Cele patru situații în care Vladimir Putin ar putea folosi armele nucleare din arsenalul Rusiei! Cum sună documentul aprobat chiar de liderul de la Kremlin

Iată cele patru scenarii agreate de președintele Rusiei pentru a începe o confruntare cu arme nucleare.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Pe 24 februarie 2022, Vladimir Putin a dat ordinul ca trupele militare rusești să invadeze Ucraina. Occidentul nu a rămas nepăsător la acțiunile nejustificate ale liderului de la Kremlin și a adoptat măsuri aspre împotriva Federației Ruse, care au efecte devastatoare pe plan economic pentru țară.

După ce mai multe băci rusești au fost excluse de la SWIFT și după ce avioanelor operate de companiile rusești le-a fost interzis să mai zboare deasupra spațiului aerian european, Vladimir Putin a ieșit public și a făcut o declarație șocantă.

„Dragi colegi, vedeți acțiunile neprietenoase ale țărilor din Vest în ceea ce privește partea economică, despre care știm cu toții, dar înalții oficiali NATO se exprimă agresiv la adresa Federației Ruse, motiv pentru care ordon ministerului apărării și șefului marelui stat major să treacă forțele de descurajare ale Armatei într-un regim special de alertă”, a declarat Vladimir Putin.

Cu alte cuvinte, militarii care se ocupă de focoasele nucleare trebuie să-și ocupe postul și să aștepte noi ordine. Rusia are cel mai mare arsenal nuclear din lume. Buletinul Oamenilor de Ştiinţă din Domeniul Atomic dezvăluia într-un raport că la începutul lui 2022 Rusia are nu mai puțin de 4.477 de focoase nucleare care erau desemnate unor bombardiere strategice cu rază lungă și unor forțe nucleare cu rază mai scurtă. 

Dintre acestea, în jur de 1.588 de focoase strategice sunt desfășurate: în jur de 812 unor rachete balistice lansate de la sol, aproximativ 576 se află pe submarine nucleare și posibil alte 200 la baze aeriene ale unor bombardiere grele.

Citeste si: O familie din Marea Britanie a primit o refugiată din Ucraina. După 10 zile tânara a fugit cu tatăl- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Care sunt cele patru scenarii în care Rusia are voie să pornească „focul” nuclear 

În urmă cu doi ani de zile, mai exact în iunie 2020, liderul de la Kremlin a aprobat o actualizare a „Principiilor de Bază ale Politicilor de Stat ale Federației Ruse privind Descurajarea Nucleară”, document ce prevede că „Federația Rusă consideră armele nucleare ca fiind exclusiv mijloace de descurajare”.

Există patru scenarii clare în care Vladimir Putin  poate da ordinul de începere a unei confruntări nucleare.

Citeste si: Ce i-a transmis Klaus Iohannis lui Joe Biden, în timpul consultărilor cu liderii NATO! Noi decizii împotriva războiului

1. Primirea unor date de încredere despre o lansare de rachete balistice ce atacă teritoriul Federației Ruse și/sau a aliaților săi.

2. Folosirea armelor nucleare și a altor tipuri de arme de distrugere în masă de către un adversar împotriva Federației Ruse și/sau a aliaților săi.

3. Atac al unui adversar împotriva unor facilități guvernamentale sau militare critice ale Federației Ruse a căror perturbare ar submina acțiunile forțelor de răspuns nuclear.

4. Agresiune împotriva Federației Ruse folosind arme convenționale când însăși existența statului este în pericol. 

Citeste si: Armata rusă a ajuns în apropierea celei mai mari centrale nucleare din Ucraina: ”Ar putea avea consecințe grave”

Conform playtech.ro, lanțul de comandă al sistemului nuclear rusesc este modelat după cel sovietic și are la bază trei coduri de lansare. Unul este deținut de Vladimir Putin, al doilea de ministrul Apărării, iar pe cel de-al treilea îl are șeful de cabinet comun. Dacă unul dintre aceste coduri este anulat, atunci toată procedura se anulează! 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Rușii vor să ocupe Kievul în această seară! Reacția Pentagonului: Sunt în urmă cu planurile de invazie

Ultima oră! Explozii puternice lângă Kiev! Trupele rusești înaintează spre centrul Capitalei

EXCLUSIV! Omul cu pumni ca ciocanele și suflet de aur i-a cunoscut pe frații Klitschko și le sare în ajutor ucrainenilor: „Mi-au muțumit cu lacrimi în ochi!”

HOROSCOP IUNIE! Ce schimbări majore vor fi în luna Iunie pentru toate zodiile

Este informația serii despre ELENA UDREA! S-a întâmplat chiar astăzi în Bulgaria

Dani Oțil, certat de Gabriela Prisăcariu în public. Ce s-a întâmplat

Fără vize în Statele Unite? Anunțul așteptat de România de decenii

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies