kanald.ro
Vedete
Cine este Rikito Watanabe de la Chefi la cuțite 2021, semifinalistul sezonului 9 din echipa lui chef Sorin Bontea
Rikito Watanabe face parte din echipa lui Sorin Bontea, în sezonul 9 Chefi la cuțite!
Rikito Watanabe, în vârstă de 27 de ani, a intrat în echipa lui Sorin Bontea, în sezonul 9 Chefi la cuțite. Concurentul i-a impresionat pe jurați din audiții și a primit șansa de a se lupta pentru Marele Premiu și titlul de cel mai bun bucătar din România.
Cine este Rikito Watanabe de la Chefi la cuțite, sezonul 9
Rikito Watanabe locuiește în România de opt ani și se ocupă de un restaurant asiatic la malul Mării Negre.
Tânărul a mărturisit că a învățat să gătească mâncare asiatică și italienească de la Toshi, care a lucrat în Japonia. „De la el am învățat mâncare italienesc și franceză”, i-a spus acesta Ginei Pistol în audițiile Chefi la cuțite. În prezent, cei doi lucrează împreună într-un restaurant din Constanța.
Citeste si: Facturile la energie ar putea fi plafonate la 1 leu/kWh, pentru anumiți români- kanald.ro
Rikito Watanabe i-a cucerit pe cei trei chefi prin sinceritatea debordantă. El le-a povestit că pe lângă gastronomia românească, îi plac foarte mult și româncele. Acestea însă l-au dezamăgit de mai multe ori, a recunoscut concurentul.
Rikito Watanabe a ajuns în echipa lui Sorin Bontea la Chefi la cuțite 2021
Tânărul s-a prezentat în audiții cu o rețetă tipică bucătăriei chinezești, pe care a denumit-o „pui salivă”. Preparatul se numește în limba engleză „mouth watering chicken”, iar traducerea în română este „pui care îți lasă gura apă”.
Deși preparatul este picant, concurentul l-a adaptat pentru gustul celor trei chefi, care preferă să nu mănânce iute. Astfel, puiul gătit de Rikito Watanabe are un gust sofisticat, cu nuanțe de usturoi, ghimbir și umami. Este sărat, din sosul de soia, acru, din oțetul de orez chinezesc, dulce, are note de nuci, din arahide și susan, și iute, din ardeiul Sichuan.
Citeste si: Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice- revistagalenus.ro
Combinația a fost pe gustul juraților, care l-au trimis în bootcamp pe Rikito Watanabe cu trei cuțite. În cea de-a doua etapă a concursului, japonezul l-a convins pe Sorin Bontea că merită un loc în echipe. El a primit tunica verde și șansa de a se confrunta cu cei mai buni bucătari din România.