Ce spun specialiștii despre valul doi de coronavirus: ”Virusul este cu siguranță riscul psihozei colective”

Fabrizio Pregliasco a declarat că nu trebuie să fie niciun motiv de îngrijorare cu privire la al doilea val de coronavirus, pentru că o să fie ușor de gestionat.

Distribuie pe:

Autor: Adriana Mihaela


In articol:

Virusologul Fabrizio Pregliasco a declarat într-un interviu că deși poate exista o creștere a cazurilor cuCOVID-19 pentru toamna viitoare, nu trebuie să existe niciun motiv de îngrijorare cu privire la al doliea val de coronavirus. Directorul de sănătate al Institutului Irccs Galeazzi din Milano a mai susținut că cel de-al doilea val de coronavirus o să fie ușor de gestionat, pentru că nu o să mai existe psihoza.

Citeste si:Bilanț Covid-19, 11 noiembrie! Peste 9.000 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Citeste si:Cât va costa o doză din vaccinul anti-COVID în Europa

Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro

Citeste si: Un travestit a ţepuit bărbaţii pe bandă rulantă. „Am cunoscut-o pe Delia pe Facebook, ea m-a abordat…” - bzi.ro

”Printre cele mai insidioase implicații pe care le ascunde virusul este cu siguranță riscul psihozei colective. Dar, cu un pic de bun simț și câteva reguli, coexistența cu Covid poate fi gestionată în pace. Se aplică întotdeauna regulile clasice de prevenire (măști, distanțare și dezinfectare). Și, în plus, este necesar să se promoveze vaccinarea anti-gripală și, de asemenea, cea împotriva pneumococului, responsabil de pneumonie. Vaccinările de orice fel „antrenează” sistemul imunitar pentru a se apăra împotriva infecțiilor."

a spus virusologul Fabrizio Pregliasco.

Infecțiile de ieri sunt diferite de cele de acum

Cercetătorul de la Universitatea din Milano a mai precizat pe parcursul interviului că este optimist, dar prudent cu privire la al doilea val de coronavirus „Cele 1.600 de infecții de ieri sunt diferite de cele de acum câteva luni. Astăzi suntem capabili să interceptăm persoanele infectate și asimptomatice pe care nu le-am văzut înainte și, atunci când este necesar, să le tratăm devreme.

Dar virusul nu s-a schimbat”,  a spus Fabrizio Pregliasco, directorul de sănătate al Institutului Irccs Galeazzi din Milano. 

Fabrizio Pregliasco
Fabrizio Pregliasco[Sursa foto: Facebook]

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Municipiul Sibiu ar putea intra în carantină. Ce au declarat autoritățile

Ea este fata care ar fi fost aruncată de iubit de la etajul 5 al apartamentului! Ce a făcut bărbatul imediat după moartea Danielei

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Dan Bittman susține că pandemia este, de fapt, o afacere: „E chiar bănoasă”

TAXA care se majorează de OPT ori! Lovitură totală pentru sute de mii de români. Cine va lua decizia

Otrava care ne intoxică organismul în fiecare zi, fără să știm! Renumitul medic Alin Scarlat avertizează: Duce la boli grave și cancer!

Exclusiv EvZ. Bătălia pentru casele și terenurile din Kiseleff. Azi, Hotelul Triumf

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies