Certificatul COVID, necesar și la nunți! Ioana Mihăilă: „Este vorba de reglementări”

Ministrul sănătății a vorbit despre utilizarea certificatelor COVID și în cazul nunților, nu doar al călătoriilor.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Certificatul COVID ar putea fi utilizat nu doar la ieșirea din țară, ci și la nunți. Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății, a vorbit despre cum ar putea fi folosite aceste documente digitale. Acestea vor fi valabile până la 1 iulie 2022și vor cnține informații în ceea ce privește istoricul epidemiologic al utilizatorului. 

Certificat COVID
Certificat COVID[Sursa foto: PixaBay]

Certificatul COVID, „invitația” la nuntă. Ioana Mihăilă, despre noul document 

Ioana Mihăilă a explicat că aceste certificate verzi digitale COVID  ar putea fi folosite chiar și pentru petrecerile private, dacă patronii din horeca vor solicita acest lucru. 

În paralel cu certificatul, a fost creată de STS o platformă de verificare a codurilor QR. Nu este reglementată utilizarea în intern, dar putem discuta de acest lucru. Dacă vor fi solicitări, vom vedea. Este vorba de reglementări”, a declarat marți Ioana Mihăilă.

De asemenea, ministrul Sănătăţii, a anunţat că Guvernul a aprobat o OUG privind punerea în aplicare a certificatului digital privind COVID. Prin acest cadru normativ se reglementează cadrul legal pentru eliberarea certificatului digital, din 1 iulie, pentru călătorii în Uniunea Europeană.

Acestea vor fi valabile până la 1 iulie 2022.  

Ioana Mihăilă
Ioana Mihăilă [Sursa foto: Captură video ]

Citeste si: Australia intră din nou în carantină. Noua tulpină Delta începe să își facă simțită prezența

Citeste si: Cine a fost Alexandru Arșinel! Ce s-a întâmplat cu marele actor- kfetele.ro

Citeste si: Biografia marelui actor Alexandru Arșinel. A fost actor de teatru și film și a avut numeroase premii, medalii, ordine- bzi.ro

Ea a mai declarat și că testul rapid antigen va avea o valabilitate de 24 de ore, în timp ce testul PCR de 72 de ore. Certificatele de vindecare au o valabilitate de 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv.

Astăzi, în şedinţa de Guvern, Ministerul Sănătăţii a propus şi au fost aprobate două proiecte de OUG. Una este OUG pentru punerea în aplicare a cardului europan pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital privind COVID, cu scopul de a facilita libera circulaţie  pe durata pandemiei ”, a mai anunţat ministrul Sănătății, la finalul şedinţei de Guvern.

Evoluția coronavirusului, 29 iunie 

Până astăzi, 29 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.080.740 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.045.351 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 73 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

288 dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menționat și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate.

Astfel, 3 dintre acestea s-a produs în luna iulie 2020, 4 în august 2020, 9 în luna septembrie, 35 în luna octombrie, 77 în noiembrie 2020, 48 în decembrie 2020, 29 în ianuarie 2021, 28 în februarie 2021, 32 în martie 2021, 19 în aprilie 2021 și 4 în luna mai 2021, în județele Alba, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Covasna, Hunedoara, Prahova, Sălaj și Satu Mare.

Citeste si: Vaccinarea în România! Peste 20.000 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore

Dintre cele 294 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria de vârstă 30-39 ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 19 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 71 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 95 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 100 decese la categoria de vârstă peste 80 ani. 272 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 21 de pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 503. Dintre acestea, 80 sunt internate la ATI.

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Bilanț coronavirus, 29 iunie! 73 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Vaccinarea în România! Câte persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore

Certificat verde COVID. Vezi de pe ce site se poate descărca de la 1 iulie

3 zodii vor simți declinul pe plan financiar, iar peste alte 4 zodii va cădea sacul de bani

ULTIMA DORINȚĂ a lui Alexandru Arșinel. Ce voia să facă înainte să moară?

Cine este soția lui Alexandru Arșinel! Femeia este imobilizată la pat

Care a fost secretul cel mai bine păstrat de Regina Elisabeta a II-a. Suverana avea acest ritual în fiecare seară

FRF a decis soarta lui Edward Iordănescu! Anunțul făcut de directorul tehnic Mihai Stoichiță

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies