Concluzie neașteptată în urma negocierilor de pace din Istanbul: „Rusia nu se opune dorinței Ucrainei de a adera la UE”

În urma negocierilor de pace de la Istanbul, Rusia susține că nu se opune aderării Ucrainei la UE. Ce alte lucruri au mai fost discutate în cadrul întâlnirii?

Autor: Maria Georgiana

In articol:

Vladimir Medinski, consilierul lui Vladimir Putin și șeful delegației ruse, a susținut la negocierile de marți, 29 martie, de la Instanbul, că Rusia nu se opune în niciun fel aderării Ucrainei la Uniunea Europeană: „La rândul său, Federația Rusă nu se opune dorinței Ucrainei de

a adera la Uniunea Europeană”. Însă, cu toate acestea, oficialul a mai precizat că, Kievul trebuie să renunțe la dorința de a reintra în posesia Crumeei și Donbasului prin mijloace militare.

De asemenea, oficialul rus a mai spus că propunerile Ucrainei privind garanțiile de securitate nu se aplică în cazul Crimeei și Donbasului, motiv pentru care Rusia este convinsă că Ucraina ar trebui să renunțe la ideea de a reintra în posesia acestora prin mijloace militare.

În același timp, Oleksandr Chaly, diplomatul care conduce delegația din Ucraina la negocieri a declarat, la rândul său, că Tratatul de Asigurare a Securității nu va obiecta cu privire la posibilitatea aderării Ucrainei la Uniunea Europeană: Este una dintre pozițiile noastre cele mai fundamentale – nimic din viitorul tratat nu va nega dreptul Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană, iar în al doilea rând, țările garante s-au angajat să promoveze aceste procese ”.

„Tratat cu garanţii de securitate cu un analog ameliorat al articolului 5 al NATO”

Potrivit consilierului lui Zelenski, teritoriul ucrainean își dorește ca SUA, Regatul Unit, Turcia, Franța și Germania să fie garanți ai unui posibil acord de pace cu Rusia.

Citeste si: "Va trece mai departe, la România!" Avertismentul dat de inamicul lui Putin! Ce urmărește, de fapt, liderul de la Kremlin

Citeste si: O familie din Marea Britanie a primit o refugiată din Ucraina. După 10 zile tânara a fugit cu tatăl- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

  Tratat cu garanţii de securitate cu un analog ameliorat al articolului 5 al NATO.

Statele garante (SUA, Regatul Unit, Turcia, Franţa, Germania etc.) implicate legal şi activ în protejarea Ucrainei de orice agresiune”, a postat pe contul personal de Twitter Mihailo Podoliak.

Totodată, acest acord ar putea fi implementat prin intermediului unui referendum în Ucraina, în urma votului parlamentelor din statele garante care au fost propuse. În același timp, Capitala Ucrainei a propus  extinderea pentru o perioadă de 15 ani a negocierilor asupra Peninsulei Crimeea, care a fost anexată Rusiei, potrivit declarațiilor oferite de consilierul lui Volodimir Zelenski.

De asemenea, s-a propus să nu se rezolve chestiunea Crimeei prin mijloace militare în nicip situaţie. Numai prin eforturi politice şi diplomatice”, a mai scris pe Twitter Mihailo Podak.

Care au fost cele cinci propuneri-cheie făcute de Ucraina în negocierile cu Rusia

La puțin timp după ce runda de negocieri de la Istanbul s-a încheiat, Ucraina a detaliat propunerile sale pentru un acord cu Rusia, astfel încât, potrivit oficialilor de la Moscova, propunerile Kievului vor fi studiate cu atenție şi înaintate preşedintelui, după care se va da un răspuns. 

Așadar, propunerile Kievului au fost următoarele: acord internațional de securitate, neutralitate, fără baze militare străine, posibilă aderare la UE, Crimeea și Donbas ”excluse” din acord.

Citeste si: Ce a apărut pe pagina de Instagram a lui Zelenski după ce a discutat la telefon cu Iohannis: "I-am spus și președintelui Iohannis"

Cu toate acestea, SUA încă nu se încred în promisiunile Moscovei și se îndoiesc cu privire la „seriozitatea reală” a Rusiei în negocierile cu Ucraina.

„Nu am văzut nimic care să poată sugera că există o mişcare reală pentru că nu am văzut niciun semn de seriozitate reală din partea Rusiei. Agresiunea Rusiei a provocat strămutarea a jumătate dintre copiii ucraineni. Trebuie să pună imediat capăt acestei agresiuni şi să înceapă negocieri reale”, a afirmat secretarul de stat american.

Concluzie neașteptată în urma negocierilor de pace din Istanbul: „Rusia nu se opune dorinței Ucrainei de a adera la UE”

Fotografie cu scop ilustrativ

[Sursa foto: Shutterstock]

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Ucraina nu cedează nicio bucată de pământ pentru pace. Ce avantaje au câștigat ucrainenii în negocierile cu Rusia: „Vor încerca și recuperarea teritoriilor care au fost invadate...

Bacalaureat 2022. Modele de subiecte Informatică pentru BAC 2022

Modele de subiecte Anatomie Bacalaureat 2022. Teste de antrenament pentru elevii clasei a XII-a

HOROSCOP IUNIE! Ce schimbări majore vor fi în luna Iunie pentru toate zodiile

Este informația serii despre ELENA UDREA! S-a întâmplat chiar astăzi în Bulgaria

Dani Oțil, certat de Gabriela Prisăcariu în public. Ce s-a întâmplat

Fără vize în Statele Unite? Anunțul așteptat de România de decenii

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies