Cele mai spectaculoase trasee montane din Munții Apuseni. Iubitorii de munte vor fi înnebuniți

Care sunt cele mai interesante trasee montane din Apuseni. Trebuie neapărat să le puneți pe lista de activități.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Cele mai spectaculoase trasee montane din Munții Apuseni. Locul desprins din Rai pune la dispoziție turiștilor peste 400 de peșteri și chei în lanțul muntos. În cazul în care plecați în vacanță și treceți prin Apuseni, iată cele mai spectaculoase trasee montane.

Cele mai spectaculoase trasee montane din Munții Apuseni

Traseul Cantonul Negrea – Peștera Porțile Bihorului

Traseul spectaculos are o lungime de 2 kilometri și nivelul de dificultate este foarte scăzut, deci îl puteți parcurge fără nicio problemă. Circuitul pornește din DN 75, din dreptul cantonului de la Drumuri Naționale, și urcă până la Peștera Porțile Bihorului.

Traseul Boga – Cascada Bulbuci

Pe durata traseului, turiștii vor întâlni priveliști fermecătoare, drumuri răcoroase și panoramă deosebită deasupra Văii Plaiului. Traseul are o lungime de 3 kilometri, începe de la intersecția șoselei Sudrigiu-Cabana Padiș cu satul de vacanță Boga și continuă până la Cascada Bulbuci, prin Valea Bulbuci și Valea Preluca, iar destinația finală este Cabana Padiș.

Traseul Cabana Vlădeasa – Gârda de sus

Dacă până acum am prezentat trasee care pot fi făcute într-o zi, traseul Cabana Vlădeasa – Gârda de sus se întinde pe 53 de kilometri și ridică ștafeta cu o dificultate medie. Vestea îmbucurătoare este că turiștii pot campa cu cortul în locurile de pe traseu și se pot bucura de priveliște, liniște și aer curat. Punctele de interes sunt Vârful Nimăiasa, Piatra Tâlarului, Poiana Călineasa, Peștera Scărișoara, Cheile Ordâncușa.trasee montane muntii apuseni

Cele mai spectaculoase trasee montane din Munții Apuseni

[Sursa foto: Pexels]

Traseul Circuitul Bohodei

În cazul în care doriți să ajungeți la superba Cascadă Bohodei, trebuie să faceți acest circuit. Iubitorii de munte trebuie să se echipeze corespunzător, căci traseul prezintă dificultate în mai multe locuri, și anume porțiuni abrupte, stânci echipate cu lanțuri. Pe același traseu veți întâlni Valea Aleiului, Vârful Bohodei, Punctul de Belvedere, Pietrele Crocodilului.

Citeste si: Cine este soția lui Alexandru Arșinel! Femeia este imobilizată la pat- kfetele.ro

Citeste si: Ce a făcut fiul lui Arșinel după ce a murit marele actor! Imaginile au apărut pe internet..- bzi.ro

Citeste si: Cel mai adânc lac glaciar din România. Destinația de vis pentru familii

Traseul Șaua Vârtop – Groapa Ruginoasă – Pietrele Negre

Ultimul traseul de pe listă este Șaua Vârtop – Groapa Ruginoasă – Pietrele Negre, circuit ce se întinde pe o lungime de 6 kilometri. Are o dificultate medie și așteaptă turiștii să viziteze și să se bucure de peisajele pe care Munții Apuseni le pun la dispoziție. Pe parcursul celor 6 kilometri veți vedea Groapa Ruginoasă, Vârful și Poiana Țăpu și creasta Pietrelor Negre.

Cele mai impresionante peșteri din Munții Apuseni

Peștera Urșilor

Peștera Urșilor este cea mai cunoscută și vizitată peșteră din România, fiind descoperită total întâmplător în anul 1975. Peștera aparține de Parcul Național Apuseni și turiștii trebuie să staționeze timp de câteva minute la ieșirea din peșteră, pentru a vedea frumusețile naturii.

trasee montane muntii apuseni

Cele mai spectaculoase trasee montane din Munții Apuseni

[Sursa foto: Pexels]

Peștera Scărișoara

Peștera glaciară este una dintre cele mai vechi din țară și una dintre cele mai impresionante, întrucât volumul de gheață din interior atinge 75.000 de metri cubi. Din acest motiv, peștera mai este numită Ghețarul de la Scărișoara. Pentru a ajunge la magica locație, trebuie să coborâți o scară metalică de 108 metri.

Citeste si: Top cinci activități pe care trebuie neapărat să le faci când mergi la Brașov

Peștera Huda lui Papara

Peștera din Munții Apuseni vă întâmpină cu un portal de 40 de metri înălțime și 6 metri lățime. “Sala Minunilor” are o lungime de peste 100 de metri înălțime și este cu adevărat impresionantă datorită stalactitelor care ajung la 8 metri înălțime.

sursă: libertatea.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Alexandru Arșinel s-ar afla pe secția de terapie intensivă! Ce ar fi descoperit medicii, după ce i-au făcut analizele. Asta explică stările sale de rău

Zodiile care simt fiorii dragostei pe 18 august 2022. Astrele vorbesc despre relații de lungă durată

Zodia vedetă a zilei! Nativii care primesc un apel neașteptat! Vestea pe care au aflat-o le va schimba complet viața

Gata cu zilele grele pentru 5 zodii. Vin finanțe multe și succes

SE SCHIMBĂ banii, din luna DECEMBRIE 2022. Anunțul momentului! Decizia s-a luat deja

Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii

Harry și Meghan, umiliți crunt de Regele Charles. Sunt mai rău decât cerșetorii

Doliu în sportul românesc! A murit un fotbalist cu peste 100 de meciuri în Liga 1! A făcut infarct chiar pe teren!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies