Coronavirus. China a anunțat, după mai multe teste clinice, că medicamentul antiviral pentru gripă Favipiravir este eficient împotriva COVID-19

Cercetătorii din China fac teste clinice de mai multe luni pentru a afla care sunt cele mai eficiente medicamente împotriva coronavirusului.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Cercetătorii din China au descoperită că Favipiravir, un medicament pentru gripă, a demonstrat eficatitate clinică împotriva bolii provocate de coronavirus.

Peste 80 de pacienți au participat la acest studiu. Ei au fost împărțiți în două categorii: 35 dintre pacienți au fost tratați cu Favipir, iar 45 au fost incluși într-un grup de control. Rezultatele obținute au arătat că pacineții cărora li s-a administrat medicamentul anttiviral  au avut rezultate negative la testarea pentru coronavirus într-un timp mai scurt, comparativ cu pacienții din grupul de control.

Zhang Xinmin, director Centrului Național pentru Dezvoltare Biotehnologică, a spus că este recomandat ca Favipirvavir să fie inclus în planul de diagnostic și tratament aplicat pacineților infectați cu coronavirus, relatează Agerpres.

Citeste si: Adda, la un pas de moarte! A  suferit un grav accident rutier

fara descriere

Femeia care s-a vindecat de coronavirus a povestit ce simțea în organism atunci când era infectată

Bridget Wilkins a mers în Australia, la nunta unei prietene. În drum spre destinație, aceasta a trebuit să schimbe avionul în Singapore. Pe aeroportul din Bribane, Bridget Wilkins a fost testată și trimisă de urgență la spital. După câteva ore, rezultatele au venit, iar Bridget a fost confirmată cu coronavirus. Tânăra, în vârstă de 29 de ani, a vorbit fără rețineri despre ce simți atunci când ești infectat cu acest virus și i-a îndemnat pe oameni să nu se panicheze.

„Nu am simțit nimic ieșit din comun: dureri de cap, oboseală, durere în gât. Dacă nu aș fi făcut testul, aș fi crezut că simt efectele diferenței de fus orar. E multă panică și multă isterie din cauza coronavirusului. Este bine că se vorește despre asta, e un lucru serios, mai ales pentru persoanele în vârstă sau care au alte afecțiuni. Dar cred că trebuie să ne calmăm, pentru că în majoritatea cazurilor e doar o răceală”, a spus Bridget.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate