
In articol:
- Chiftele din cartofi de post la cuptor
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Chiftele de post din cartofi și orez
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Trucuri pentru cele mai gustoase chiftele de post
Chiftelele de cartofi sunt ideale atunci când nu vrei să consumi carne, însă îți dorești o masă sățioasă de prânz. Sunt foarte ușor de făcut, și foarte aromate, de care te vei îndăgosti iremediabil.
Chiftele din cartofi de post la cuptor
Ingrediente
- 4 cartofi mari
- o ceapă
- un morcov
- 1 lingură pastă de gogoșar
- o legătură pătrunjel fin tocat
- sare, piper
- 1/2 linguriță coriandru măcinat
- o felie de pâine veche
Mod de preparare
Cartofi se spală și se pun la fiert în coajă. După ce au fiert, se curăță de coajă și se dau pe o răzătoare mai mare. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoare. Toate acestea se pun într-un bol mai mare, peste care se adăugă pâinea, înmuiată în apă rece, și toate condimentele. Se amestecă toate ingredientele cu mâna până se omogenizează compoziția.
Se ia o tavă și se pune o foaie de copt, pe care punem chifteluțele formate în mână.Citeste si: Cum să faci cea mai bună salată de ton. Rețeta care te va face să te lingi pe degete
Peste chifteluțe se pune puțin ulei și se bagă la cuptor pentru aproximativ 15 minute, 7 pe o parte și 7 pe cealaltă parte.
Pentru a le întoarce se poate folosi o spatulă. Se pot servi cu salată de ardei copt și măsline. Poftă bună!Chiftele de post din cartofi și orez
Ingrediente
- 6 cartofi medii fierți în coajă
- 50 grame orez
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 2 linguri pesmet
- o legătură pătrunjel
- 4 caței usturoi
- 2 linguri ulei
- sare și piper
Mod de preparare
Se fierb cartofii în coajă și după fierbere se lasă la răcit înainte de a se da pe răzătoare. Orezul se fierbe în 150 ml de apă până se obține consistența unui pilaf.
Morcovul se spală și se curăță, după care se dă pe razatoare, iar ceapa se toacă mărunt. Acestea două se călesc în 2-3 linguri de ulei, și se adaugă apă cât să îi acopere. Se lasă la foc mic până când legumele sunt gătite complet, iar apa s-a evaporat complet.
Într-un castron mai mare se amestecă cartofii, legumele călite, orezul, pesmetul, usturoiul mărunțit în presă, pătrunjelul, sare și piper după gust.
Se ung mâinile cu puțin ulei, se amestecă bine compoziția și se formează chifteluțele de mărimi medii, după care se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius timp de 25-30 de minute, până când se rumenesc bine. Poftă bună!
Citeste si: VIDEO- Acuzații tulburătoare. Mai mulți copii ar fi fost bătuți de educatoare- stirilekanald.ro
Trucuri pentru cele mai gustoase chiftele de post
Pentru a pregăti cele mai gustoase chiftele de post sunt câteva trucuri de care trebuie să ținem cont. Secretul unor chiftele gustoase este ca toate alimentele pe care le folosești pentru chifteluțe să stea la rece câteva ore.
Citeste si: Rețeta tradițională de gem de prune fără zahăr
De asemenea, este indicat ca compoziția să fie gustată înainte de a forma chiftele, pentru a știi daca este gustul pe care ți-l dorești. Se pune mai multă verdeața, cum ar fi pătrunjelul, busuiocul, menta, maghiran sau oregano, pentru un gust aparte.
Este indicat ca chiftelele să se pună în ulei încins, dar să se prăjească la foc mic, pentru a evita să arzi exteriorul.