kanald.ro
HOMEPAGE
Ce sunt, de fapt, rosiile cherry?
Rosiile cherry sunt tomatele mai mici, de dimensiuni putin mai mari decat ciresele, extrem de gustoase, de altfel.
Fructele au inceput sa capete tot mai multa popularitate, mai ales la rafturile din comert, acolo unde gustul pare mult mai savuros decat cel al rosiilor normale.
Iata cateva din benefiicile acestor rosii
Mentinerea sănătătii pielii, datorita beta carotenului din aceste legume, regăsit si in alte legume precum morcovii sau cartofii dulci. De asemenea, licopenul conţinut de roşii încetineşte procesul de imbătranire a pielii si reduce riscul apariţiei cancerului cutanat.
Intareste oasele multumita Vitaminei K si Calciului, doi nutrienţi furnizaţi de rosii. Licopenul din roşii s-a dovedit util si in imbunătătirea masei osoase.
Reducerea riscului de cancer. Tot antioxidantul important din roşii, licopenul, a fost asociat in cadrul mai multor studii de specialitate cu un risc redus de debut al cancerului de prostată, cancerului cervical, cancerului oral, cancerului faringian si esofagian, cancerului de stomac, de colon, rectal, de prostată si ovarian.
Imbunătătirea vederii. Vitamina A din roşii poate să imbunătătească acurateţea vederii si să prevină afecţiunile văzului.