Ce spune avocatul Elenei Udrea dupa ce fosta deputata a nascut: "Nu exista nicio sansa sa fie extradata"

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Radulescu, sustine ca nu mai exista nicio sansa ca fosta deputata sa fie extradata dupa ce a nascut.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

fara descriere

Veronel Radulescu spune ca statul Costa Rica nu permite separarea unui copil de mama, iar fetita Elenei Udrea va primi cetatenie costaricana.

„Nu există nicio şansă să fie extrădată, pentru că fetiţa va primi cetăţenie costaricană, iar statul Costa Rica protejează copiii şi nu permite separarea fetiţei de mamă. Noi avocaţii vom continua demersurile şi sperăm să obţinem o soluţie de anulare a acestei decizii abuzive”, a declarat Veronel Radulescu.

Elena Udrea a nascut joi o fetita, logodnicul ei, Adrian Alexandrov, anuntand ca fostul ministru al Turismului se simte bine.

"Astăzi, ora 14:00, micuţa Eva Maria s-a hotărât să ne ia prin surprindere şi a venit pe lume! Sunt un tătic fericit şi avem o fetiţă frumoasă şi sănătoasă ( se pare că seamănă cu tati). Elena se simte bine, iar sarcina a decurs normal.  O bucurie greu de descris în cuvinte. Abia aştept să îmi ţin fetiţa în braţe, şi le doresc tuturor să aibă parte de astfel de momente fericite, pentru că un copil este o Binecuvântare!", a scris Adrian Alexandrov pe contul lui de Facebook.

Elena Udrea a fost condamnată în 5 iunie de instanţa supremă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul "Gala Bute" şi se află în Costa Rica de la începutul acestui an, fiind dată în urmărire. Elena Udrea, aflată în Costa Rica şi condamnată la 6 ani de închisoare în Dosarul Gala Bute, apare de la încreputul lunii iunie pe site-ul Poliţiei Române ca persoană urmărită.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spunea după condamnarea Elenei Udrea că extrădarea este posibilă chiar şi în absenţa unui acord bilateral în acest sens. El adăuga că există un precedent. Totodată, Tudorel Toader explica faptul că durata procesului de extrădare depinde de legislaţia din Costa Rica. 

”În acest moment nu avem un tratat bilateral cu republica Costa Rica în domeniul extrădării, însă cooperarea în această materie poate să aibă loc pe două proceduri distincte. Prima procedură, în temeiul curtoaziei internaţionale, cu asigurarea reciprocităţii şi vreu să subliniez că în precedent am avut un astfel de caz de extrădare din Republica Costa Rica şi în al doilea rând că în acest moment se află pe rol în derulare un alt caz de extrădare din Republica Costa Rica, altul decât cel la care facem referire. A doua procedură a extrădării se poate realiza în baza convenţiilor multilaterale la care ambele state au calitatea de parte. Aici trebuie verificat următorul lucru: domeniul de reglementare a respectivei convenţii să se circumscrie tipologiei naturii infracţiunilor comise de către cel care urmează a fi extrădat”, declara Tudorel Toader.

 
 
Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate