Comunicarea, cheia relaţiilor de succes!

Autor: Cristina Ionela

Probabil că ai tot auzit în jurul tău oamenii vorbind despre relaţii, despre modul în care acestea evoluează, dar şi despre modul în care ele se schimbă în timp. Da, timpul îşi pune amprenta pe o relaţie! Uneori relaţia este asemănătoare vinului, în sensul în care în timp devine mai bună, mai intensă şi mai puternică. Dar la fel de bine unele relaţii nu rezistă în timp, iar motivele pentru care acest lucru se întâmplă sunt multiple.

Ştiai că una din cele mai comune motive stipulate la divorţ este “nepotrivirea de caracter”? Ei bine, uneori două persoane se potrivesc, alteori par că se potrivesc şi în unele cazuri compatibilitatea atinge limita de jos.

Dai hai să vedem în continuare care sunt cei mai importanţi factori care contribuie la închegarea unei relaţii sănătoase şi de durată.

 

1. Comunicarea

Comunicare este factorul cel mai important dintr-o relaţie. Modul în care cei doi parteneri comunică, modul în care aceştia îşi împărtăşesc atât reuşitele, cât şi dezamăgirile, modul în care îşi povestesc evenimentele de peste zi, dar şi modul în care îşi imaginează în cuvinte viitorul- poate spune multe despre evoluţia acelei relaţii. Prin urmare, învaţă să comunici! Învaţă să împarţi cu cel de lângă tine, atât momentele plăcute, cât şi evenimentele mai puţin plăcute.

Învaţă să împărtăşeşti cu partenerul tău modul în care te simţi alături de el, dar şi modul în care te rănesc, poate, gesturile ori acţiunile lui.

Atenţie! A comunica nu înseamnă a reproşa. Nu vom arunca cu cuvinte dure, în speranţa că partenerul va înţelege ce vrem noi să îi comunicăm. Nu trebuie să fim ostili, ci dimpotrivă atunci când ne supra ceva, trebuie să îi comunicăm celui de lângă noi cu calm şi cu dragoste.

Reproşurile nu vor rezolva problema, ci vor intensifica cearta. Prin urmare, discutaţi cu calm despre ce simţiţi şi despre ceea ce vă deranjează şi încercaţi să găsiţi împreună o soluţie.

Citeste si: Vasilică Ceterașu și-a întrebat soția la TV cu câți bărbați s-a iubit înainte să fie cu el. Răspunsul Amaliei este surprinzător- bzi.ro

2.

Încrederea şi respectul

Să ai încredere în cel de lângă tine şi să ştii că ai în el un stâlp de susţinere este un adevărat câştig pentru orice relaţie. Bineînţeles că, încrederea nu trebuie să fie una oarbă, căci întotdeauna adevărul găseşte o cale să iasă la suprafaţă.

Respectul, deşi în unele situaţii este sinonim cu încrederea, este unul din cei mai importanţi stâlpi ai unei relaţii de succes. Bineînţeles că ne referim la acel gen de respect în care ajungi să crezi în cel de lângă tine, să îl apreciezi, şi să fii convins că va lua cele mai bune decizii indiferent de situaţia în care se află. Să îl respecţi atât de mult, încât la fiecare decizie importantă pe care o iei, să te gândeşti la modul în care aceasta îi va influenţa viaţa.

3. Pasiunea

Dacă la începutul relaţiei pasiunea dintre voi este una cât se poate de vie, pe parcursul anilor vei observa că ea îşi pierde din intensitate. Prin urmare, provocarea pentru amândoi vă fi să găsiţi modalităţi prin care să menţineţi flacăra dragostei voastre vie. Dar ce este pasiunea? Ei bine, trebuie să menţionăm că pasiunea implică în mod necesar un angajament emoțional intens. Deci, este de la sine înţeles de ce în primele luni şi chiar ani majoritatea relaţiilor sunt pasionale. Bineînţeles că, în timp se pierde din această intensitate, însă sunt multe metode prin care poţi menţine pasiunea vie.

Uneori este suficient să vorbiţi despre dorinţele voastre sexuale, alteori este suficientă punerea lor în practică prin achiziţionarea unor mici ajutoare dintr-un Sexshop. Iar dacă sunteţi puţin mai timizi, trebuie să ştiţi că astăzi puteţi comanda aproape orice de pe internet, deci nu mai este nicio surpriză pentru nimeni că poţi găsi şi produse destinate adulţilor, mai precis poţi găsi cel puţin un Sex Shop online care să vă livreze produsele dorite în cel mai scurt timp.

Ştiai că cheia către o relaţie intimă pasională este chiar încrederea, onestitatea, deschiderea emoţională şi împărtăşirea tuturor dorinţelor?

Bineînţeles că, fiecare relaţie este diferită. Bineînţeles că doar partenerii ştiu ce este cel mai bine pentru ei. Dar sunt şi unele momente în care ei au nevoie de puţin ajutor. Fiecare relaţie ajunge la un moment dat la un impas, dar important este modul în care cei doi parteneri aleg să treacă peste greutăţi şi probleme, peste certuri şi neînţelegeri.

Cu cât îl ascultăm mai mult pe cel de lângă noi, cu atât mai mult reuşim să îl cunoaştem şi să îl înţelegem mai bine. Uneori trebuie să fim atenţi la gesturile pe care acesta le face. Căci nu întotdeauna spunem ceea ce gândim. O să spuneţi că nu putem citi gânduri, însă, un buchet de flori dăruit pe neaşteptate, o surpriză făcută din senin şi un cuvânt bun putem oferi fără să ne gândim prea mult.

Atunci când ajungi să dăruieşti fără să aştepţi nimic în schimb, atunci când te trezeşti zâmbind, atunci când nu poţi dormi pentru că partenerul tău este supărat, atunci cu siguranţă ai găsit calea spre o relaţie care va dura.

O relaţie de durată se construieşte în timp. Mai mult decât atât, aceasta se construieşte pe încredere, respect, pasiune, iubire, sprijin şi comunicare. Împarte cu cel de lângă tine atât bucuriile, cât şi tristeţele. Alege să îi transmiţi atât îngrijorările tale, cât şi dorinţele tale cele mai intime. Iar dacă aveţi puţin ajutor pentru a menţine flacăra iubirii vie, o vizită virtuală la un Sex Shop online nu are cum să strice nimănui. Nu-i aşa?

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

20 versete biblice de încurajare pentru tine și cei dragi

5 profeţii ale părintelui Arsenie Boca despre România. A prezis sfârșitul Ceaușeștilor

Când apare Serialul Bridgerton sezon 2, pe Netflix. Detalii în premieră și personaje noi în serial

Horoscop Zilnic Marți 28 Septembrie 2021: Taurul se va simţi deosebit de înviorat şi va căuta experienţe care îl vor face să se simtă proaspăt şi plin de energie

Nenorocirea care va lovi România. Repetăm tragedia din Lombardia. Nu vom scăpa

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Simona Halep i-a impus condiții speciale lui Toni Iuruc. Știa doar familia, dar acum știu toți

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies