Condiții de vacanță în Grecia. NU se testează toți turiștii care intră în țară. Eroare de traducere făcută de MAE provoacă haos. Testarea se face aleatoriu, nu obligatoriu

Condiții de vacanță în Grecia. Nu se testează toți turiștii care intră în țară. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că normele au fost traduse greșit.

Autor: Ioana Stan

In articol:

Condiții de vacanță în Grecia. Nu se vor testa toți turiștii care intră în țară.

Informația apărută inițial conform căreia toți turiștii care intră în Grecia vor fi testați a fost greșită. Ministerul Afacerilor Externe a precizat ulterior că documentul a fost tradus greșit de un angajat al Ambasadei România la Atena.

Grecia NU testează toți turiștii care intră în țară

Eroare de traducere făcută de MAE provoacă haos
Testarea se face aleatoriu, nu obligatoriu[Sursa foto: PixaBay]

Condiții de vacanță în Grecia. Ministerul Afacerilor Externe a venit cu noi precizări despre modul în care turiștii pot intra pe teritoriul Greciei.

„În contextul informațiilor anunțate de MAE în cursul zilei de ieri cu privire la modificarea condițiilor de intrare în Grecia, MAE precizează că, dintr-o regretabilă eroare de traducere a Ambasadei României la Atena a normelor publicate în Monitorul Oficial elen, nu a fost inclusă mențiunea testării conform unui algoritm stabilit de către autoritățile elene la trecerea frontierei, inducându-se ideea greșită că toți cetățenii care vor intra în Grecia pe cale terestră vor fi supuși testării”, a transmis Ministerul de Externe.

De asemenea, se precizează că angajatul care a tradus greșit a fost concediat.

Citeste si: Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament- bzi.ro

„În acest context, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus încetarea raporturilor de muncă cu traducătorul de pe plan local care a efectuat traducerea, precum și cercetarea disciplinară și sancționarea responsabililor din cadrul misiunii diplomatice care trebuiau să valideze aceste informații”, arată MAE.

Turiștii care intră în Grecia sunt testați aleatoriu, nu obligatoriu

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că normele au fost traduse greșit
Condiții de călătorie în Grecia[Sursa foto: PixaBay]

Pe site-ul oficial de turism al Greciei este precizat faptul că turiștii care intră în Grecia sunt testați la întâmplare.

”Fiecare călător care ajunge în Grecia, indiferent de certificatul pe care îl are, poate fi supus unui control aleatoriu de sănătate. Dacă sunteți selectat, vă rugăm să rețineți că screeningul este obligatoriu.

În caz de refuz, autoritățile își rezervă dreptul de a refuza intrarea în țară. Selecția se face printr-un sistem de eșantionare „EVA”, utilizat și în vara anului 2020.”

Confuzia că toți turiștii care călătoresc în Grecia vor fi testați a fost generată și de declarațiile purtătorului de cuvânt al MAE.

”Deocamdată nu s-a modificat pe accesul pe cale aeriană, e vorba de acel PLF care trebuie completat. E mult mai uşor să mergem în Grecia cu avionul. Turiştii care intră terestru în Grecia vor fi testaţi, nu contează că sunt vaccinaţi, testaţi, că au trecut prin boală, toată lumea va fi testată”, a declarat Oana Darie, purtător de cuvânt al MAE la Digi24.

Turiștii care intră intră Grecia trebuie să completeze formularul Passenger Locator Form/ PLF

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, toate categoriile de persoane trebuie să completeze (cu cel puţin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul de provenienţă) formularul Passenger Locator Form/ PLF, cu datele de contact din Republica Elenă. Acest formular este disponibil pe pagina de internet: https://travel.gov.gr.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Coronavirus România! 31 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore

UPDATE Ministerul Afacerilor Externe anunță că s-a produs o confuzie cu privire la modificarea condițiilor de intrare în Grecia

George Mihăiță a făcut accident. Actorul, prins băut la volan. Avea o alcoolemie de 1,05 mg/l în aerul expirat

Horoscopul lunii Noiembrie pentru toate zodiile

Klaus Iohannis este în pericol! Dragnea aruncă bomba! "Îi va face rău"

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Liviu Dragnea este DEVASTAT. A ajuns să primească ”alocație” din partea Irinucăi. Fostul LIDER PSD; la sapă de lemn

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies