Coronavirus România. Un al treilea bebeluş şi mama lui au fost infectaţi cu coronavirus, la Timişoara

Un al treilea bebeluş, născut în data de 1 aprilie la Maternitatea Odobescu din Timişoara, a fost confirmat cu coronavirus, la fel şi mama lui.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Un al treilea bebeluş şi mama lui au infectaţi cu coronavirus

Cei doi au fost internaţi la Maternitatea Bega, spital suport pentru pacienţi infectaţi cu coronavirus.

Bebeluşul a fost născut la Maternitatea Odobescu, din Timişoara, în data de 1 aprilie şi nu face parte din lotul celor zece bebeluşi confirmaţi iniţial cu coronavirus, dar cărora le-au fost repetate testele. Nouă dintre ei aveau teste negative la retestare.

Acesta din urmă a făcut febră, iar mama lui l-a dus la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara. Au stat amândoi izolaţi, până la sosirea rezultatului testului pentru Covid 19, iar acesta a fost pozitiv. Cei doi au fost preluaţi apoi de o ambulanţă şi internaţi la Maternitatea Bega.

Citeste si: Gestul impresionant pe care îl va face Gigi Becali de Paște, în plină pandemie: „Pe mine nu poate să mă oprească nimeni”

Citeste si: Numărul cadrelor medicale din România confirmate cu coronavirus se apropie de 1.000

Citeste si: Ultima oră! Înainte de Paște, Marcel Vela anunță o nouă Ordonanță Militară

Acesta este cel de-al treilea bebeluş infectat cu coronavirus, născut la Maternitatea Odobescu din Timişoara. Primul face parte din lotul celor zece bebeluşi şi este din judeţul Hunedoara, iar al doilea, în afara lotului de zece, a fost dus de mama lui la Spitalul de Copii după ce a făcut febră. Ulterior testul pentru coronavirus a ieşit pozitiv. Şi mamele celor trei bebeluşi au fost infectate cu coronavirus şi sunt şi ele internate la Maternitatea Bega.

Acum, la Maternitatea Bega din Timişoara sunt internate şapte mămici cu coronavirus, după ce şase au plecat miercuri acasa, iar joi o gravidă a fost externată, toate cu ultimele rezultate negative. Sunt şi 16 bebeluşi internaţi, din care trei cu COVID 19. Mamele externate îşi vor putea lua acasă copiii, abia peste două săptămâni. În această perioadă ele vor rămâne în izolare la domiciliu, iar la final vor fi retestate. (Citeste si: Marea Britanie rămâne în izolare cel puţin încă trei săptămâni, anunţă Guvernul)

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate