Chiftele din cartofi. Rețete de post, dietetice, ușor de preparat

Cum se prepară chiftelele de post și care sunt secretele pentru un gust mai aparte?

Chiftele din cartofi. Rețete de post, dietetice, ușor de preparat
Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Chiftelele de cartofi sunt ideale atunci când nu vrei să consumi carne, însă îți dorești o masă sățioasă de prânz. Sunt foarte ușor de făcut, și foarte aromate, de care te vei îndăgosti iremediabil.

Chiftele din cartofi de post la cuptor

Ingrediente

  • 4 cartofi mari 
  • o ceapă
  • un morcov
  • 1 lingură pastă de gogoșar
  • o legătură pătrunjel fin tocat
  • sare, piper
  • 1/2 linguriță coriandru măcinat
  • o felie de pâine veche

Mod de preparare

Cartofi se spală și se pun la fiert în coajă. După ce au fiert, se curăță de coajă și se dau pe o răzătoare mai mare. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoare. Toate acestea se pun într-un bol mai mare, peste care se adăugă pâinea, înmuiată în apă rece, și toate condimentele. Se amestecă toate ingredientele cu mâna până se omogenizează compoziția.

Se ia o tavă și se pune o foaie de copt, pe care punem chifteluțele formate în mână.

Citeste si: Cum să faci cea mai bună salată de ton. Rețeta care te va face să te lingi pe degete

Peste chifteluțe se pune puțin ulei și se bagă la cuptor pentru aproximativ 15 minute, 7 pe o parte și 7 pe cealaltă parte.

Pentru a le întoarce se poate folosi o spatulă. Se pot servi cu salată de ardei copt și măsline. Poftă bună!

Chiftele de post din cartofi și orez

Ingrediente

  • 6 cartofi medii fierți în coajă
  • 50 grame orez
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 2 linguri pesmet
  • o legătură pătrunjel
  • 4 caței usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare și piper

Mod de preparare

Se fierb cartofii în coajă și după fierbere se lasă la răcit înainte de a se da pe răzătoare. Orezul se fierbe în 150 ml de apă până se obține consistența unui pilaf.

Citeste si: „Tu erai invizibilă în această emisiune până ai intrat într-o cunoaștere cu Laurențiu”. Larisa pune tunurile pe Lorena! Aflați ce își vor spune concurentele mâine, 29 septembrie, în „Casa iubirii”, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citeste si: UPDATE/FOTO/VIDEO- O tânără a fost descoperită decedată pe o plajă din Mamaia. Ea a fost văzută de mai mulți trecători care au apelat 112: „S-ar fi putut întâmpla peste noapte”- stirilekanald.ro

Morcovul se spală și se curăță, după care se dă pe razatoare, iar ceapa se toacă mărunt. Acestea două se călesc în 2-3 linguri de ulei, și se adaugă apă cât să îi acopere. Se lasă la foc mic până când legumele sunt gătite complet, iar apa s-a evaporat complet.

Într-un castron mai mare se amestecă cartofii, legumele călite, orezul, pesmetul, usturoiul mărunțit în presă, pătrunjelul, sare și piper după gust.

Chiftele din cartofi. Rețete de post, dietetice, ușor de preparat

Se ung mâinile cu puțin ulei, se amestecă bine compoziția și se formează chifteluțele de mărimi medii, după care se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius timp de 25-30 de minute, până când se rumenesc bine. Poftă bună!

Citeste si: „Ieri am avut un incident destul de neplăcut, dar nu sunt pregătită încă să vorbesc.” Ce i s-a întâmplat Ioanei Ginghină, la puțin timp după nuntă- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO- Acuzații tulburătoare. Mai mulți copii ar fi fost bătuți de educatoare- stirilekanald.ro

Citeste si: Cauza morții actorul Michael Gambon, celebru pentru rolul Dumbledore din filmele Harry Potter- radioimpuls.ro

Trucuri pentru cele mai gustoase chiftele de post

Pentru a pregăti cele mai gustoase chiftele de post sunt câteva trucuri de care trebuie să ținem cont. Secretul unor chiftele gustoase este ca toate alimentele pe care le folosești pentru chifteluțe să stea la rece câteva ore.

Citeste si: Rețeta tradițională de gem de prune fără zahăr

De asemenea, este indicat ca compoziția să fie gustată înainte de a forma chiftele, pentru a știi daca este gustul pe care ți-l dorești. Se pune mai multă verdeața, cum ar fi pătrunjelul, busuiocul, menta, maghiran sau oregano, pentru un gust aparte.

Este indicat ca chiftelele să se pună în ulei încins, dar să se prăjească la foc mic, pentru a evita să arzi exteriorul.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce se întâmplă cu cei 27 de români rămași în Afganistan?! Ministrul de Externe a făcut anunțul: ”Am pregătit un avion militar”

Carmen de la Sălciua s-a logodit?! Cum arată inelul care va sta pe degetul artistei: „E de prisos diamantul”

Cel mai înspăimântător sunet din lume a fost reprodus. Era folosit la sacrificiile umane

Unde își pierde Culiță Sterp nopțile: ,,Cred că mâine plecăm de aici”. Ce face artistul când nu este acasă, lângă familie

O femeie și-a lăsat fiul să moară de foame după ce soțul i-a ordonat să-l nu-l mai hrănească. Bărbatul susținea că acesta trebuia hrănit doar cu „razele soarelui”. Cei doi au...

„Minunată, o fată așa cum mi-am dorit de la viață, să am lângă mine.” Ce a declarat Marius Elisei despre noua sa relație

Mario Fresh i-a dat inelul fiicei lui Dragoș Bucur. Imaginile care au stârnit controverse

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies