Cea mai scumpă clădire scoasă la vânzare în București! Are 82 de camere și costă 26 de milioane de euro!

Una dintre cele mai scumpe clădiri din București a fost din nou scoasă la vânzare, la începutul acestui an.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Palatul Bragadiru din centrul Bucureștiului, cea mai scumpă clădire scoasă la vânzare din România în ultimii ani, a fost din nou listată pe site-urile imobiliare, cu un preț-record: 26 milioane euro.

Imobilul are 82 de camere, 7.000 mp utili (10.000 mp construiți) și este situat pe un teren de 16.500 mp. Doar comisionul agenției imobiliare care va reuși această tranzacție se ridică la peste o jumătate de milion de de euro, adică 2%.

Doar grădina de 12.000 mp valoarează 13 milioane euro

”Colosul”, așa cum era denumit Palatul Bragadiru în urmă cu un secol, este compus din 3 etaje, parter și subsol, este renovat complet și are o grădină de peste 12.000 mp. Proprietarii vând imobilul și grădina împreună, dar și separat, pentru 13 milioane de euro fiecare. La sfârșitul anului 2020, atunci când Palatul Bragadiru a fost prima dată scos la vânzare, moștenitorii au avut o ofertă din partea unui cumpărător din Franța, dar se pare că negocierile nu s-au mai finalizat.

Palatul Bragadiru

Palatul Bragadiru, una dintre clădirile impunătoare ale Bucureștiului

[Sursa foto: Facebook: Palatul Bragadiru]

Complexul Arhitectural Palatul Bragadiru a fost ridicat de i ndustriașul Dumitru Marinescu Bragadiru (1842-1915), proprietarul fabricii de bere cu același nume, care a fost redenumită ”Rahova” de  comuniști.

La începutul secolului XX, Bragadiru ajunsese al treilea industriaș din Europa.

Citeste si: Averea Stelei Popescu a fost scoasă la licitaţie! Vezi ce preţ de pornire au tablourile, hainele şi biroul celebrei actriţe! FOTO

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Palatul a fost realizat după planurile concepute de arhitectul austriac Anton Schuckerl în 1894, care a îmbinat stilurile regăsite în cele mai renumite clădiri ale Bucureștiului acelei

epoci: Camera de Comerț, Poșta Română, CEC sau Curtea Supremă de Justiție, toate construite în aceeași perioadă.

Citeste si: Cine e asociatul lui Gigi Becali la clinica medicală? Virgiuliu Gheorghe condamnă homosexualitatea și crede că masturbarea este o boală

Clădirea a fost confiscată de comuniști și retrocedată în 2003

În 1948, averea familiei Bragadiru a fost confiscată de comuniști iar Palatul a devenit Casa de Cultură Lenin a sectorului 5, care a funcționat până în 1989.

După căăderea comunismului, clădirea a rămas abandonată până în 2003, când a fost retrocedată urmașilor marelui industriaș român. Aceștia au reușit să o refacă și s-o aducă la strălucirea de odinioară.

Palatul Bragadiru

Palatul Bragadiru, în interior

[Sursa foto: Facebook: Palatul Bragadiru]

În prezent, la Palatul Bragadiru funcționează un restaurant și o sală de evenimente care amintesc de aerul boem al începutului de secol XX.

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies