Ce va face Jeff Bezos după demisia de la conducerea Amazon. Acesta a condus compania timp de 27 ani

Ce va face Jeff Bezos după plecarea de la conducerea companiei Amazon?

Ce va face Jeff Bezos după demisia de la conducerea Amazon
Jeff Bezos, fondatorul Amazon[Sursa foto: Instagram]
Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Jeff Bezos, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, și-a anunțat, miercuri, demisia din fruntea Amazon. CEO-ul Amazon va părăși postul pe 5 iulie, pe care îl va preda șefulului diviziei de cloud computing, Andy Jassy.

Ce va face Jeff Bezos după demisia de la conducerea Amazon

Potrivit CNBC, Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a stabilit data la care va demisiona din funcţia de director general al celui mai mare retailer online global. Cel care a transformat Amazon dintr-o librărie cu vânzări pe internet într-un gigant de cumpărături online, a anunţat miercuri că Andy Jassy, în prezent şeful diviziei de cloud computing, va fi noul director general din 5 iulie.

Citeste si: Top 5 Magazine Online de Succes în 2021

"Am ales acea dată pentru că are o semnificaţie sentimentală pentru mine, ziua în care Amazon a fost înfiinţat în 1994, exact acum 27 de ani", a declarat Bezos, miercuri, la adunarea anuală a acţionarilor Amazon, care a avut loc online.

Amazon a anunțat încă de la începutul anului că Jeff Bezos își va părăsi postul de la conducere.

Acesta, după ce părăsește postul de CEO va deveni președinte executiv al consiliului de administrație Amazon pentru a-și dedica mai mult timp inițiativelor precum Bezos Earth Fund, compania de nave spațiale Blue Origin, The Washington Post și Fondul Amazon Day 1.

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Ce va face Jeff Bezos după demisia de la conducerea Amazon.
Jeff Bezos, fondatorul Amazon[Sursa foto: Instagram]

Cum a construit Jeff Bozos cel mai mare retailer online din lume

Jeffrey Bezos, în vârstă de 57 de ani, s-a născut în Albuquerque, statul american New Mexico. După divorțul părințiilor săi s-a mutat în Houston, Texas, unde a urmat școala elementară River Oaks din Houston. Acesta își petrecea vacanțele de vară la bunicul său, unde și-a dezvoltat interesul pentru știință și tehnologie. Prima lui invenția a fost o alarmă electrică cu care să-și țină frații mai mici departe de camera sa.

După mutarea la Miami, în statul Florida, Bezos s-a înscris la liceul Miami Palmetto, și a început să lucreze la McDonald’s. A urmat un program studențesc de pregătire științifică la Universitatea din Florida, iar în 1982, datorită performanței, a primit premiul cavalerului de argint.

La discursul de absolvire, Bezos a declarat că visul lui este să ajute omenirea să colonizeze spațiul, iar în 1986 a absolvit Universitatea Princeton, specializându-se în inginerie electrică și știința calculatoarelor.

Citeste si: Ce trebuie să faci ca să devii vânzător pe Amazon?

După terminarea facultății a primit oferte de locuri de muncă la Intel, Bell Labs și Andersen Consulting, însă el a ales să lucreze la Fitel, un start-up de telecomunicații, având sarcina de a clădi o rețea pentru comerțul internațional, un magazin online de vândut cărți. S-a orientat spre domeniul bancar și a ajuns manager la Banksters Trust, iar apoi s-a mutat la multinaționala de gestionare a investițiilor D.E. Shaw & Co, devenind vicepreședintele acesteia la vârsta de 30 ani.

S-a mutat în orașul Seattle, Washington, unde a început să creeze o rețea virtuală de comerț internațional în plină eră de boom al internetului. Această rețea a primit numele “Amazon” pentru că i se părea “exotic și diferit”, iar pe data de 5 iulie 1994 a fost creată compania Amazon. Compania la început a operat în afara garajului casei lui Bezos, dar de pe urma comenziilor și serviciilor de livrat, rețeaua s-a mărit iar în prezent este cea mai mare companie de comerț online cu amănuntul.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cine este iubitul Elenei Matei de la Chefi la cuțite 2021, concurenta din echipa verde a lui chef Sorin Bontea

Rikito Watanabe de la Chefi la cuțite 2021, omagiu uluitor adus lui chef Sorin Bontea. „Nu vreau să uit!”

Mihai Onilă și-a cerut iubita în căsătorie! Cine este femeia care i-a furat inima artistului

Oana Cuzino a renunțat la emisiunea „Ce se întâmplă, doctore?”

Veste ȘOC despre CAPATOS! Anunțul cutremurător a venit CHIAR ACUM

Mirela Vaida pleacă de la Antena 1. De ce a luat această decizie și unde merge. A vrut să știe toată lumea de la ea

Bombă! Adevărul despre Toni Iuruc. Poate fi dovada unei despărțiri? Ce ascunde „omul de afaceri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies