Cine este în realitate Vlad Voiculescu, ministrul revocat de la conducerea Ministerului Sănătății

Vlad Voiculescu, prima remaniere din Cabinetul lui Florin Cîțu!

Cine este de fapt Vlad Voiculescu
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Vlad Voiculescu a fost demis de la Ministerul Sănătății împreună cu secretarul de stat, Andreea Moldovan. Decizia de revocare a ministrului din fruntea Ministerului Sănătății a fost luată în urma ordinului semnat de medicul Andreea Moldovan privind noile criterii de carantinare.

Cine este de fapt Vlad Voiculescu

Vlad Vasile Voiculescu s-a născut la 6 septembrie 1983 şi este unul dintre cei mai tineri miniştri din istoria României care au preluat portofoliul de ministru al Sănătăţii. El a crescut într-o familie de cadre didactice, în comuna dâmboviţeană Brăneşti.  

Citeste si: Vlad Voiculescu, demis de premierul României. Cine va fi ministrul interimar al Sănătății

Mama lui Vlad Voiculescu este învăţătoare, iar tatăl a fost profesor de sport. El a devenit celebru în România prin activităţile caritabile neobişnuite în domeniul sănătăţii în România, fiind „creierul“ reţelei citostaticelor.  Deși părinții acestuia nu s-au gândit că va ajunge ministru al Sănătății, au avut convingerea dintotdeauna că va fi un om cinstit şi muncitor.  

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

„A muncit foarte mult pentru orice proiect al său, fără gânduri ascunse. A făcut totul din suflet, aşa e firea lui. A plecat de acasă la 18 ani, la Viena. Am fost îngrijorată la început. O avea pe verişoara mea acolo care putea să îl ajute cât de cât. Nu ştia germană decât foarte puţin. A învăţat acolo limba şi apoi a organizat cu copiii din Pucioasa tabere de limbă germană, pentru că a zis să nu mai plece nimeni la studii în străinătate fără  să ştie cât de cât germană”, povestea mama lui Vlad Voiculescu, Natalia Vasile Voiculescu, potrivit

Adevărul.ro

Vlad Voiculescu carieră

 • Vlad Voiculescu a absolvit University of Economics and Business Administration (WU) din Viena, Austria, cu specializări în Management Strategic şi Sisteme de Control al Managementului şi Management Financiar, conform CV-ului postat pe site-ul Ministerului Sănătății.
 • A urmat un Master Class Eastern Europe (High-Potentials 1year Program of Vienna University of Economics and BA) la Rolfes Schierenbeck Bank Management Control Academy şi Young Leaders Programme (Program de Leadership de un an pentru tinerii cu potenţial din regiunea Mării Negre) la Aspen Institute Romania.
 • A lucrat la Dexia Kommunalkredit Bank AG, Viena, Austria, în perioada decembrie 2005 – februarie 2007, unde s-a ocupat de Management Strategic (cu scop ţintit regional: România, Bulgaria, Ungaria), prin înfiinţarea şi dezvoltarea afacerilor a două filiale din ţări diferite, precum şi un proces de due diligence; monitorizarea afacerilor şi bugetului; proiectarea şi coordonarea implementării Sistemului de Management al Informaţiei în toate filialele grupului.
 • A devenit membru al Societăţii Europene de Oncologie Medicală (European Society of Medical Oncology – ESMO) şi al Societăţii Europene de Radioterapie şi Oncologie (European Society of Radiotherapy and Oncology – ESTRO) în 2008, în calitate de susţinător al drepturilor pacienţilor, membru al Grupurilor de Lucru de Susţinere a Drepturilor Pacienţilor pentru cele două societăţi profesionale oncologice din Europa.
 • A lucrat la Volksbank International AG, Viena, Austria, ocupându-se de Holdings Management/Management Strategic – membru cu rol de consilier al Consiliului de Supraveghere, Comitetelor de Audit, Comitetelor de Strategii şi Buget din mai multe filiale.
 • A fost vicepreşedinte al Diviziei de Finanţări de Infrastructură la Erste Group Bank AG, Viena, Austria, fiind responsabil pentru identificarea, structurarea, implementarea şi monitorizarea proiectelor de finanţări de infrastructură în Europa Centrală şi de Est, în special în sectoarele de sănătate şi eficienţă energetică.
 • În 2013 a devenit vicepreşedinte şi trezorier la European Cancer Patient Coalition (ECPC), Bruxelles, Belgia, cea mai importantă coaliţie a asociaţiilor de pacienţi cu cancer din Europa, reprezentând peste 350 de organizaţii de pe întregul continent.
 • În 2014, a fondat MagiCAMP, prima tabără rezidenţială specială de vară pentru copiii cu cancer din România, care a primit prima generaţie de copii în 2014. Tot în 2014 a fondat „Reţeaua Citostaticelor”, o reţea informală având ca scop punerea la dispoziţia pacienţilor cu cancer a medicamentelor esenţiale în spitale, printr-o campanie media la scară largă, fiind printre finaliştii „Premiului pentru Sănătate în Jurnalism” al Comisiei Europene.
 • A fost director de cabinet al ministrului Finanţelor Publice (în guvernul Dacian Cioloş – 17 noiembrie 2015 – 4 ianuarie 2017). În data de 20 mai 2016 a devenit ministru al Sănătăţii în acelaşi guvern, funcţie deţinută până la 4 ianuarie 2017.
 • A fost membru fondator al Mişcării România Împreună. Din decembrie 2018, este membru al Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS).
 • Este copreşedinte al USR PLUS Bucureşti. A fost ales membru în Consiliul General al Municipiului Bucureşti în urma alegerilor locale din 2020.
 • La data de 23 decembrie 2020, Vlad Voiculescu a fost numit în postul de ministru al Sănătății în Guvernul Florin Cîțu, în contextul pandemiei COVID-19.

Vlad Voiculescu, demis de la Ministerul Sănătății

Vlad Voiculescu a fost demis de la Ministerul Sănătății împreună cu secretarul de stat, Andreea Moldovan. Interimatul la MS va fi preluat de Dan Barna.  

Citeste si: Cine este medicul Andreea Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătății

 „Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat premierul Florin Cîțu, printr-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Cine este de fapt Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu, demis

 

SURSE: Adevărul.ro, www.ms.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Vlad Voiculescu, demis de premierul României. Cine va fi ministrul interimar al Sănătății

Horoscop 14 Aprilie 2021! Soarele se află în Berbec. Nunta cosmică te influenţează pozitiv

Liber la nunți, botezuri și evenimente private! Florin Cîțu a făcut anunțul momentului

Mâine este obligatoriu să ai o KARMA pozitivă! Te va influența tot anul

UMILINȚĂ cruntă pentru Ion Țiriac! S-a întâmplat chiar de ziua lui

BOMBA! S-a aflat cine este IUBITA secreta a lui Smiley! Gina Pistol, in stare de soc. E SCANDAL imens

Există viață după moarte? Un bărbat povestește cum a trecut de cealaltă parte și ce a văzut

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies