Cine sunt vedetele care și-au retras copiii de la școală! Ce motive au avut divele, dar și ce spun specialiștii despre predarea acasă: "Poate fi periculos" | EXCLUSIV

De-a lungul timpului, numeroase vedete și-au retras copiii de la școală și au preferat homeschooling-ul în locul cursurilor din instituțiile de învățământ.

Autor: Maria Zarnescu

In articol:

Sanda Ladoși, Dana Nălbaru și familia Donca sunt doar câteva dintre vedetele care au decis să abordeze într-un mod diferit educația copiilor lor.

Mode homeschooling-ului a venit de peste ocean, iar în România a prind rapid în ultimii ani.

Celebritățile autohtone au avut diferite motive pentru care au renunțat și au decis să își retragă copiii de la școală. În România, honeschooling-ul nu este încă reglementat, iar specialiștii sunt de părere că deși există o serie de avantaje, sunt și foarte multe dezavantaje în ceea ce privește învățatul acasă.

Jurnaliștii WOWbiz.ro au discutat cu psihologul Alexandra Marin, pentru a afla ce impact are o astfel de decizie asupra elevilor și mai ales ce trebuie să fie atenți părinții atunci când decid să își retragă copiii de la școală, fie că sunt sau nu vedete.

Cine sunt vedetele care și-au retras copiii de la școală

Homeschooling-ul a fost o metodă ce a prins bine în rândul vedetelor, mai ales în perioada pandemiei, atunci când mulți dintre elevi au făcut orele online.

Sanda Ladoși se numără printre vedetele ale căror copii fac școala de acasă chiar și în prezent, iar decizia artistei a venit în cei doi ani în care tinerii au învățat în regim mixt. Bogdan și Ioana învață acum de acasă, iar artista mărturisea că nu a fost greu să îi transfere în acest regim, având în vedere că la școala la care învățau era deja implementat.

Citește și: TOP vedete care cumpără de la second-hand. Ele sunt celebritățile care poartă lucruri la mâna a doua| EXCLUSIV

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur nu și-au înscris copiii la școală, iar cei trei lucrează zilnic, de acasă cu unul dintre părinți. Artista a mărturisit în urmă cu câțiva ani că mezinul cuplului a învățat lucrurile mult mai devreme și mai repede decât le-ar fi făcut la școală așa că deține deja cunoștințe de chimie și filozofie.

Totodată, același principiu s-ar fi aplicat și la restul copiilor cuplului care ar fi învățat mult mai repede acasă decât la școală.

Călin și Orianda Donca se numără și ei printre părinții care au decis să își retragă copiii de la școală. Cuplul are cinci copiii, iar toți au fost retrași din unitățile de învățământ și au intrat în regim homeschooling. Orianda este cea care se ocupă de ei, iar afaceriștii au explicat într-un interviu din trecut că decizia a venit din dorința de a-și crește și educa copiii după propriile principii.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Ce spun psihologii despre homeschooling și ce avantaje există

Noua metodă de învățământ a devenit extrem de populară în rândul vedetelor din România, dar și printre părinți. Jurnaliștii WOWbiz.ro au discutat cu psihologul Alexandra Marin despre avantajele homescooling-ului și ce presupune acesta, dar și ce impact are asupra viitoarelor generații.

Citește și: Cine sunt Romică Țociu și Cătălin Țociu America Express 2024. Actorul formează o echipă cu fiul său, în sezonul 6

"Homeschooling-ul, această formă alternativă de învățământ este o opțiune din ce în ce mai prezentă pe listele părinților din ultimii ani. Deși în România această formă educațională nu este încă prea bine reglementată, sunt deja mulți părinți care au făcut sau care se gândesc să facă demersuri pentru a-și înscrie copiii într-un astfel de sistem.

Dacă ne gândim la avantajele din punct de vedere psihologic ale unei astfel de variante, aș putea să includ aici posibilitatea ca elevii să își descopere ceva mai ușor pasiunile și abilitățile profesionale, deoarece au șansa să își aleagă să studieze dintr-o gamă mai largă de materii și domenii de activitate. De asemenea, un alt avantaj ar putea fi o mai bună comunicare și o relație mai apropiată cu părinții lor, aceștia fiind mult mai implicați în procesul educațional al copiilor când școala are loc de acasă", ne-a explicat ea.

Specialiștii, semnal de alarmă cu privire la homeschooling

Totuși, deși pentru mulți poate părea o variantă simplă și ideală ca să combine utilul cu plăcutul și să scurteze timpul pierdut în drum spre școală, există și o serie de dezavantaje și aspecte la care ar trebui să fie extrem de atenți.

Citeste si: Gina Pistol și Smiley au spus „DA” în fața ofițerului de stare civilă! Primele imagini de la eveniment- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum și-au făcut apariția socrii Ginei Pistol la nunta vedetei cu Smiley! Mama cântărețului, mai ceva ca vedetele de la Hollywood- radioimpuls.ro

Citește și: „Vă salută Sasha” Theo Rose, moment absolut emoționant cu fiul ei! Le-a făcut o bucurie uriașă fanilor cu imaginile astea

Specialiștii trag un semnal de alarmă în special asupra socializării dintre copiii, care se întâmplă zi de zi în colectivitate, în cazurile în care aceștia merg la școală.

"Aș dori însă să trag un semnal de alarmă cu privire la principalele dezavantaje când vorbim de homeschooling. Primul este lipsa contactului social direct cu persoane de vârsta copiilor. Știm deja destul de clar ce implicații majore a avut școala online din timpul pandemiei (anxietate socială, depresie, probleme de adaptare și relaționale), astfel, homeschooling-ul este o formă continuă de izolare socială, iar efectele sunt cu siguranță tot din această categorie. Desigur că și de acasă copii pot lucra în echipe și pot socializa online, dar acest tip de contact este foarte diferit pentru copii din punct de vedere psiho-emoțional. Aceștia își dezvoltă un stil diferit de comunicare, dar care în contactul direct de tip face to face nu mai funcționează pentru ei și astfel apar blocaje psihologice greu de depășit de aceștia.

De asemenea, lipsa de mișcare de orice fel (simpla deplasare până la școală, joaca din pauze sau ora de sport) au atât implicații cu privire la sănătatea fizică a elevilor, dar și cu privire la sănătatea psiho-emoțională. Deja este foarte cunoscut de publicul larg faptul că sportul scade șansele ca o persoană să sufere de depresie.

Școala de acasă nu îi pregătește pe elevi pentru cariera lor profesională decât în măsura în care job-ul lor de mai târziu va fi tot unul practicat din spatele unui monitor. Pentru situații sociale în care aceștia ar putea avea un job ce presupune munca directă în echipe de lucru, ei vor avea o mai slabă dezvoltare a abilităților necesare", ne-a mărturisit psihologul Alexandra Marin, în exclusivitate.

Ai un pont WOW? Daca deții mai multe informații despre acest subiect ne poți scrie la adresa [email protected]!

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cine sunt Giulia Anghelescu și Vlad Huidu de la America Express 2024? Cei doi fac echipă în sezonul 6 al emisiunii

Greeg, de la “Dimineața pe doi cu Greeg și Cernat", un tătic devotat: "În fiecare seară discutăm despre planete, stații spațiale..."

Smiley și Gina Pistol s-au căsătorit civil. Primele imagini de la eveniment | GALERIE FOTO

Două copile de 11 şi 12 ani se jucau în faţa porţii când au fost izbite în plin de o maşină condusă de un şofer începător

Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?

„Am dormit în dric două ore.” Ce s-a întâmplat cu Anamaria Prodan în urmă cu o zi? Vedeta are o nouă achiziție

Primele imagini cu Gina Pistol în rochie de mireasă! Frumoasa vedetă a spus marele "Da"

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies