Cine e Costel Alexe, fostul ministru al Mediului, protagonist în scandalul privind demiterea abuzivă a mai multor șefi de direcții silvice

Costel Alexe a fost ministru al Mediului în Guvernul Orban!

Cine este Costel Alexe
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Costel Alexe, fost ministru al Mediului în Guvernul Orban şi actual preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, este protagonist în scandalul privind demiterea mai multor șefi de direcții silvice și înlocuirea acestora cu membri PNL.

Costel Alexe, implicat în demiterea mai multor șefi de direcții silvice

În urmă cu puțin timp, Recorder a publicat o investigație care arată cum erau schimbați din funcție mai mulți șefi de direcții silvice din întreaga țară, în urma unei campanii de șantaj coordonate de la vârful Ministerului Mediului.

Citeste si: Ministrul Mediului încurajează românii să folosească transportul în comun sau bicicleta! Vineri, ziua în care renunți la mașină

Fostul secretar de stat Gelu Puiu s-a lăudat în fața apropiaților că a schimbat peste 20 de directori din sistemul silvic, amenințându-i cu controale care sigur vor descoperi o neregulă. Mai departe, acesta îi raporta lui Costel Alexe, ministru al Mediului la momentul respectiv, care se interesa dacă funcțiile din țară au fost eliberate.

După apariția reportajului, Gelu Puiu a demisionat din funcția de secretar de stat, în timp ce Costel Alexe  își continuă activitatea în fruntea Consiliului Județean Iași.

Fostul ministru al Mediului în Guvernul Orban a negat toate acuzațiile și susține că sunt niște insinuări.

Ministerul Mediului nu are atribut să intervină în angajările făcute la Romsilva sau alte entităţi. Romsilva este o regie autonomă cu reguli clare în ceea ce priveşte angajarea sau înlocuirea unor directori cu o specificitate anume. Ca ministru nu am avut astfel de intervenţii.

Şi după difuzarea materialului (articolului Recorder – n.r.) lucrurile sunt neclare, pentru că acolo avem o incursiune de insinuări şi rupturi din context. Îi asigur pe cetăţenii României că la Ministerul Mediului altele sunt atribuţiile ministrului şi, evident, nu politica de cadre ”, a precizat Costel Alexe.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Costel Alexe carieră

În vârstă de 37 de ani, Costel Alexe este liderul filialei municipale Iași a PNL, fiind deputat la al doilea mandat. Liberalul a fost apropiat de Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, care a stat timp de trei ani şi jumătate în închisoare pentru fapte de corupţie.

Citeste si: Ce avere are ministrul Mediului Costel Alexe, cel căruia i se cere demisia din cauza poluării Capitalei! Legătura acestuia cu terenurile de la Nana ale lui Traian Băsescu

Costel Alexe este licențiat în Geografie la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Tot la această universitate a urmat un masterat în domeniul mediului. Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputației, politicianul este doctor în climatologie și meteorologie.

Înainte de a fi deputat, Costel Alexe a lucrat ca operator de interviu la mai multe institute de sondare a opiniei publice. Între octombrie 2007- iunie 2012 a fost consilier la Serviciul Juridic și Relații cu Publicul din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară din Iași.

În primul mandat de deputat, Costel Alexe a inițiat 77 de propuneri legislative, dintre care 18 au fost promulgate legi. A fost membru în Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic, din aprilie 2014, şi în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, și secretar, în perioada decembrie 2013-martie 2014. El a făcut parte din Comisia parlamentară de anchetă pentru verificarea legalităţii achiziţiei terenurilor din zona comunei Nana, judeţul Călăraşi.

Citeste si: O tradiție absurdă a poluat excesiv Capitala! Reacția Gărzii de Mediu: ”S-a ajuns la de peste zece ori valoarea maximă admisă”

În cel de-al doilea mandat, Costel Alexe este vicepreşedinte al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, membru (din noiembrie 2018) în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Mediteranei şi membru supleant în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE.

Potrivit declarației de avere, Costel Alexe deține alături de soția sa, Raluca Alexe, formator la o firmă privată din Iaşi, patru terenuri şi trei apartamente, dar şi credite de 100.000 de euro şi 140.000 de lei.

 

SURSE: Recordercdep.ro

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Nikolas Sax, dezvăluiri bombă! Ce s-a întâmplat între el și Loredana Chivu: „Ne-am sărutat vreo două ore” / EXCLUSIV

Sorin Cîmpeanu face anunțul! Ce măsuri se impun în unitățile de învățământ după vacanța de Paște: „Am solicitat redeschiderea scolilor...”

Un șofer a oferit 12.000 de euro unui polițist pentru a trece cu vederea o neregulă în trafic. Incredibil ce a urmat după

Cătălin Moroșanu și-a pus sănătatea în pericol la „Survivor”

Chiar acum este RĂZBOI! Zeci de rachete au fost lansate

Lavinia Pârva rupe tăcerea: divorțează de Ștefan Bănică? A bătut-o acesta crunt și pe ea? Vedeta a decis să spună adevărul

Credincioșii sunt îngenuncheați. Incendiu catastrofal în toiul nopții. VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies