograme într-un timp record, a renunțat la zahăr și a dezvăluit că își bea cafeaua, în fiecare zi, cu o linguriță de unt în loc de zahăr.
Despre cafeaua pe care o bea cu o linguriță de unt, Dana Roba a vorbit și în mediul online, acolo unde le-a dezvăluit internauților secretele sale.
Vedeta mărturisea în interviul acordat Corneliei Ionescu, la WOWnews, că a renunțat și la zahăr și a mărturisit că nu mai consumă dulciuri așa că nutriționistul Ana – Maria Demetrescu ne-a spus și ce se întâmplă în organismul nostru în momentul în care decidem să eliminăm dulciurile din alimentație.
Ce se întâmplă în organismul când renunțăm la dulciuri
Dana Roba a mărturisit că a renunțat la dulciuri și că astfel a reușit să slăbească în timp record, fiind ajutată și de o serie de împachetări cu tratamente naturale.
Când renunțăm la dulciuri este normal să începem să slăbim, însă acest lucru este valabil mai ales atunci când știm că servim foarte multe dulciuri într-o zi sau chiar într-o săptămână.„În cazul în care mânca foarte multe dulciuri, automat atunci când nu a mai mâncat dulce a slăbit pentru că o prăjitură are în jur de 500 de calorii.
Crește glicemia, apare un indice glicemic mare și automat vine și îngrășarea. Faptul că ea nu a mai mâncat dulciuri și a exclus zahărul, automat a început să slăbească. Este un factor normal. Automat când eliminăm dulciurile și sucurile începem să slăbim”, a explicat nutriționistul Ana – Maria Demetrescu, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.
Numeroase persoane care au renunțat la zahăr au vorbit adesea și despre o stare de sevraj cu care s-au confruntat. Am vrut să știm ce presupune, mai exact, acest lucru, iar nutriționistul ne-a explicat.
Dana Roba, într-o rochie superbă neagră
„Starea de sevraj poate să apară pentru că odată ce corpul, creierul sunt obișnuite cu zahărul care se metabolizează la nivel de cavitate bucală și generează dopamină și serotonină. Sunt hormonii fericirii și automat când nu mai consumăm aceste alimente începem să fim mai triști, să simtă nevoia de dulce pentru că pot să intre într-o stare de anxietate. (…) Fără aceste preparate, corpul începe să simtă.
Dacă renunțăm la zahăr brusc, există posibilitatea ca corpul să simtă lipsa și să reacționeze într-un sens negativ, dar putem să mâncăm fructe, putem să mâncăm miere. De exemplu, o linguriță de miere dimineața, pe stomacul gol,k ne asigură aportul acesta psihic de zahăr”, a mai spus ea, în exclusivitate.
Ce spune nutriționistul despre eliminarea totală a zahărului din alimentație
Totodată, Ana Maria Demetrescu atrage atenția asupra faptului că este imposibil ca glucidele să fie eliminate în totalitate din alimentație, mai ales că ele se regăsesc în multe lte substanțe, pe lângă zahăr.
„Nu există varianta de nu consumăm zaharuri. Dacă nu consumăm zahăr sau dulciuri strict cu zahăr, zaharurile sau glucidele se găsesc și în alte alimente. Dacă nu mai consumăm zahar nu trebuie să ne gândim că poate apărea o problemă cu organismul nostru. Glucidele fac parte din substanțele nutritive.
Ele ne oferă calorii și ne oferă energia de care are nevoie corpul. Glucidele se găsesc și sub formă de glucoză, lactoză, zaharoză, fructoză. Le găsim în multe dintre alimente, amidonul este o glucidă, în lapte le mai găsim pentru că lactoza este o glucidă.
Deci ne luăm aportul de zaharuri din celelalte surse, astfel că nu este nicio problemă dacă nu mai consumăm dulciuri care conțin zahăr. Sunt și dulciuri care nu conțin zahăr”, a mai precizat Ana Maria Demetrescu.
O ceașcă de cafea și mai multe dulciuri
Cafeaua cu o linguriță de unt, eficientă sau nu pentru slăbit?
Ne-am dorit să aflăm și dacă o linguriță de unt în cafea este eficientă pentru slăbit așa că i-am cerut sfatul nutriționistului Ana – Maria Demetrescu. Aceasta a vorbit despre faptul că unele persoane ar putea înlocui micul dejun cu o astfel de băutură, însă este de părere că nu ajută neapărat în procesul de slăbire.
Este însă recomandat să se folosească unt de cocos la cafea, tocmai pentru că acesta are și un gust mai bun și se combină mai bine cu băutura caldă pe care o iubim cu toții dimineața.
„La cafeaua cu unt, în general se folosește untul de cocos. Acesta are și un gust mai bun. Putem să vorbim de cafeaua cu unt pentru că îi schimbă gustul, atenuează gustul de cofeină și ajută pe partea de nutrienți pentru că untul, fiind o grăsime, ne aduce un aport de nutrienți și de calorii.
Pentru persoanele care nu mănâncă dimineața, cafeaua cu unt ar putea să fie un mic dejun. Pentru că vorbim de lipidele din unt care asigură cea mai mare parte din calorii, atunci să țină de foame până în jurul prânzului, deci poate fi un mic dejun ok.
Nu putem spune că cafeaua cu unt slăbește. Din punctul meu de vedere, niciun aliment nu slăbește, ci pur și simplu sunt alimente care conțin nutrienți, cu o valoare mai mare și sunt alimente cu un indice glicemic mare, adică cresc glicemia și la fel duc la depuneri de grăsimi”, a mărturisit nutriționistul Ana Maria Demetrescu, pentru WOWbiz.ro.
Ai informații care pot deveni o știre? Intră în contact cu reporterii noștri pe adresa de mail [email protected]!