Cine trece primul prin intersecție? Greșeala pe care o poți face și tu

Aproape toți șoferii mai fac câte o greșeală în trafic, însă trebuie să fii conștient de eroare.

Distribuie pe:

Autor: Adriana Raiciu

Cine trece primul prin intersecție?
Cine trece primul prin intersecție?

Astăzi, îți vom propune un test, în care tu, șoferule, trebuie să dai răspunsul corect. În imaginea prezentată, mai mulți conducători auto pot greși, chiar dacă răspunsul este unul destul de simplu.

Cine trece primul prin intersecție?


In articol:

Imaginea ilustrează o intersecție și două mașini care se vor angaja în trecere. Însă, care este cel care va trece primul prin interesecție?! În fotografie, mai sunt prezente și două semafoare care indică culoare verde, dar și și două indicatoare rutiere, unul de ”Cedează trecerea” şi celălalt de ”Direcţia drumului cu prioritate”.  

Citeste si: Exercițiul de atenție care te va pune în dificultate! Testul pe care nu multe persoane reușesc să îl facă

Citeste si: Cadouri de Moș Nicolae de la ANAF. Mașini la prețuri derizorii. Aici ai lista - evz.ro

Citeste si: Cine este amantul Ralucăi Pastramă. Cei doi ar fi petrecut de curând o vacanță la munte - bzi.ro

Foarte mulți șoferi au răspuns de-a lungul timpului că șoferul, care va trece primul prin intersecție, va fi cel care este volanul autobuzului. Însă, nu acesta este răspunsul corect! Astfel, persoana care trece prin interesecție prima este cea care conduce mașina, pentru că are semnul care indică drum cu priopritate. 

Cine trece primul prin intersecție?
test

Explicația este că, în acest caz, circulaţia în intersecţie este dirijată de semafor. Automobilul va ceda trecerea autobuzului în intersecţie doar în momentul în care semaforul nu va funcţiona. Mai explicit, motivul principal este acela că în cazul de față, în intersecție sunt prezente două semafoare verzi. Astfel, ele anulează indicatoarele rutiere, chiar dacă acestea indică faptul că autobuzul se află pe drum de prioritate. Cum semafoarele indică aceeași culoare, adică verde, automobilul și autobuzul sunt la egalitate. Cu toate acestea, autobuzul, care își schimbă direcția de mers, nu îi poate tăia calea mașinii.

Regulile referitoare la prioritate, într-o intersecție

Conform celor scrise în Codului rutier, în cazul intersecţiilor cu circulaţie nedirijată, șoferii sunt obligați să cedeze trecerea vehiculelor care vin din partea dreaptă, în condiţiile stabilite prin regulament. În ceea ce privește, intersecţiile cu circulaţie dirijată, șoferii sunt obligați să respecte semnificaţia indicatoarelor, culoarea semaforului sau indicaţiile ori semnalele poliţistului rutier.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Bianca Drăgușanu are grijă de Selena, fata lui Alex Bodi

Un medic celebru aruncă BOMBA! Se întâmplă după 15 decembrie. Este cea mai bună veste despre COVID-19

Rețetă: Cel mai delicios orez cu lapte: Desertul care i-a dat pe spate pe jurații Chefi la Cuțite. Care e secretul?

„E un virus parşiv!” Mărturia tulburătoare a unui medic de la ATI, marcat de moartea unui pacient cu Covid-19: „Ochii acestui om nu o să-i uit curând”

O profesoară de matematică s-a aruncat de la etaj, la scurt timp după ce s-a externat din spital! Femeia doar ce vindecase de COVID-19

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies