Cine trece primul prin intersecție? Greșeala pe care o poți face și tu

Aproape toți șoferii mai fac câte o greșeală în trafic, însă trebuie să fii conștient de eroare.

Cine trece primul prin intersecție?
Cine trece primul prin intersecție?
Autor: Adriana Raiciu

In articol:

Astăzi, îți vom propune un test, în care tu, șoferule, trebuie să dai răspunsul corect. În imaginea prezentată, mai mulți conducători auto pot greși, chiar dacă răspunsul este unul destul de simplu.

Cine trece primul prin intersecție?

Imaginea ilustrează o intersecție și două mașini care se vor angaja în trecere. Însă, care este cel care va trece primul prin interesecție?! În fotografie, mai sunt prezente și două semafoare care indică culoare verde, dar și și două indicatoare rutiere, unul de ”Cedează trecerea” şi celălalt de ”Direcţia drumului cu prioritate”.  

Citeste si: Exercițiul de atenție care te va pune în dificultate! Testul pe care nu multe persoane reușesc să îl facă

Citeste si: Cornel Palade a recunoscut motivul rupturii de Romică Țociu. „Ne-am certat de la..."- bzi.ro

Foarte mulți șoferi au răspuns de-a lungul timpului că șoferul, care va trece primul prin intersecție, va fi cel care este volanul autobuzului. Însă, nu acesta este răspunsul corect! Astfel, persoana care trece prin interesecție prima este cea care conduce mașina, pentru că are semnul care indică drum cu priopritate. 

Cine trece primul prin intersecție?
test

Explicația este că, în acest caz, circulaţia în intersecţie este dirijată de semafor. Automobilul va ceda trecerea autobuzului în intersecţie doar în momentul în care semaforul nu va funcţiona. Mai explicit, motivul principal este acela că în cazul de față, în intersecție sunt prezente două semafoare verzi. Astfel, ele anulează indicatoarele rutiere, chiar dacă acestea indică faptul că autobuzul se află pe drum de prioritate.

Cum semafoarele indică aceeași culoare, adică verde, automobilul și autobuzul sunt la egalitate. Cu toate acestea, autobuzul, care își schimbă direcția de mers, nu îi poate tăia calea mașinii.

Regulile referitoare la prioritate, într-o intersecție

Conform celor scrise în Codului rutier, în cazul intersecţiilor cu circulaţie nedirijată, șoferii sunt obligați să cedeze trecerea vehiculelor care vin din partea dreaptă, în condiţiile stabilite prin regulament.

În ceea ce privește, intersecţiile cu circulaţie dirijată, șoferii sunt obligați să respecte semnificaţia indicatoarelor, culoarea semaforului sau indicaţiile ori semnalele poliţistului rutier.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

„E un virus parşiv!” Mărturia tulburătoare a unui medic de la ATI, marcat de moartea unui pacient cu Covid-19: „Ochii acestui om nu o să-i uit curând”

O profesoară de matematică s-a aruncat de la etaj, la scurt timp după ce s-a externat din spital! Femeia doar ce vindecase de COVID-19

George Burcea e bolnav de coronavirus, iubita lui la fel! Ce se întâmplă cu Andreea Bălan?

Horoscop decembrie 2021 pentru toate zodiile: bani, dragoste si sanatate

Vestea cruntă care zguduie toată România. E fără precedent. Se întâmplă de la 1 ianuarie

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Varianta Omicron îngrozește lumea științei. Noua tulpină este de 5 ori mai infecțioasă decât Delta

Ilie Năstase a recunoscut: S-a infectat cu COVID-19! Cum se simte acum fostul lider mondial

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies