Codin Maticiuc a făcut sute de mii de euro cu filmul ”Miami Bici”! Producția a bătut recordul absolut al filmelor românești, acum 2 ani! Dezvăluiri exclusive

Codin Maticiuc a făcut o mică avere din filmul ”Miami Bici”, pe care l-a și produs.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Codin Maticiuc a jucat și a produs cel mai profitabil film românesc din istorie, ”Miami Bici”, lansat în cinematografe în februarie 2020, cu doar câteva săptămâni înainte de lockdown.

Producția românească a reușit să strângă 2,66 milioane de dolari din încasări, la un buget de 1,5 milioane dolari. Filmul a devenit al 7-lea cel mai vizionat din istorie în cinematografiele din România și primul în topul filmelor românești.

Codin Maticiuc a făcut profit de 400.000 de euro cu firma care a produs ”Miami Bici”

”Miami Bici” a fost produs de două case de film independente: Studio Indie Production (care aparține lui Jesus del Cerro, care a și regizat filmul) și Watch Me Production , firma lui Codin Maticiuc.

Citeste si: Ce a aflat Codin Maticiuc despre Anamaria Prodan și frații Cămătaru? A pus mâna imediat pe telefon, să-i confirme și Nuțu! "Cum adică...?"

Dechisă în 2015, societatea cu același nume care-l are pe Maticiuc unic asociat, a avut un salt financiar uriaș în 2020, anul lansării filmului Miami Bici.

Cifra de afaceri a crescut de 5 ori față de anul anterior, ajungând la 2,77 milioane lei iar profitul de peste 15 ori, până la 2 milioane lei, adică aproximativ 400.000 de euro. Și firma brazilianul del Cerro a avut cifre bune: 536.000 lei cifră de afaceri și 477.000 de lei profit net. Încasările de pe filmul Miami Bici pot crește însă în continuare, el aflându-se și azi în topul căutărilor pe platformele de streaming video, unde a ajuns după închiderea cinematografelor.

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Vrea să investească banii într-un sequel

Codin Maticiuc a investit 200.000 de euro în producția Miami Bici, conform propriilor declarații. El spune însă că intenționează ca profitul să-l reinvestească într-o continuare a filmului de succes în care joacă alături de Matei Dima.

Codin Maticiuc

Codin Maticiuc este actor dar scrie și cărți

”Personal am investit 200.000 din cei 1,5 milioane. Euro. Important este că filmul este unul 100% independent, cu fonduri private, atât ale noastre personale, cât și ale sponsorului. Cred că și-n domeniul filmului independent suntem pe cale de a face istorie”, a explicat Codin Maticiuc, la câteva luni după lansare. El spunea încă de atunci că e conștient că va face profit.

Citeste si: Don Corleone de România nu a fost Fane Spoitoru și nici Nuțu Cămătaru! Cine a fost Gigi Boeru, omul care avea o aripă din magazinul Unirea, pe vremea comuniștilor?

”Până acum absolut nimic (nu a câștigat, n.r.), dar sigur voi face profit, pe care îl voi reinvesti în „Miami Bici 2”. Trebuie să știți cum funcționează. Aproximativ 70% din cât plătiți voi pe bilet ia cinematograful. Din ce rămâne cam 20% ia distribuitorul. Abia ce rămâne sunt banii producătorilor. Apoi, bani serioși mai vin de le eventualele platforme VOD și televiziuni. Cred că aș putea preda un curs despre cum se fac producțiile independente și cum pot deveni profitabile”, a mai declarat Codin.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies